Anti haul TAG

Er is veel te koop op deze aardbol, maar de meeste mensen hebben geen eindeloze voorraad aan geld (snik…) Dus we maken keuzes: wat koop ik wel en wat niet van mijn hardverdiende centjes? Hoewel ik graag laat zien welke dingen ik koop (bijvoorbeeld in een shoplog), is het ook leuk om het andersom te doen. Welke producten zou ik niet kopen, omdat ik dat mijn geld gewoon niet waard vind? Tegenwoordig zie je steeds meer van dit soort artikelen en video’s op Youtube en dat heet dus een anti haul. Mij leek het ook best leuk om dit eens te doen, dus kijk je mee naar wat ik zeker niet ga kopen van mijn geld?

1. Ofra X Nikkietutorials highlighter
Ik volg Nikkie al een ruime tijd op Youtube en vind haar een super getalenteerde make-up artist. Ze maakt creatieve looks en haar video’s zien er altijd super uit. Ik heb ook zeker respect voor het feit dat ze zo dicht bij haar oog kan filmen, want dat is super moeilijk! En onlangs heeft ze samen gewerkt met Ofra waarbij ze een set heeft gemaakt met een highlighter en drie liquid lipsticks. Ondertussen is de set ook verkrijgbaar in losse onderdelen, maar de highlighter zou ik zeker niet kopen. Waarom niet? Simpelweg om de reden dat de highlighters die er in zitten voor drie verschillende huidskleuren geschikt zijn. Maar dit is toch niet handig wanneer je geen make-up artist bent? Voor mij zou bijvoorbeeld alleen de lichtste kleur goed zijn als highlighter, dus wat moet ik dan met de overige twee kleuren? Dat vind ik toch wel zonde van mijn geld.

2. Kylie cosmetics
Iedereen wordt altijd helemaal enthousiast als je het over de Kardashians en/of Jenners hebt, maar ik snap niet zo goed waarom. Ja, het zijn knappe meiden, ja ze doen het goed op tv en ja ik moet toegeven dat ze soms best vermakelijk zijn. Maar…het zijn gewoon mensen. Toch zou je dit niet zeggen door de manier waarop mensen ze de lucht in hemelen. Alleen daarom al heb ik geen interesse in een product van Kylie, ook al kan ik respect hebben voor de manier waarop ze zichzelf kunnen verkopen en geld verdienen.

3. Haarparfum
Veel luxe parfumhuizen (lees: Chanel, Dior, Viktor&Rolf) komen voor de zomer uit met parfum speciaal bedoeld om op je haar te sprayen. Een geur blijft in je haar langer hangen en daarom snap ik het principe. In normale parfums zit alcohol wat slecht kan zijn voor je haar, aangezien die uitdrogend werkt. Maar laten we eerlijk wezen: je wast je haar toch niet met die parfum? Je sprayt één keer en de nevel valt op je haar, zo slecht kan dit toch niet zijn? Ik heb het idee dat het gewoon een trucje is om ons als consument meer geld uit te laten geven.

4. Makeup Geek Iconic lipstick deluxe setDeze set is zeker wel interessant, want je krijgt 20 lipsticks in een mooie opbergdoos (die helaas wel van stevig karton is…). De set kost 200 dollar, wat dus uitkomt op 10 dollar per lipstick. Deze set is dan ook vooral interessant voor mensen die net beginnen met make-up, maar laten we eerlijk zijn dat dit vaak meisjes zijn en die hebben niet zo maar 200 dollar liggen. Mensen die al langer met make-up bezig zijn, hebben hoogstwaarschijnlijk al een collectie en daarvoor is het minder interessant. Daarnaast geldt voor iedereen dat niet alle kleuren je mooi staan, aangezien je huidskleur en -toon hierop van invloed zijn. Maar één voordeel: alle lipsticks zijn ook los verkrijgbaar, maar dan betaal je wel 15 dollar per stuk.

5. Oogschaduwpalettes van Dior
Ik vind Dior een prachtig merk met een hele elegante uitstraling. De promotiefoto’s zijn ook vaak om bij te kwijlen. Alhoewel ik graag naar de mooie palettes voor de ogen kijk, heb ik er nog nooit één aangeschaft. Waarom niet? Ten eerste omdat ik het palette duur vind: de meeste palettes bestaan uit vijf kleuren en hier betaal je meer dan 50 euro voor. Op zich kan ik die prijs nog wel hebben, maar dan moeten de oogschaduws wel super goed zijn. En dat valt me dan vaak weer tegen bij Dior. Ook zijn ze niet consequent in de pigmentatie, dus het heeft een hoog ‘hit or miss’ gehalte waardoor ik me niet aan de oogschaduws waag. Vooral omdat er vergelijkbare palettes te vinden zijn van betere kwaliteit (en soms zelfs goedkoper).

6. Clarasonic gezichtsborstel
Ondertussen zijn er al ontelbare versies van deze borstel op de markt. In het begin was het een ware hype en ik moet bekennen dat ik er ook zeker naar gekeken heb. Toch heb ik besloten het niet te doen. Waarom niet? Ten eerste omdat ik het apparaat wel duur vind, vooral omdat je de borstels er ook nog bij moet kopen. Daarnaast heb ik een gevoelige huid en die borstels kunnen best grof zijn, waardoor ik mijn huid juist slechter zou maken door die borstels. En als laatste: dan heb ik helemaal geen excuus meer om naar de schoonheidsspecialiste te gaan, want dan kan ik alles zelf thuis, hahaha…

Dit waren voor mij zes producten die ik in ieder geval niet ga kopen. Heb jij ook van die producten die je ergens wel interessant vindt, maar toch het geld niet aan wilt uitgeven?

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s