Review Biodermal Dagcrème voor de droge & gevoelige huid

Heb jij in de winter snel last van een droge huid die snel trekt? Je bent zeker niet de enige. Veel vrouwen hebben last van een droge huid, wat in de winter zeker erger kan zijn dan in de zomer. In de winter krijgt onze huid het zwaar te verduren met de koude wind buiten, regenbuien, droge lucht van de verwarming en minder zon. Ikzelf liep hier ook tegenaan en kreeg zelfs kleine puistjes in mijn gezicht, een soort droogte-uitslag. Toen dit het geval was, wist ik dat het tijd was te gaan kijken naar een andere crème. Ik ging naar de drogisterij om eens te kijken wat er in aanbod was en kwam met de volgende crème thuis:
foto-03-01-17-15-16-38Het is normaal dat je huid in de loop der jaren veranderd. Dit betekent dan ook je huidverzorgingsroutine mee moet veranderen om het aan te laten sluiten op je huid. Mijn huid is in de loop van de tijd droger geworden en hier hoort een andere crème bij. Als je een droge huid hebt, ben je op zoek naar een wat vettere, rijkere crème die je huid goed voedt. In het verleden kreeg ik van dit soort crème juist puistjes, omdat ik toen een vettere huid van mezelf had.
De crème die ik heb meegenomen van de winkel is er één van Biodermal. Biodermal heeft onlangs de formules en verpakkingen wat vernieuwd. Ik heb al eens eerder producten van dit merk gehad en was altijd erg tevreden. Daarnaast vind ik het fijn dat het bij iedere drogisterij te koop is. Ook de prijs vind ik goed te doen, bij de Kruidvat betaal je €20,00 voor deze pot van 50 milliliter. Maar vaak is Biodermal in de aanbieding, waardoor je goedkoper uit bent.

De crème komt in een kartonnen doosjes. Ze hebben een dag- en een nachtvariant van deze crème. Omdat ik nog nachtcrème had, heb ik alleen de dagcrème gekocht maar natuurlijk adviseert het merk beide te kopen voor een optimale verzorging. In de dagcrème zit, zoals genoemd, 50 milliliter. Daarnaast zit er een SPF in, namelijk factor 15. Dit vind ik prima voor in de winter wanneer het zonnetje minder fel is. In de zomer zou ik deze factor te laag vinden.

foto-03-01-17-15-18-55Wanneer je de pot open doet, zie je een dikke, romige crème. Er komt een lichte geur van de crème af, maar deze is totaal niet storend. Daarnaast vervliegt de geur heel snel wanneer je smeert. De crème is heerlijk romig, maar trekt wel snel in mijn huid. Ook is de crème zuinig in gebruik, met een klein beetje kun je je hele gezicht insmeren. Hierdoor kun je best lang doen met een potje, ik denk zo’n 3 maanden bij dagelijks gebruik.
Doordat de crème snel intrekt kun je ook twee laagjes smeren wanneer je huid extra droog is. Dit heb ik in het begin gedaan en mijn droogte-uitslag verdween in 2-3 dagen. Hierna ben ik één laagje gaan smeren en sindsdien heb ik geen droogte-uitslag meer gehad.
Het enige nadeel aan de crème vind ik de verpakking. Ik vind crème in potjes gewoon niet handig. Vooral wanneer de eerste laag op is en je dieper de verpakking in moet. Ik heb lange nagels en hier gaan dan altijd crème onder zitten, wat ik vervelend en onhygiënisch vind. Doe mij maar een pompflacon…

Maar ik kan met deze review vrij kort en krachtig zijn: ik ben tevreden over deze crème van Biodermal. Het is een prima crème, die fijn smeert. Gewoonweg basisverzorging, geen poespas. Heb je een extreem droge huid? Dan zal deze crème niet voldoende voor je zijn, maar voor een ‘normale’ droge huid is deze crème super. En makkelijk verkrijgbaar, wat ikzelf altijd heel fijn vind.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s