Zomer SOS: beauty tricks

Beautyroutines veranderen door de jaren heen, maar ook de verandering van seizoen kan invloed hebben op de manier waarop je met beauty omgaat. In de winter heeft je huid en haar nu eenmaal andere dingen nodig dan in de zomer. Hoe kun je beauty-gewijs het beste de zomer doorkomen? Tsja, dat verschilt natuurlijk per persoon, maar tips kunnen geen kwaad.


1. Scrubben maar
In de zomer is het heel fijn om je huid te scrubben. Doe dit één a twee keer per week met een milde scrub. Naast het feit dat het dode huidcellen verwijdert, zorgt het ook voor een mooie gladde huid. Hierdoor zal ontharen beter lukken en de bruine kleur die je opgebouwd hebt blijft langer zichtbaar wanneer je scrubt.

2. Vermijd de föhn
Ben jij een type wat je haar regelmatig fohnt? Probeer dit in de zomer eens wat minder te doen, want door de warmte is je haar als droger als normaal. De foh versterkt dit alleen maar, waardoor je lokken echt heel erg droog kunnen worden.

3. Hulde aan de droogshampoo
Ben jij een vrouw die last heeft van schurende bovenbenen tijdens het zomerseizoen? Yup, je bent niet de enige (lees: ik heb daar ook last van…). Eén van de oplossingen kan zijn om droogshampoo te sprayen op je bovenbenen. Door de fijne laag talkpoeder heb je een beschermlaagje, waardoor het schuren minder wordt. Mocht dit toch niet genoeg werken dan kun je altijd een speciale crème bij de drogist kopen tegen het schuren, want het is zonde wanneer je door dit probleem geen jurkjes of korte broeken zou dragen.

4. Lichte laagjes
Ik draag het hele jaar door make-up, dus ook in de zomer. Maar ik pas mijn make-up wel aan. In de zomer draag ik weinig foundation/concealer en als ik het draag dan is het een heel dun en licht laagje. Op die manier kan je huid iets beter ademen wat bij het warme weer wel fijn is.

5. Voetenliefde
In de zomer komen de leuke slippers en sandalen weer uit de kast, wat inhoud dat je voeten meer aandacht vragen. Knip, vijl, scrub zelf of laat je lekker verwennen en neem een pedicure. Dit seizoen is het ultieme excuus om die behandeling uit te laten voeren. En vergeet vervolgens niet je nagels te lakken: dit geeft altijd een instant verzorgd effect.

6. Bescherm je lokken
Als je denkt dat alleen je huid het zwaar te verduren krijgt in de zomer, dan heb je het mis. Je haar krijgt ook heel wat voor de kiezen, dus bescherm je lokken goed door bijvoorbeeld een pet of hoed te dragen. Ook kun je een bandana gebruiken om je haar te beschermen. Vind je dit allemaal niets? Dan kun je ook gaan voor een leuke knot of vlecht, waardoor je haar toch al wat minder bloot gesteld wordt aan de zon.

7. Drink genoeg
Naast het feit dat het altijd een goed idee is om genoeg te drinken, is dit in de zomer nog belangrijker. Door de hitte zweet je meer, waardoor er meer vocht als het ware verdampt. Dit moet je weer aanvullen, anders droogt je huid uit met een geïrriteerde en schilferende huid als gevolg. En niet alleen dat, maar je kunt ook erg veel hoofdpijn krijgen van vochttekort. Is dit laatste het geval? Neem dan ook een kopje bouillon. Het klinkt gek, maar door de zout in de bouillon wordt het vocht beter opgenomen en zul je sneller van je hoofdpijn af zijn.

8. Waterproof in de hitte
Waarom heb je waterproof make-up nodig in de zomer? Ik snap waarom je je dit afvraagt, maar toch is het niet heel gek. Doordat je in de zomer meer zweet (is ook vocht), kan het zijn dat je eyeliner of mascara uit gaat lopen hierdoor. Dit voorkom je wanneer je waterproof-producten gebruikt. Ik gebruik bijvoorbeeld altijd waterproof mascara en als blush werkt een crèmeblush heel goed in de zomer.

Heb jij ook nog beautytricks voor in de zomer? Dan zou ik het leuk vinden om die van jou ook te horen, want we kunnen nooit genoeg tips krijgen 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s