Fototutorial: Nail-art Valentijnsdag

foto-25-01-17-21-31-28Nog maar een week en dan is het zover: Valentijnsdag. Heb jij al een leuke date gepland of doe je niet aan Valentijnsdag? De één vindt deze dag helemaal geweldig en de ander vindt het commerciële rompslomp. Wat je er ook van vindt, het is toch nooit verkeerd om hartjes op je nagels te hebben? Hiervoor hoeft het niet noodzakelijk Valentijnsdag te zijn. Maar voor de romantische zielen onder ons is het natuurlijk wel fijn om inspiratie rondom hartjes-nail-art op te kunnen doen zo vlak voor deze dag. Daarom heb ik voor jullie vandaag een fototutorial voor deze nail-art met schattige hartjes. Je kunt natuurlijk zelf de kleuren kiezen die jij leuk vindt voor dit design 🙂

Stap 1:

foto-25-01-17-20-12-34
Natuurlijk begin je met het ontvetten van je nagels. Dit doe je zodat de onderlaag vetvrij is, waardoor je nagellak zich beter zal hechten op de nagelplaat en je dus langer kunt genieten van je manicure. Ik doe dit altijd door met een wattenstaafje gedrenkt in nagellakremover over mijn nagels te halen.

Stap 2:
foto-25-01-17-20-14-41
Vervolgens is het belangrijk je nagels te beschermen. Dit doe je door een laagje baseboat aan te brengen.
Gebruikt: OPI – Start to finish.

Stap 3:
foto-25-01-17-20-31-55
Lak al je nagels in een basiskleur. Je kunt iedere kleur kiezen die je leuk vindt. Het is wel handig om een lichtere kleur als basiskleur te kiezen en een fellere voor eroverheen.
Gebruikt: China glaze – Light as air.

Stap 4:
foto-25-01-17-20-51-40
Met een contrasterende kleur heb ik op de meeste nagels een schuine french manicure gemaakt. Hierbij is de middelvinger uitgangspunt, dit houdt in dat de lage kant van de andere nagels richting de middelvinger wijzen. Op de middelvinger zelf heb ik twee ovaaltjes gemaakt, alsof het de bovenkant van een hart is. Tip: je kunt dit gewoon met het kwastje van de nagellak zelf doen, zorg alleen dat de onderlaag goed droog is en dat je niet te veel nagellak op je kwastje hebt zitten.
Gebruikt: China glaze – Wicked style.

Stap 5:
foto-25-01-17-20-52-23foto-25-01-17-20-56-11
Met een dotting tool heb ik op alle nagels (behalve de middelvinger) een hartje getekend aan de hoge kant van de french. Ik zorg ervoor dat je hartje verbinding maakt met de kleur van de french manicure.

Stap 6:
foto-25-01-17-21-17-57
Met een witte striper zorg ik voor extra contrast tussen de twee kleuren door de french manicure te belijnen. Daarnaast zet ik ook een lijntje rondom het hartje.
Gebruikt: Kiss – Striper wit.

Stap 7:
foto-25-01-17-20-59-42
Mijn middelvinger maak ik af door er een hartjes-steentje op de plakken. Ik doe dit door eerst een stipje topcoat aan te brengen. Hierop plak ik het hartje vast. Ik druk het goed stevig aan en laat het drogen.

Stap 8:
foto-25-01-17-21-18-59
Ik sluit de manicure natuurlijk af met een topcoat om mijn nagels een mooie glans te geven en mijn manicure zo lang mogelijk te beschermen.

foto-25-01-17-21-32-39
Of je nu wel of niet aan Valentijnsdag doet, ik hoop in ieder geval dat jullie deze nail-art weer leuk vinden om te zien. Ook wanneer je het niet viert, kun je dit design altijd een andere keer dragen. Voor degene die dinsdag op date gaan: alvast veel plezier. Geniet ervan en hopelijk ben je niet te zenuwachtig van te voren!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s