Tips: Volume/textuur krijgen in fijn haar

Van nature mooi volume in je haar is een ding waar maar weinig mensen mee behept zijn. Als je dit wel hebt: wees er dankbaar voor! De meeste vrouwen moeten namelijk toch een beetje moeite doen hiervoor. Zo ook ik. Van nature heb ik heel fijn en steil haar. Het groeit echt kaarsrecht naar beneden en er zit geen sprankje volume of slag in. Als ik er na het wassen niets mee doe (wat uit luiheid/geen tijd ook wel eens gebeurt) dan is mijn haar eigenlijk maar een futloze bedoeling. Naast het gebrek aan volume zit er dan ook geen textuur in, waardoor speldjes/haarelastiekjes/vlechten weinig grip hebben. Je haar kan hierdoor snel troosteloos overkomen. Aangezien ik niet de enige ben met dit probleem deel ik vandaag mijn tips voor volume/textuur in fijn haar.

foto-11-02-17-12-46-05Ik gebruik voor de styling van mijn haar de bovenstaande producten. Vaak gebruik ik ook nog een haarlak, maar die heb ik niet op de foto gezet aangezien ik die meestal niet gebruik voor volume in mijn haar. Ik gebruik haarlak meer om mijn kapsel mee te fixeren en ervoor te zorgen dat ik geen sprietige plukjes krijg.
Maar goed, wat staat er dan wel op de foto en, belangrijker nog, waarvoor en hoe gebruik ik het? Ik loop alle producten even met je langs 😉

1. Mousse
foto-11-02-17-12-44-36

Om mijn haar wat meer textuur te geven en een ‘lift’ bij de wortels, gebruik ik mousse. Ik kijk meestal naar een mousse die bedoelt is voor volume. Daarnaast gebruik ik altijd een sterke mousse, omdat lichtere varianten makkelijker uitborstelen.
Ik verdeel een goede hoeveelheid mousse over mijn handdoekdroge haar voordat ik mijn haar ga föhnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Volume spray
foto-11-02-17-12-43-37

Bij de wortels van mijn haar probeer ik wat extra lift te creëren. Dit doe ik door een volume spray te gebruiken. Deze spray schud ik voor gebruik goed en vervolgens maak ik steeds scheidingen in mijn haar waar ik de spray vervolgens op spray. Ik zorg dat ik al mijn haar hierbij in banen afwerk. Dit doe ik dus trouwens ook op handdoekdroog haar en voordat ik ga föhnen.

 

 

 

 

 

 

3. Föhnen
foto-11-02-17-12-45-13De volgende stap is föhnen. Als ik meer volume in mijn haar wil, dan föhn ik mijn haar meestal terwijl ik ondersteboven hang. Door het haar op die manier te föhnen fixeer je het haar in een andere positie, waardoor het meer volume krijgt wanneer je rechtop komt. Het beste is dan om op je haarwortels te richten, aangezien je daar volume wilt krijgen. Nablazen met koude lucht helpt om dit te fixeren.
Vaak ga ik hierna nog met de föhn langs de punten van mijn haar, dit doe ik dan met een föhnborstel. Zo krijg ik volume van boven en is de rest van mijn haar glad en redelijk pluisvrij.

4. Volumepoeder
foto-11-02-17-12-44-50

 

 

Vind ik het dan toch nog niet genoeg? Dan gebruik ik volumepoeder. Dit poeder zorgt echt voor veel textuur en stugheid in je haar. Ik verdeel dit over de wortels van mijn haar, maar vaak ook nog in de lengtes om ook daar wat meer textuur te krijgen. Wrijf het poeder wel goed in om te voorkomen dat het lijkt alsof je roos hebt.

 

 

 

5. Verzorgende olie
foto-11-02-17-12-43-54

Omdat ik volumepoeder ook in de lengtes heb gebruikt, lijkt mijn haar aan de onderkant vaak wat droger. Om het een gezonde uitstraling te geven, gebruik ik verzorgende olie. Ik verdeel dit over mijn handen en werk het vervolgens in de punten van mijn haar. Let op: alleen in de punten, aangezien die het droogst zijn. De bovenkant van je haar wordt al sneller vet en wanneer je dit product daar gebruikt gaat al je werk om volume te verkrijgen verloren. Dit zou zonde zijn!

 

 

 

 

 

 

6. Droogshampoo
foto-11-02-17-12-44-08

Na alle bovenstaande stappen kan ik wel even vooruit en ben ik in principe klaar. Maar na twee/drie dagen merk ik vaak dat mijn haar toch weer wat meer gaat hangen. Om het tussen de wasbeurten door even op te frissen en weer wat volume terug te geven, gebruik ik droogshampoo. Dit zorgt weer even voor wat meer textuur en grip waardoor ik weer wat volume kan creëren.

 

 

 

 

 

En dit is bij mijn haar dan het eindresultaat. Wellicht vinden sommige mensen dit nog niet veel, maar voor mijn doen ik dit best wel wat volume.
foto-11-02-17-12-42-06Ik hoop dat je het leuk vond om mijn tips te lezen en dat je ze eens uitprobeert. Heb jij nog andere tips voor volume in je haar? Laat dan een reactie achter hieronder, dan kan iedereen ervan profiteren 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s