Recept: Gezonde ijsjes met banaan en kersen

Even heb ik getwijfeld of ik dit artikel nu met jullie moest delen. Het is immers nog maar maart en echt ijsjesweer kun je het in Nederland nog niet noemen. Toch kan ik ook in de winter soms enorm genieten van een lekker ijsje en ik had nog een ijsvorm in de kast staan die ik nog niet aangeraakt had sinds ik hem gekregen heb in september (!). Ik vond dat daar verandering in moest komen en ben aan de slag gegaan met een recept voor een gezond ijsje waarbij je meteen fruit binnen krijgt. Prima als toetjes dus op een doordeweekse dag want het ijs is guilt-free.

foto-10-01-17-16-18-05Het recept is totaal niet moeilijk. Wel heb je een ijsvorm nodig om de ijsjes in te kunnen gieten. Eén tip is om de binnenkant van de vormpjes heel licht in te vetten met een neutrale olie. Doe dit met een keukenpapiertje zodat je niet te veel gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je de ijsjes makkelijker uit de vorm kunt halen. Je kan de ijsjes hierna dan altijd nog even afspoelen onder de koude kraan als je bang bent voor olierestjes op het ijs.

Wat heb je nodig voor acht ijsjes:
– 1,5 banaan.
– 50 gram dadel.
– 250 ml melk/sojamelk.
– 1 theelepel kaneel.
– Handje diepvrieskersen in stukjes gesneden.

Hoe maak je de ijsjes:
– Pel de bananen en doe dit in stukjes in de blender.
– Ontpit de dadels en doe die bij de banaan.
– Voeg de melk en de kaneel toe en laat dit geheel blenden tot er geen stukjes dadel meer zichtbaar zijn en alles goed gemengd is.
– Snijd ondertussen de kersen in stukjes.
– Meng de kersen door het banaanmengsel.
– Giet het mengsel in de vormpjes en steek de stokjes erin.
– Zet de vorm in de vriezer en laat dit een nacht bevriezen.

Als de ijsjes een nacht in de vriezer hebben gestaan, kun je ze uit de vormpjes halen en eventueel nog garneren met wat jij leuk vindt. Denk aan: geraspte kokos, discodip, gehakte nootjes of pure chocolade.
foto-10-01-17-16-17-10En klaar zijn je gezonde ijsjes. Houd jij meer van romig ijs? Dan is het een idee om de melk te vervangen voor Griekse yoghurt of gewone yoghurt. Dan worden de ijsjes romiger.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

One thought on “Recept: Gezonde ijsjes met banaan en kersen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s