Tips: Hoe stash je je stash?

Sommige mensen zullen zich totaal niet herkennen in dit verhaal, maar ik weet dat er meer beauty-geeks rondlopen zoals ik die het vast wel zullen herkennen: make-up opruimen zodat het niet overal rondslingert. En dan het liefst op dusdanige manier dat je er makkelijk bij kan en weet waar alles staat. Want als we eerlijk zijn: wanneer je veel moeite moet doen om iets erbij te pakken (lees: in een plastic bak achter het schot op zolder ofzo…), dan ga je die moeite niet doen ’s ochtends met als gevolg dat je gekochte producten niet gebruikt. En dat is zonde! Vandaar dat ik in dit artikel mijn tips deel voor het houden van je stash.

1. Maak categorieën
Als je een grote collectie hebt dan zul je wel herkennen dat je van een bepaald product meerdere tinten, finishes en combinaties hebt (lees: 7 foundations, 1000 kleuren oogschaduw en ontelbare lippenstiften…). Om het overzichtelijk voor jezelf te maken is het handig deze in te delen op categorie, dus alle foundations en blushes bij elkaar (gezicht), alle oogschaduw en eyeliners bij elkaar en alle lippenstift en lipgloss bij elkaar. Op die manier weet je sneller waar je moet zoeken als je die ene kleur lippenstift zoekt.

2. Investeer in palettes voor losse oogschaduw
Al die losse doosjes zijn erg onhandig en nemen veel ruimte in beslag. Omdat ieder doosjes weer een ander formaat heeft is het ook niet heel handig opruimen. Mijn tip: investeer in een magnetisch palette. Tip: kijk bij de webshop Boozyshop naar make-up palettes leeg, daar vind je van diverse merken palettes in verschillende groottes.
Het is vervolgens even een werkje om al je losse oogschaduws uit de verpakking te halen en in een magnetisch doosje te doen, maar je zult zien dat het echt enorm veel ruimte scheelt!

3. Zet je veelgebruikte kwasten op je make-up tafel
Kwasten die je (bijna) dagelijks gebruikt zijn handig om bij de hand te hebben. Een goede manier hiervoor is om ze in een potje te zetten op je make-up tafel/wastafel. Je kunt hiervoor een potje kopen, maar een leeg jampotje of kaarsenpotje kan ook prima werken. Vul heb bijvoorbeeld met zand om het zwaarder maken, zodat je kwasten goed blijven staan.

4. Houd producten die je iedere dag gebruikt bij de hand
Er zijn nu eenmaal producten die je vaak gebruikt, zoals primer, cremes, mascara enzovoort. Ook hierbij is het handig ze op een makkelijke plek te bewaren. Zo kun je mascara, primer, enzovoorts prima ook op je make-up tafel zetten in een potje of een opbergkastje (bijvoorbeeld te koop bij de Action of Xenos). Je cremes kun je in een lade leggen waar je snel bij kan. Op die manier kun je ’s ochtends snel de juiste producten vinden.

5. Investeer in een handige opruimkast
Investeren klinkt alsof dit heel duur gaat worden, maar dit hoeft helemaal nier het geval te zijn. Maar wanneer je een grotere collectie hebt, is het handig om hier een goede ladekast voor aan te schaffen. Ik vind de kasten van Ikea hiervoor erg fijn. Die van mij is hier ook van. In de lades kun je lekker veel kwijt en ook vind ik het handig dat ik twee dunne lades en vier diepere lades heb.

6. Maak je eigen organizer of koop ze
Ik heb al eerder genoemd dat je bij de Xenos of Action veel dingen kunt vinden voor het opruimen van je make-up. En als je even zoekt op internet kom je ook veel tegen. Maar ook kun je dingen zelf maken, zoals de kwastenpotjes die ik al zei. Ook heb ik eens van stevig karton deze lippenstifthouder gemaakt voor in een lade, zodat ik al mijn lippenstift rechtop kan zetten en snel overzicht heb van welke kleur ik ga pakken.

7. Producten die je niet vaak gebruikt kunnen op onhandige plekken
Als je een grote stash hebt, heb je nu eenmaal ook producten die je leuk vind om te hebben maar die je niet dagelijks/wekelijks gebruikt. Denk hierbij aan nepwimpers, glitters, schmink enzovoorts. Ga bij jezelf na: gebruik ik deze producten echt nog wel eens? Ja: ruim ze dan ergens op waar je minder makkelijk bij kunt, maar waar je wel de moeite voor wilt doen ze eruit te pakken. Is het antwoord bij sommige dingen nee: geef het product weg aan iemand die het wel gebruikt.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips. Natuurlijk kun je sommige tips ook gebruiken wanneer je een kleinere collectie hebt, want sommige dingen zijn dan ook gewoonweg handig om te doen.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s