Zomerse havermoutjes

Havermout vind ik heerlijk als ontbijt. Zo’n warm bordje pap heeft een hoog comfort-gehalte bij me. Nu het buiten warmer is, eet ik ook graag yoghurt met cruesli maar er staat toch nog minstens drie keer per week havermout op de ontbijttafel. Wel pas ik dit aan bij het seizoen en twee zomerse combi’s die ik lekker vind deel ik vandaag 😘

Liefde voor aardbei
Zeg je zomer & fruit, dan zeg je aardbei. Tenminste voor mij is aardbei echt een zomerse vrucht. Vrolijk rood en lekker zoet van smaak. Dat dit goed combineert met
chocolade is wel algemeen bekend en dus doe ik dat in dit havermoutje ook lekker.

Dit heb je nodig voor 1 portie:
– 1 glas melk (ik gebruik halfvolle melk).
– 6 eetlepels havermout.
– Handje aardbeien, in plakjes gesneden.
– Witte hagelslag, of andere hagelslag als je dat lekkerder vindt.
– Klein lepeltje aardbeienjam.

En zo maak je het:
– Doe de melk samen met de havermout in een pannetje en zet dit op het vuur.
– Laat de melk een beetje koken en blijf roeren totdat er een papje ontstaat.
– Voeg op het laatste een theelepeltje jam toe en haal je pan van het vuur.
– Giet de havermout in een schaaltje en decoreer met de aardbeien en witte hagelslag. Ik vind het altijd wel leuk als het er leuk uitziet, het oog wil ook wat. Maar bij haast kun je het er uiteraard ook gewoon overheen strooien en klaar.

Passie voor perzik
Een andere typisch zomerse vrucht is perzik. Iedere keer als ik dit weer in de supermarkt zie liggen word ik instant happy.

Dit heb je nodig:
– 1 glas melk.
– 6 eetlepels havermout.
– 1 perzik, in stukjes gesneden.
– Klein beetje agavesiroop.
– Lepel kokosrasp.
– Handje noten, ik had nu pinda’s.

En dit is hoe je het doet:
– Ook nu begin je door de melk met de havermout in een pannetje te verwarmen.
– Voeg een klein kneepje honing of agavesiroop toe aan dit mengsel.
– Voeg op het laatst de perzik toe en laat dit kort even mee verwarmen.
– Haal de havermout van het vuur en doe het in een schaaltje.
– Strooi de kokosrasp en pinda’s (of andere noten) eroverheen.

Ik hoop dat je aan deze receptjes ook kan zien dat havermout iets is wat je naar het seizoen kan aanpassen. En als je havermout nu te warm vindt, dan kun je het altijd nog de avond van te voren maken en laten afkoelen. Dan heb je koude havermout en zijn de smaken goed ingetrokken.
Hoe dan ook, ik had vroeger nooit gedacht dat ik dit lekker zou vinden ’s ochtends en nu geniet ik ervan. Wel moet je havermout altijd een beetje opleuken, anders is de smaak heel saai. Maar het is wel heel gezond en dus een goede start van de dag 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

One thought on “Zomerse havermoutjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s