Review Garnier Hydrabomb verzorgingslijn

Een tijdje terug schreef ik al een artikel over het hebben van een vochtarme huid en de tips die je kunnen helpen om dit te herstellen/voorkomen. Ik heb lange tijd een vette huid gehad, maar mijn huid is langzamerhand veranderd. Of dit de leeftijd, het slechte voedingspatroon wat ik heb gehad is of beiden, ik weet het niet. Volgens mijn schoonheidsspecialiste was mijn huid vochtarm, iets wat een groot deel van de West-Europese mensen schijnen te hebben. En dus ben ik op zoek gegaan naar een huidverzorgingslijn die hiervoor werkt en bij navraag bij de drogisterij werd mij deze lijn van Garnier aangeraden. Ik heb hem voor je getest dus kijk je mee?

In de lijn van Garnier hydrabomb zitten drie verschillende producten, namelijk een dagcrème, nachtcrème en een sheet-masker. De crèmes zijn ieder €8,99 en voor het masker betaal je €2,99. Je kunt de producten bij iedere drogist wel krijgen, dus dat is alvast makkelijk. De producten beloven een gehydrateerde huid door het antioxidant granaatappel.


De dag- en nachtcrème kun je goed uit elkaar houden, aangezien de verpakking anders is. De dagcrème zit in een pompflacon (joepie!) terwijl de nachtcrème in een potje zitten. Jammer, want dit is altijd minder hygiënisch.

Beide producten beloven de huid te hydrateren voor meerdere huidlagen. Ook zouden ze beiden fijne lijntjes moeten verminderen. Dit laatste is op zich logisch, want een vochtarme huid vertoont snel lijntjes. Bij een herstel van de vochtbalans zouden de lijntjes dus ook moeten verminderen, maar dit zou bij iedere vochtinbrengende crème het resultaat moeten zijn. Verder zit in de dagverzorging ook nog een kleine UV-bescherming, namelijk factor 10.
Wanneer ik naar de ingrediëntenlijst kijk, dan valt me meteen op dat siliconen bij allebei de producten hoog op de lijst staan. Dit vind ik jammer, want siliconen geven vaak wel een glad gevoel maar doen verder weinig voor de huid. Maar gelukkig staan ook de granaatappel en fruitextracten hoog in de lijst. Verder zit er wel wat parfum in de producten, dus bij een gevoelige huid kun je hierop reageren.
De dagcrème zit dus in een pompflacon. Eén pompje geeft veel product en is voor mij te veel voor mijn gezicht. Voorzichtig doseren dus. De crème heeft een witte kleur en een lichte structuur. Er zit een lichte geur aan, maar die vervliegt vrijwel direct en is dus totaal niet storend. De crème laat zich goed over de huid verdelen en trekt snel in. Het laat mijn huid glad en gehydrateerd achter. Ik heb het idee dat het voor mijn vochtbalans wel iets doet, maar het gladde gevoel wordt ook deels veroorzaakt door de siliconen.

De nachtcrème zit in een potje. Ik vind dat de crème een rare structuur heeft, een beetje gelachtig maar dan wel in dotjes bij elkaar…Ik kan het niet zo goed uitleggen. Het is dan ook lastig om een goede hoeveelheid uit het potje te halen. De crème trekt snel in, maar is heel luchtig voor een nachtcrème. Qua voeding heb ik dan ook het idee dat deze crème niet zoveel doet.

Het tissue masker, zoals Garnier het zelf noemt, is een masker wat doordrenkt is met een hydraterend serum. Het zou moet werken als een soort kompres. De bedoeling is om het masker aan te brengen op de huid en het 15 minuten in te laten trekken. Vervolgens kun je het masker eraf halen en het resterende product in de huid smeren. In dit product zitten geen siliconen, maar opvallend is dat alcohol vrij hoog in de ingrediëntenlijst staat. Gek, aangezien alcohol juist een uitdrogend effect geeft.

Ik voel me altijd net een spook met zulke maskers. Een normale foto kun je er dan ook niet van maken.
Het masker voelt heerlijk verkoelend, dus ik denk dat dit ook fijn is in de zomer, vooral wanneer je iets te lang in de zon hebt gelegen.
Het masker is goed doordrenkt en er zit voldoende product op. Het inwrijven van het resterende product naderhand gaat ook heel goed en ik heb het idee dat het wel even iets doet. Maar over het algemeen denk ik dat er betere maskers op de markt zijn die een grotere boost geven.

Uiteindelijk is mijn conclusie dat de Garnier Hydrabomb lijn een betaalbare en makkelijke verkrijgbare verzorgingslijn is. De producten zijn redelijk gebruiksvriendelijk. Toch zou ik ze niet snel nog eens aanschaffen. Ik heb namelijk het idee dat ze toch niet waar maken wat ze beloven. Er zijn zeker andere crèmes te koop die hydraterender zijn dan deze. Ik ga deze producten wel opmaken, want ze zijn niet onaardig maar de volgende keer koop ik toch wat anders.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

One thought on “Review Garnier Hydrabomb verzorgingslijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s