Tips: Make-up voor diploma-uitreiking

Voor veel examenleerlingen is het deze week echt zo ver: het ophalen van je diploma! Na deze week ben je echt klaar met die middelbare school en ga je nieuwe dingen tegemoet. Ik vond dit altijd super spannend en gaaf, meestal was ik aan het einde van mijn opleiding ook wel klaar met de school en toe aan iets nieuws.
Maar dan nu: je hebt je jurkje al uitgekozen, je weet al welke sieraden je aan wilt doen, je hebt vrienden uitgenodigd en bent er klaar voor. Wellicht heb je ook al nagedacht over je make-up, maar wellicht dat deze last-minute tips je nog kunnen helpen.

1. Test geen nieuwe dingen meer uit.
Heel leuk dat je een beetje bruiner wilt zijn en dus aan de slag gaat met zelfbruiner…Om er vervolgens achter te komen dat de kleur toch niet zo past of oranje uitslaat. Eén van de voorbeelden dat iets nieuws uitproberen voor zo’n dag niet een heel slim idee is. Als je het al vaker hebt gedaan en je weet dat het je goed staat: prima. Maar hele nieuwe dingen uitproberen vlak van te voren is niet zo slim. Dit geldt ook voor je huidverzorging: niet vlak van te voren die nieuwe crème uitproberen, want wellicht kun je er niet tegen en zit je onder de puistjes…Horror!!

2. Een klein beetje extra.
Je mag op deze dag best een beetje extra uitpakken. Een laagje foundation, je blush iets sterker aanzetten, je gezicht een beetje shapen. Dingen die je wellicht normaal voor doordeweeks niet zo sterkt doet, maar nu mag het wel. En wees dus niet bang een klein beetje extra kleur toe te voegen, want op foto’s wordt de kleur vaak een beetje weggevaagd door de flits. Zoek dus naar de goede middenweg: er goed uitzien in real-life en niet te vlak op de foto’s.

3. Kijk uit met SPF.
Wellicht heb je dit al eerder gehoord, maar door bepaalde SPF-filters kun je er super bleek en wit uitzien op flitsfoto’s. Test dit dus van te voren even uit of draag even een avondje geen SPF. Ook geen grote ramp voor een keer, vooral omdat de meeste ceremonies toch binnen zijn.

4. Helemaal stressvrij? Schakel iemand in.
Vind je het eng of heb je zin om jezelf extra te verwennen voor je behaalde diploma? Dan kun je er ook voor kiezen om je make-up en/of haar door iemand anders te laten doen. Op die manier hoef je je niet druk te maken en kun je lekker achterover leunen en genieten.

5. Fijn gevoel.
Wellicht een open deur, maar kies een look waar jij je comfortabel bij voelt. Voor de één is dit dus een hele simpele, klassieke look en de ander voelt zich comfortabel bij die felrode lippenstift. Allebei oké, maar doe wat voor jou goed voelt. Meestal vind je het toch al een beetje spannend, dus dan is het fijn dat je make-up je zelfvertrouwen ondersteunt en niet onderuit haalt.

6. Kies waterproof en longlasting.
Felle lampen, een overvolle zaal zonder airco en je eigen zenuwen kunnen eraan bijdragen dat je toch een beetje zweet. Dus wil je zeker weten dat je make-up de hele avond mooi blijft? Kies dan voor waterproof en longlasting producten. Op die manier hoef jij je ook geen zorgen te maken over je make-up wanneer je toch een beetje zweet of dat traantje stiekem wegpinkt…

7. Je noodpakketje.
Neem voor de zekerheid wat kleine dingetjes mee in je tasje, zodat je kan bijwerken als dit nodig is. Want ook al heb je waterproof en longlasting, als je zweet ga je wellicht toch een beetje glimmen. Wat is dan handig? Een poeder, je lippenstift en eventueel wimperlijm wanneer je nepwimers draagt.

8. Geniet.
Wanneer je geniet met een oprechte glimlach dan straal je vanzelf. En daar kan geen make-up in de wereld tegenop! Dus geniet vooral en maak tijd om dingen af te sluiten, afscheid te nemen van bepaalde mensen en trots te zijn op wat je hebt bereikt.

Ik hoop dat je nog wat hebt aan deze tips. En natuurlijk heel veel plezier bij je diploma-uitreiking. Super goed gedaan!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

One thought on “Tips: Make-up voor diploma-uitreiking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s