Tips voor een vochtarme huid

Enkele weken liet ik jullie al weten dat ik last heb van een vochtarme huid. Daarom heb ik deze review van het vochtinbrengende serum van Rituals met jullie gedeeld. En ik ben zeker niet de enige die last heeft van dit huidprobleem. Sterker nog, een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft last van dit verschijnsel. Waardoor dit komt? Ons klimaat heeft hier zeker invloed op: de gure wind en de kou zijn van invloed. Ook mede hierdoor zetten we de verwarming lekker aan, wat een droge lucht veroorzaakt die ook niet helpend is. Maar wat kun je hier nu tegen doen? Lees verder voor de tips.

We beginnen maar even bij het begin, want hoe weet je nu eigenlijk of je een vochtarme huid hebt? Een vochtarme huid vertoont meestal droge plekjes, rode vlekjes, droogte-eczeem en voelt trekkerig en ruw aan. Het hebben van een vochtarme huid kan je lijntjes extra benadrukken, maar wist je dat het ook bijdraagt aan een snellere huidveroudering? Dit zijn allemaal dingen waar we meestal niet zo gelukkig van worden. Maar gelukkig kun je ook actie ondernemen om zo de vochtbalans van je huid weer op te krikken, namelijk:

1. Drink genoeg
En dan met name water. Op die manier voedt je de huid van binnenuit. Koffie en thee zijn hierbij niet de beste keuzes, aangezien dit vochtafdrijvend en verdampend kan werken. Vind je het lastig om voldoende water te drinken? Probeer dan eens water met een smaakje.

2. Hoe reinig je de huid?
De meeste vochtarme huidjes zijn ook gevoelig. Wanneer je deze met een te agressieve reiniger schoonmaakt, dan strip je de huid van zijn bovenste talglaag. Dit is prima wanneer je een vette huid hebt, maar bij een gevoelige/vochtarme huid heb je de bescherming hiervan juist nodig. Reinig dus met een milde reiniging of een olie.

3. Vermijd te droge lucht
Probeer je huid te beschermen tegen de externe omstandigheden door bijvoorbeeld niet te lang naar buiten te gaan of jezelf goed te beschermen wanneer het erg koud is. Binnen hoef je natuurlijk geen kou gaan zitten lijden, maar je kunt wel de lucht vochtiger houden door een luchtbevochtiger te gebruiken.

4. Smeer 
Geef je huid genoeg hydratatie door na het reinigen een hydraterende creme te gebruiken. Nog beter: een hydraterend serum gebruiken en vervolgens een hydraterende dag- of nachtverzorging aanbrengen. Je kunt de dag- of nachtverzorging ook kiezen op basis van andere wensen, zoals tegen huidveroudering.

5. Zet je masker op
Om je huid een extra oppepper te geven kun je eraan denken om eens in de week een vochtinbrengend masker te nemen. Mocht je een erg vochtarme huid hebben kun je ook een kuurtje doen door enkele weken twee maal per week een masker aan te brengen. Op die manier help je je huid te herstellen.

6. Slaap voldoende
Zoals bij alle huidzaken is slaap een belangrijke factor. Alhoewel jij denkt tot rust te komen, is je huid tijdens je slaap druk bezig met het vernieuwen van cellen. Voldoende slaap zorgt dus voor een betere huid, aangezien de huid meer tijd heeft om zijn processen te volmaken en stoffen uit de crèmes op te nemen.

7. Eet voldoende en gezond
Eigenlijk is dit een inkoppertje, maar wel één die vaak makkelijk vergeten wordt. Om je huid te kunnen herstellen heeft die bepaalde voedingsstoffen nodig en die krijg je alleen binnen wanneer je goed eet. Daarnaast zitten er in bepaalde voedingsmiddelen ook weer vocht (denk aan komkommer enzovoorts) die weer helpen in je vochtbalans.

Met deze zeven tips hoop ik je weer op weg te hebben geholpen naar een goed verzorgde huid. Kom je er niet uit, weet je niet welk huidprobleem je hebt of wil je de huid een extra handje helpen? Dan zou ik zeggen: verwen jezelf eens en ga voor een behandeling naar de schoonheidsspecialiste. Zij kan je dan precies vertellen wat je huid nodig heeft en dit aanpakken.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

One thought on “Tips voor een vochtarme huid

  1. Pingback: Review Garnier Hydrabomb verzorgingslijn | Sweetlooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s