Recept: Groene lenterisotto met rivierkreeft

Ik sta graag in de keuken. Ik vind het heerlijk ontspannend om in potten en pannen te roeren, dingen te snijden en iets lekkers op tafel te toveren. Als ik anderen zie smullen van mijn eten vind ik dat echt een compliment en geeft me dat een goed gevoel. En dan te bedenken dat ik nog geen aardappel kon koken toen ik op mijn 18e bij Chris ging wonen, haha.
Natuurlijk verdween het koken (of de lol in het koken) op de achtergrond toen mijn eetstoornis steeds serieuzere vormen aan begon te nemen. Alles werd afgewogen en berekent en dit resulteerde meer dan eens in idioot magere gerechten of twee versies van een gerecht (een normale en een eetgestoorde versie). Dit zorgde ervoor dat ik koken niet meer zo ontspannend en leuk vond.
Maar dat is verleden tijd. Ik begin de liefde in het koken weer terug te vinden. Ik probeer graag nieuwe dingen uit en ben niet zo’n fan van simpele aardappel-groente-vleesmaaltijden. En in het kader van variëren en inspireren wil ik dan ook het volgende gerecht met jullie delen: groene lenterisotto met rivierkreeft.

Ik ben dol op risotto! Laat het nu alleen zo wezen dat mijn man dit gerecht echt niet lekker vindt. Ik heb meerdere varianten op hem los gelaten, maar het blijft een dikke nee voor hem. Jammer…Dat betekent dus dat ik risotto niet zo vaak kan eten, maar laatst was Chrisjan een avond niet thuis en tsja, a girl has got to eat. Dus ik zag mijn kans schoon en verwende mezelf met een lekkere risotto. Meestal maak ik risotto met passenstoelen, want dat vind ik nu eenmaal heel lekker, maar voor nu wilde ik eens iets anders proberen en daar kwam deze versie uit.

Omdat ik deze variant voor mij alleen heb gemaakt, zie je hier de ingrediënten voor één persoon:
– 1 sjalotje.
– 75 gram risotto-rijst.
– Scheutje witte wijn.
– 250 milliliter visbouillon.
– 150 gram groene aspergetips.
– 1/2 gele paprika.
– 20 gram geraspte Parmezaanse kaas.
– Scheutje olijfolie met peper-knoflooksmaak.
– 100 gram rivierkreeft.

En dit is hoe je te werk gaat:
– Zet een pan op het vuur en laat deze heet worden. Snijd ondertussen de sjalot fijn.
– Verhit een scheut olijfolie (zonder smaak) in de pan en fruit de sjalot glazig.
– Voeg de risottorijst toe en laat dit even meebakken.
– Blus de risottorijst af met een scheutje wijn en roer totdat dit is opgenomen.
– Voeg nu steeds kleine scheutjes van de bouillon toe, waarbij je tussendoor steeds goed roert. Iedere keer wanneer het vocht is opgenomen, voeg je een nieuw scheutje toe.
– Snijd ondertussen de groene aspergetips in stukken van ongeveer één centimeter. Snijd de paprika in centimetergrote blokjes.
– Verhit een grillpan en laat goed heet worden. Grill hierin de asperges en paprika.
– Wanneer alle bouillon op is, voeg je ook de rivierkreeft toe en laat dit even meeverwarmen.
– Haal de gegrilde groenten uit de pan en giet hier een beetje olijfolie met peper-knoflooksmaak door. Meng de groenten vervolgens met de risotto en laat ook de parmezaanse kaas erdoorheen smelten.
– Pak een bord en leg de risotto hierin en buon apetito!

Ik hoop dat het jullie net zo smaakt als dat het mij gedaan heeft. Ik vond het weer eens wat anders en vond de smaken erg goed bij elkaar passen. Ook leuk om voor Pasen te maken, want risotto klinkt altijd gelijk wat luxer 😉

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s