Fototutorial: Nail-art Retro vos

Op zoek naar een leuke nail-art die in ieder seizoen kan? Dan heb ik vandaag een leuke en makkelijke nail-art voor je. Het is eigenlijk een heel makkelijk design met een paar stappen, maar heeft wel een super schattig effect. Ik vind het vosje erg lief. Door de kleurkeuze vind ik deze nail-art wat meer retro, maar je kunt voor de basiskleur en stippen natuurlijk iedere kleur kiezen die je wilt waardoor de uitstraling van de nail-art ook weer zal veranderen. Zo kun je door middel van de kleurkeuze de nail-art toch aanpassen naar het seizoen of de gelegenheid. Kijk je mee hoe je deze nail-art kunt maken?

Stap 1

Je raadt het wellicht al, maar de eerste stap is het ontvetten van de nagels. Ik doe dit met een wattenstaafje wat ik in nagellakremover heb gedrenkt. Deze haal ik even over al mijn nagels heen.

Stap 2

Ik gebruik altijd een basecoat. Dit om mijn nagels te beschermen tegen verkleuring en het zorgt voor de ideale, gladde basis voor de kleur eroverheen gaat. Ik gebruik hier een basecoat van OPI waar ook een nagelverharder inzit.

Stap 3

De basiskleur aanbrengen. Hiervoor kun je iedere kleur gebruiken die je wilt, maar let wel op dat het niet te donker kan zijn want dan zie je het vosje straks niet. De kleur die ik heb gekozen is Kalahari kiss van China Glaze. Ik breng hier twee laagjes van aan om een mooie dekking te krijgen.

Stap 4

Alle stappen voor het vosje onder elkaar. Ik begin met een oranje kleur (OPI – Call me gwen-ever) en maak vanaf het midden van mijn nagel twee gebogen lijnen naar de zijkant toe. Ik doe dit met een dotting tool en licht stippelende bewegingen.
Vervolgens verbind ik de uiteindes van deze lijnen met elkaar door een bolle lijn te maken van de ene naar de andere kant van de nagel. Bovenop die gebogen lijn teken ik twee driehoekjes met de punt naar boven als oortjes.
Dan kun je het middenvlak inkleuren met de oranje kleur. De twee zijvakken kleur ik in met witte nagellak (witte striper van Kiss) en ik vul hier ook de driehoekjes als oortjes mee op. Het inkleuren doe ik overigens ook met een dotting tool.
Als laatste maak ik nog een neusje en twee oogjes met een zwarte lak (zwarte striper van Kiss) en een dotting tool.
Tussendoor is het wel nodig om de kleuren iets te laten drogen. Je kunt dan ondertussen al verder aan stap 5, want ook daar moet je tussendoor wel eens iets laten drogen. Zo kun je heen en weer gaan tussen de nagels.

Stap 5

Voor de andere nagels heb ik gekozen voor leuke stippen in diverse kleuren. Ik varieer de stippen qua grootte (meer of minder druk zetten met je dotting tool) en concentreer de meeste stippen bij de nagelaanzet. Ik heb dezelfde kleuren gebruikt als bij het vosje, met toevoeging van een glitterlak (Kiss striper in zilver glitter).

Stap 6

Wanneer alles een tijdje gedroogd heeft, sluit ik de manicure af met een laag topcoat. Dit zorgt voor een extra beschermlaagje en een mooie glans. Ik gebruik altijd een sneldrogende topcoat en al jaren is die van Seche Vite favoriet.

En dan ben je klaar. Super schattig toch? Anyway, ik hoop dat je het weer leuk vond om te zien en hopelijk kom je de volgende weer terug voor nieuwe blogs 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s