Review: Dove douche- & huidolie

Al een aantal jaren heb ik last van een droge lichaamshuid. Ik kwam hier niet zelf achter, maar kreeg een aantal jaren geleden ineens last van rare plekken op mijn armen. Mijn dokter dacht dat het een soort huidschimmel was, maar na de medicatie was het er altijd direct weer. Toen heeft hij me doorgestuurd naar de dermatoloog en de conclusie: droogte-eczeem. Dit gebeurt wanneer je huid dus te droog is en dan krijg je last van extreem droge plekken. Sindsdien moet ik echt in de gaten houden dat mijn huid genoeg hydratatie en vet krijgt, want anders krijg ik er weer last van. Douchen is dan eigenlijk niet de beste activiteit, aangezien het water juist vocht onttrekt aan de huid. Daarnaast zijn de meeste douchegels te agressief voor een droge huid. Daarom douche ik meestal met een doucheolie en smeer ik mezelf iedere dag in. Onlangs heb ik de douche- en lichaamsolie van Dove uitgeprobeerd en dus laat ik die vandaag aan jullie zien.

De doucheolie van Dove komt in een handige plastic verpakking. Het is een klikdop, wat handig is onder de douche. De olie zelf is dus makkelijk te doseren.
In de doucheolie zit Marokkaanse arganolie verwerkt, waardoor het heel zacht voor de huid is. Iedereen kan de doucheolie gebruiken, maar hij wordt speciaal aangeraden voor mensen met een droge huid. De olie zou moeten reinigen, hydrateren en beschermen.
Wanneer je de doucheolie gebruikt, dan is deze zuinig in gebruik. De doucheolie gaat heel lichtjes schuimen. Enorme bubbels of veel schuim moet je niet verwachten, maar dat is eigenlijk logisch bij dit product. Er zit een hele lichte, kruidige geur aan, maar die geur vervliegt heel snel.
Toch vind ik de olie niet super hydraterend naar mijn idee. In vergelijking met andere producten die ik heb gebruikt is dit niet het beste product voor een droge huid. Wel trekt het product goed in, maar ik had verwacht dat het meer zou doen. Ik geef dus de voorkeur aan doucheolie van andere merken. De prijs heeft hier ook mee te maken, want de doucheolie kost 6,00 per fles (200 ml). Dit is niet schrikbarend duur, maar er zijn goedkopere opties die beter werken.

Dan de lichaamsolie. Deze olie kun je gebruiken na het douchen om je lijf mee in te smeren. Ik gebruik wel vaker vergelijkbare producten en de nummer één ergernis is het niet goed intrekken van de olie. Ik ben benieuwd!
De lichaamsolie zit ook in een plastic verpakking van 150 ml. Hiervoor betaal je €10,00. Niet heel goedkoop dus, maar als het product goed en zuinig werkt heb ik het er voor over. Dove belooft een zijdezachte huid, die gelijkmatig oogt en straalt. Klinkt goed!
Maar allereerst: de geur! Ik vind dit product echt zalig ruiken. Niet te overheersend, maar toch aanwezig. De geur is vrouwelijk en een beetje bloemig, dus hier moet je wel van houden. De doucheolie zelf lijkt een gouden glans te hebben, maar er zitten geen glitters in. Die vind ik altijd zo irritant. De olie laat zich goed verdelen en is redelijk zuinig in gebruik (in vergelijking met andere lichaamsoliën dan). Daarnaast trekt de olie echt heel snel in! Dat is enorm fijn, want dan hoef je niet lang te wachten met aankleden. Ik heb ook het idee dat de lichaamsolie wel iets doet voor mijn huid: mijn huid straalt een beetje en is goed gevoed. Dit product raad ik dan ook zeker aan en vind ik de prijs waard. Ik zal dan ook zeker vaker een flesje kopen.

De eindconclusie voor mij is dus dat ik de doucheolie van Dove de volgende keer laat staan, maar de lichaamsolie verdwijnt nog wel een keer in mijn winkelmandje 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

One thought on “Review: Dove douche- & huidolie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s