Nieuw: Essence Blossom Dreams collectie

essence_pm_blossom-dreams_2017_header_091216_1481792203Alhoewel we nog in de winter zitten mogen we soms al eens een beetje genieten van een lekker zonnetje. Meteen doet dit me aan het voorjaar denken en ik ben niet de enige die aan de lente denkt. Ook make-up merken denken al volop aan zonnigere tijden, warmere temperaturen en bloeiende bloemen. Zo ook Essence, die voor dit voorjaar met een nieuwe trend collectie komt genaamd ‘Blossom dreams’. In deze vrolijke lente-collectie zitten zeker een aantal leuke producten en dus laat ik vandaag deze nieuwe collectie aan jullie zien.
Allereerst wil ik jullie aandacht even vestigen op de verpakking van deze collectie, want ik vind die wel erg schattig en meisjesachtig. Deze collectie is wel erg op jonge meiden gericht, wat op zich ook wel logisch is aangezien je die ook kunt aanspreken gezien de prijzen van de producten van Essence. Het is namelijk budgetproof, waardoor meisjes die een bijbaantje hebben dit kunnen kopen. Maar het gaat natuurlijk ook om het product in de verpakking, dus laten we daar eens beter naar gaan kijken.

Ogen

01 of petals and pearls02 do you hear the chirping birds?

Chrome eyeliner pen in 01 Of petals and pearls & 02 Do you hear the chirping birds?
Met deze oogpotloden kun je een statement-lijntje rondom je ogen maken volgens Essence. Ik ben vooral benieuwd of je het chroom-effect daadwerkelijk ziet bij gebruik van het potlood. De paarse kleur snap ik ook helemaal, maar de witte kleur? Ga je dit goed zien dan?

01 spring is in the air!Oogschaduwpalette 01 Spring is in the air
Roze en mauve: een klassieke combinatie waarmee je een zachte en frisse lentelook kunt maken. Ook zit er een highlighter in het palette. Ik vind dit niet heel spannend en ik denk ook dat je er alleen veilige looks mee kunt maken. Op zich prima dus voor een beginner, want je kunt niet snel fouten maken met deze kleuren. De print in de poeders vind ik dan wel erg mooi gedaan.

ess_blossomdreams_liquideyebrowlifter_1481207326
Liquid eyebrow lifter 01 Just gimme the light!
Wat dit product nu precies is? Het lijkt op een vloeibare highlighter die Essence bedoeld heeft om onder je wenkbrauwen te gebruiken. Maar dan kun je hem uiteraard ook gebruiken op andere plaatsen waar je highlighter wilt gebruiken. Ik vind het een beetje overdreven om dit product alleen geschikt te noemen voor je wenkbrauwen…Ik vind de verpakking dan wel weer heel schattig en de glans lijkt me erg mooi qua tint!

Lippen
01 the whisper of spring
Voluminizing lip gloss 01 The whisper of spring
Deze lipgloss zouden je lippen voller moeten doen lijken. Nu doet een glimmende gloss dat meestal toch al, door de optische illusie. Ikzelf ben nooit een gloss-fan vanwege plakkende haren enzovoorts, maar wellicht is het wel wat voor jou?

02 call me coral01 kiss from a rose

Velvet lip pencil 02 Call me coral & 01 Kiss from a rose
Hier ben ik wel nieuwsgierig naar. Dit zijn lippotloden die je kunt gebruiken als lippenstift. Je kleurt er je lippen mee in en klaar. Ze zouden een mooie fluwelen finish moeten geven. De kleuren zijn niet zo heel spannend, maar wel heel draagbaar.

Gezicht
01 prism of light
Highlighter 01 Prism of light
Deze regenboog highlighter kun je op meerdere wijze gebruiken. Je kunt een kleur uit één vakje kiezen of de kleuren met elkaar mixen. In de praktijk zul je het vaak mixen, aangezien de vakjes zelf een beetje klein zijn om met je kwast in te komen. Daarnaast geeft mixen vaak het mooiste effect.

01 the whisper of spring
Blush & highlighter kwast 01 The whisper of spring
Om de gezichtsproducten uit deze collectie aan te kunnen brengen heeft Essence een kwast gemaakt. Ik vind de kwast qua uiterlijk erg schattig en meisjesachtig ogen. Maar ik denk niet dat ik deze kwast graag zou gebruiken voor mijn blush, aangezien de kwast vrij recht is. Ik kan me wel voorstellen dat je highlighter of wellicht zelfs contouren aanbrengt met deze kwast.

01 call me coral02 kiss from a rose
Blush 01 Call me coral & 02 Kiss from a rose
De blushes vind ik leuk ogen, met dat motief in het product. De kleuren zijn ook zeker dusdanig dat je er een frisse blik mee kunt creëren. Wederom dus niet heel spannend, maar wel prima voor alledag (mits de pigmentatie goed is).

Nagels
01 smells like spring spirit
Nagelvijl 01 Smells like spring spirit
Eerst dacht ik: ‘Waarom heet deze nagelvijl Smells like spring spirit?’. Maar toen ik de beschrijving van Essence las, begreep ik het. Deze nagelvijl heeft geur, dus wanneer je hem gebruikt komt er een frisse bloemengeur vrij. Ik ben wel nieuwsgierig naar dit product.

ess_blossomdreams_waterbasedtopcoat_1481207268
Waterbased top coat 01 Set the look
Een topcoat is altijd fijn om te hebben en deze topcoat is speciaal ontwikkeld om te gebruiken in combinatie met de nagelpoeders die hieronder komen. Ik weet niet of deze topcoat echt heel anders is, maar ik denk dat dit vooral een hele dunne en vloeibare topcoat is.

01 rosy reflections
Transparante multicolour pigment 01 Rosy reflections
Dit is een product waar ik erg nieuwsgierig naar ben. In nail-art land zien we al langere tijd poeders die je kunt gebruiken voor chroom of duochroom-effecten op de nagels, maar meestal zijn die poeders duur in de aanschaf. In de praktijk worden ze dan vooral in salons gebruikt. Ik heb ze nog niet eerder in de drogisterij zien liggen, dus ik ga hier zeker even naar kijken als ze binnen zijn.

01 mirror, mirror on my nails
Transparante spiegelpigment 01 Mirror, mirror on my nails…
Dit is dus nog zo’n poeder, maar dan met een ander effect. Het effect zou het beste werken op licht-gekleurde nagels, wat het ideaal maakt in de lente aangezien pasteltinten dan meestal helemaal naar voren komen.

01 smells like spring spirit
Nagelriemolie 01 Smells like spring spirit
En natuurlijk moet je de nagels ook verzorgen en dat kan het beste met een nagelriemolie. In deze van Essence zit amandelolie en vitamine E, voor een optimale verzorging. Verder ruikt te olie als het goed is heerlijk naar bloemen (vandaar ook weer die naam).

Ik ben vooral heel erg nieuwsgierig naar de nagelpoeders, want ik heb zelf nog nooit zoiets geprobeerd. Als je dit dan op een budgetvriendelijke manier kunt uittesten, waarom niet?
Verder vind ik de blushes, lippotloden en het oogschaduwpalette erg mooi ogen. Als de pigmentatie goed is dan zijn dit goede items voor meiden die net beginnen met make-up. De wat meer ervaren make-upper zal dit soort kleuren al wel in de collectie hebben, dus voor hen is deze collectie wellicht niet zo interessant. Maar als ervaren make-upper ben ik dan wel nieuwsgierig naar de lifter voor je wenkbrauwen, dus ook die ga ik zeker even bekijken in de winkel. De collectie ligt in maart en april in de winkels bij de Kruidvat en de Trekpleister. De items zijn limited editions, wat betekent dat ze niet opgenomen worden in het vaste assortiment en dus tijdelijk verkrijgbaar zijn.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s