Persoonlijk: 13 jaar samen!

Geloof het of niet, maar vandaag ben ik gewoon al 13 jaar samen met mijn man! Ongeveer de helft van mijn leven nu…*wow-momentje*. Natuurlijk is hij nog niet 13 jaar mijn man, we begonnen eerst als vriendje-vriendinnetje en dat groeide uit naar een serieuze relatie en nu zijn we drie jaar getrouwd. Ondertussen hebben we heel wat mooie en minder mooie dingen meegemaakt en hebben we samen gelachen, gehuild, geknuffeld, geruzied en al dat soort dingen meer. Dingen die iedereen heeft en doet tijdens een relatie. Toch reageren mensen tegenwoordig vaak heel verbaasd wanneer je vertelt dat je al zo lang samen bent met iemand, en al helemaal vanaf die leeftijd (ik was 14 en Chrisjan 20 toen we elkaar leerden kennen). Welke vragen krijgen wij dan vaak? Nou, de volgende:

1. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Wij hebben elkaar in de sportschool leren kennen. Ik was veertien en was wat aangekomen in gewicht. Mijn moeder stelde voor dat ik op een afval-cursus ging. En dus ging ik dat doen en zodoende liep ik Chrisjan tegen het lijf, want hij was sportinstructeur in de fitness. We kletsten wel eens wat en zo ging het balletje rollen. Na een week of tien vroeg hij mij mee op een afspraakje. We gingen een ijsje eten op de Boulevard, maar we hadden zo lang zitten kletsen dat de ijssalon al dicht was dus toen werd het een drankje.

2. Wat vonden je ouders ervan?
In het begin waren mijn ouders een beetje aarzelend. Nog niet eens omdat Chrisjan ouder was, maar vooral omdat hij sportinstructeur was. Toen Chrisjan voor het eerst bij ons kwam hadden ze dus echt zo’n opgepompte bodybuilder verwacht die alleen maar met uiterlijk bezig was. Ze waren dus wel opgelucht dat Chrisjan niet zo bleek te zijn.

3. Hoe houden jullie het al zo lang vol?
Tsja, dat is een moeilijke vraag. Er is geen gouden succesformule. Wat helpt is om je te realiseren dat iedere relatie hoogte- en dieptepunten kent. Je blijft niet constant op een ultra-roze wolk zitten en er zijn momenten waarop je elkaar even wat minder leuk vindt. Blijven praten met elkaar, elkaar in je waarde laten, steunen en stimuleren op momenten dat het nodig is en elkaar soms de ruimte geven is denk ik wel belangrijk in iedere relatie. En onthoud: ieder mens heeft leuke, maar ook minder leuke kanten.

4. Vind je het nooit erg dat je niet meer hebt kunnen ‘genieten’ in je jonge jaren?
Ik moet altijd lachen om deze vraag, want het veronderstelt dat ik niet van mijn tienerjaren heb kunnen genieten omdat ik een vriendje had. Ik vind dat een beetje kortzichtig. Ik heb wellicht sommige dingen anders gedaan dan single ladies in die leeftijdsfase, maar dat vind ik totaal niet erg. Ik heb veel leuke dingen ondernomen, mezelf ontwikkeld en ben ook gevormd door mijn relatie met Chrisjan. Spijt heb ik daar dus nooit van gehad.

5. Nu je getrouwd bent, waarom hebben jullie dan nog geen kinderen?
Deze vraag kreeg ik heel vaak, vooral kort na onze bruiloft. ‘Zo en wanneer komen de kinderen nu?’. Pfff, gek werd ik ervan. Op dat moment wilde ik namelijk nog helemaal geen kinderen. Sterker nog: ik wist niet zeker of ik die ooit wel zou willen. Ik heb gezien hoeveel pijn een kind je kan doen en hoeveel zorgen het met zich mee kan brengen en dat beangstigde me vooral heel erg. Ik heb lange tijd de mooie dingen van een eigen kind niet gezien en dus vond ik het wel prima zo.
Dit is de laatste tijd wel veranderd. Ik ben niet meer zo anti-eigen kinderen. Ik zie steeds meer de mooie dingen ervan in en ergens heel diep van binnen begint er vaag iets te kriebelen (biologische klok?). Maar nu nog niet hoor. Laat mij eerst maar herstellen van mijn eetstoornis, groeien en zelfverzekerd worden, mezelf nog iets meer ontwikkelen en dan zien we het wel weer verder. Ik ben 27, dus het kan nog even…

6. Heb je geen last (gehad) van het leeftijdsverschil?
Nee, eigenlijk niet. Chrisjan is 5 1/2 jaar ouder, maar ik keek altijd al naar oudere jongens. Ook omdat ik eigenlijk altijd een beetje voorliep in mijn ontwikkeling in vergelijking met leeftijdsgenootjes. Ik was altijd een paar stapjes verder. Jongens van mijn eigen leeftijd vond ik gewoon echt kleuters en totaal niet interessant.
Het enige wanneer ik ons leeftijdsverschil merkte was toen Chrisjan al op zichzelf ging wonen. Ik was toen zestien (bijna zeventien trouwens) en dat was dus echt te vroeg om bij hem in te trekken. Maar na 1 1/2 jaar heb ik die stap wel gezet, toen vond ik dat ik lang genoeg gewacht had hahaha…

7. Wat heeft Chrisjan waardoor je zo graag bij hem bent?
In de loop der jaren hebben we elkaar door dik en dun (letterlijk in mijn geval :P) leren kennen…Chrisjan kent mij als geen ander en heeft soms aan een blik alleen al genoeg om te weten hoe ik me voel of wat ik denk.
Hij zal altijd aan mijn zijlijn staan, me aanmoedigen, steunen en goede adviezen geven. Hij motiveert me om bepaalde dingen gewoon te proberen, als ik val weet ik dat hij me vangt. En dat vertrouwen is zo fijn!

8. Hebben jullie dan nooit genoeg van elkaar?
Ja zeker wel! Hahaha, dit klinkt heel negatief maar zo is het niet bedoeld. Maar ik denk dat het in iedere relatie wel eens gebeurt dat je even genoeg hebt van elkaar. Maar dat betekent dan niet dat we de scheidingspapieren al gaan aanvragen, haha. Nee, wat ik bedoel is dat je soms irritaties kunt hebben naar elkaar. Vooral als je veel aan je hoofd hebt, je moe bent of iets voor jezelf wilt doen. Dit kan irritaties veroorzaken met wat gesnauw, botte reacties of een ruzie tot gevolg. Proberen elkaar ruimte te geven, even afkoelen en er later nog even op terugkomen dat je wellicht niet zo tof reageerde maar dat je even ruimte nodig had is dan ook gewoon prima.

En nog een belangrijke tip in een relatie: plan soms echt even tijd samen. Samen leuke dingen ondernemen blijft ook heel belangrijk. En dus ga ik mijn eigen advies maar opvolgen en vanavond lekker uit eten met Chris. Genieten van het feit dat dit weer kan 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s