Fototutorial: koninklijke ooglook

Morgen is het groots feest, want dan wordt onze koning 50 jaar! Ter ere van zijn verjaardag heb ik een leuke look voor jullie gemaakt voor Koningsdag. En het is niet voor niets een feestdag, dus ik heb een beetje uitgepakt. Maar deze keer eens niet met glitter (I know, surprise!), maar met studs. Studs zijn echt een hele makkelijke manier om een look extra dimensie en creativiteit te geven. De studs kun je makkelijk opplakken door wimperlijm te gebruiken en het is dus makkelijker om hiermee te werken dan met glitter. Kijk je mee hoe je stap voor stap deze look kunt maken?

Stap 1


Ik begin met een blanco oog. Alhoewel dit oog eigenlijk niet blanco meer is, want ik heb oogschaduwbasis aangebracht zodat de look lang blijft zitten. Ook komen oogschaduwkleuren zo beter naar voren. Daarna heb ik een laagje concealer aangebracht om een egaal gekleurd oppervlak te krijgen. En ik heb mijn wenkbrauwen alvast ingevuld.
Gebruikte producten:
Hema – Eyeshadowbase.
Catrice – Liquid camouflage concealer
Mac – Transparent finishing powder
Rimmel – Eyebrow pencil in 001 en 002.

Stap 2

Met een oranje kleur zet ik mijn arcadeboog aan. Ik zorg dat de meeste kleur in mijn arcadeboog zit en blend de kleur richting mijn wenkbrauw om een mooie overloop te krijgen van donker naar licht.
Gebruikt:
Make-up Geek – Poppy.

Stap 3

Tijd voor de eyeliner. Ik heb gekozen voor rood-wit-blauw. Omdat deze kleuren niet dicht bij elkaar liggen in het kleurenspectrum heb ik gekozen om ze niet in elkaar over te laten lopen. Dit is namelijk bijna niet te doen met deze kleuren en door het streepje-streepje te houden wordt het ook leuk grafisch. Ik heb eerst de rode kleur aangebracht, daarna de witte en vervolgens de blauwe. Rood was de enige kleur die ik niet als eyeliner had, dus hiervoor heb ik een liquid lipstick gebruikt (tip!).
Gebruikt:
NYC Lip lacquer – 4169.
NYX – White liquid liner.
Hema – Eyeliner 24.

Stap 4

Met wimperlijm heb ik stipjes gezet op de plekken waar ik de studs wil hebben. Vervolgens heb ik de studs met een pincet op de juiste plaats aangebracht. Ik heb een vierkante stud als ruit in het midden, vervolgens twee ronde aan weerskanten en kleine oranje studs per drie aan de binnen- en buitenkant.
Gebruikt:
Eyelure wimperlijm.
Studs uit nail-art wheels.

Stap 5

Ik wilde de mooie eyeliner niet verstoppen achter dikke nepwimpers, dus ik heb voor deze look gekozen om alleen een laagje mascara aan te brengen op mijn bovenwimpers. Mijn onderste wimpers heb ik ook neutraal gehouden, omdat je de studs zo beter blijft zijn. Als laatste heb ik nog wat gouden highlighter aangebracht in mijn binnenste ooghoek en onder mijn wenkbrauwen.
Gebruikt:
L’Oreal – Volum’ lash mascara.
MAC – Whisper of gilt.

Stap 6

Als laatste nog even een tip voor de lippen. Wanneer je een gehele look wilt maken, kun je natuurlijk kiezen voor oranje lippen en klaar. Maar om de lippen en ogen samen te laten komen heb ik hier ook gebruik gemaakt van de studs. Een gouden, ronde stud in mijn cupidoboog en onder mijn lippen drie oranje studs. Deze heb ik ook weer bevestigd met wimperlijm.
Gebruikt:
Laspash – Liptint mousse in Hypnotised.
Eyelure wimperlijm.
Studs uit een nail-art wheel.

En dan ben je helemaal klaar om de verjaardag van onze Willem-Alexander in stijl te vieren. Ik hoop dat jullie morgen allemaal een fijne dag hebben!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

2 gedachten over “Fototutorial: koninklijke ooglook

  1. Pingback: Howto: Vijf keer winged eyeliner | Sweetlooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s