Review: Rituals Intense moisture serum

De laatste tijd speelde het weer op: rode vlekjes, trekkende huid en onzuiverheden. ‘Potjandorie!’, dacht ik bij mezelf, want wat was er nu weer aan de hand? Na wat onderzoek was de conclusie: een vochtarme huid. Een vochtarme huid is een huid die een tekort heeft aan vocht wat terug te zien is in droogtelijntjes, rode plekjes, een trekkend gevoel en schilfertjes. En dit is heel vervelend, want hierdoor staat make-up natuurlijk minder mooi omdat de basis niet zo egaal is. Daarnaast kan je door het tekort ook gevoeliger zijn in het ontwikkelen van rimpels en het laat je er ouder uitzien. Hier moest iets aan gebeuren dus! Er zijn meerdere manieren om een vochtarme huid te behandelen, maar voor nu laat ik jullie één mogelijkheid zien namelijk het Intense moisture serum van het merk Rituals.

Zoals gewend van Rituals verkopen ze het serum in een elegant afgewerkt kartonnen doosje. Het serum is onderdeel van de hydraterende verzorgingslijn van Rituals. Naast het serum kun je in deze lijn ook nog kiezen voor een oogcreme, een masker, een lotion, een nachtcrème en de 24h gelcrème (klik hier voor de review).

Dit is wat Rituals zelf zegt over het product. Je kunt het product dus twee keer per dag onder je andere verzorging gebruiken. Een serum is dus bedoeld als toevoeging op je routine en niet als vervanging van je crème. De juiste volgorde van aanbrengen is dan dat je na het reinigen het serum aanbrengt en vervolgens je dag- of nachtcrème hier overheen aanbrengt.

En dit is hoe de verpakking eruit ziet. Een stevig plastic flesje met een pompflacon. Ik vind dat altijd heel fijn werken! In de verpakking zit 30 milliliter en hiervoor betaal je €28,50. Alhoewel dit niet in het duurste segment van gezichtsverzorging valt, vind ik wel dat dit een aardig stevige prijs is. Zeker wanneer je bedenkt dat je hiernaast ook nog een crème moet gebruiken.

En dit is hoe het serum eruitziet wanneer je het uit de flacon pompt. Het pompje werkt heel fijn. Het enige irritante is dat ik 1,5 pompje nodig heb om voldoende product te hebben voor mijn hele gezicht en hals. Ik had het fijner gevonden wanneer één pompje gewoon voldoende was.

Wel laat het product zich goed verspreiden. Zoals je ziet wordt het dan een soort gelachtige substantie die ook snel in de huid trekt. Dit is fijn, want hierdoor kun je direct verder met de andere verzorging.

Maar dan nu mijn oordeel, want doet het ook wat het beloofd? In eerste instantie kon ik dit nog niet zeggen, want mijn huid bleef droog. Maar toen gebruikte ik het serum maar één keer per dag (Zeeuwse zuinigheid, haha…). Nu ik sinds een halve week het serum twee keer per dag gebruik kan ik zeggen dat ik wel echt verschil merk. Mijn huid wordt langzamerhand minder droog, de rode vlekjes verdwijnen en mijn make-up trekt minder in de lijntjes. Al met al doet het dus wel wat het beloofd. Het serum voelt ook echt lekker aan en de lichte geur die het heeft verdwijnt direct wanneer je het opsmeert.
Maar ik blijf wel vinden dat Rituals een stevige prijs voor dit product durft te vragen en daarom zou ik wellicht de volgende keer toch verder kijken naar wat anders. Niet omdat het product niet werkt of niet fijn is, maar ik vraag me af of ik niet iets gelijkwaardigs kan vinden voor een leukere prijs. Als je nog tips hebt, voel je dan vooral geroepen die te delen 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s