Howto: Lippen stiften

Ik ben echt een lippenstift-meisje, eigenlijk altijd al geweest. Ik vind ‘normale’ lippenstift het allerfijnst. Lipgloss plakt altijd zo en wanneer je in Zeeland woont komt de combinatie lipgloss-lange haren-wind je wellicht bekend voor: dat is niet zo succesvol. Liquid lipstick vind ik soms wel heel fijn, maar het ligt er wel eens aan in welke kleur en van welk merk. Sommige blijven namelijk super goed zitten, maar er zijn er ook bij die zo lelijk gaan korrelen en afbladeren als je wat eet en drinkt. Ook niet zo charmant. En daarom mijn voorkeur: lippenstift. Het voelt vaak fijn aan op mijn lippen, de kleuren zijn mooi en je kunt het makkelijk bijwerken. Maar hoe stift je nu mooi je lippen en op een manier dat bijwerken niet om de seconde nodig is?

1. Scrubben
Een lippenstift staat het mooist op gladde lippen, want velletjes worden door een lippenstift alleen maar benadrukt. En dat staat helaas niet zo mooi. Heb je last van velletjes? Dan kun je ervoor kiezen om je lippen zachtjes te scrubben. Dit kan met een speciale lipscrub, maar je kunt ook gebruik maken van een handdoek of tandenborstel en die over je lippen heen wrijven.

2. Lippenbalsem
Het beste is natuurlijk om velletjes te voorkomen door je lippen goed te verzorgen. Op momenten dat ik geen lippenstift draag, draag ik eigenlijk altijd een lippenbalsem. Voordat ik ga slapen smeer ik mijn lippen ook altijd in met een vette lippenbalsem die dan goed kan intrekken. En voldoende drinken is ook belangrijk om van binnenuit hydratatie te hebben.

3. Lippotlood
De meeste lippenstift kun je prima op zichzelf dragen. Maar vaak blijven ze nog langer zitten wanneer je eerst een laagje lippotlood aanbrengt. Zorg er hierbij voor dat je lippotlood in dezelfde kleur is als de lippenstift of maak gebruik van een doorzichtig lippotlood. Ik teken altijd eerst de liplijn (zo loopt je lippenstift niet uit in de lijntjes rondom je mond) en vervolgens kleur ik mijn hele lip in om een goede onderlaag te creëren.

4. Lippenstift
En dan is het tijd voor de lippenstift zelf. Ik stift meestal direct uit de tube. Ik gebruik de platte kant voor de grote vlakken en met het puntje doe ik de precieze delen zoals de liplijn en de binnenhoekjes. Wil je heel precies kunnen werken? Dan kun je er ook voor kiezen om de lippenstift met een kwastje aan te brengen.

5. Optioneel: herhalen
Heb je nog wat tijd over? Dan kun je de lippenstift extra fixeren door de lippenstift af te happen in een tissues en dan nogmaals een dun laagje lippenstift aanbrengen. Door met laagjes te werken krijg je een goede pigmentatie die langdurig blijft zitten.

6. Optioneel: randjes opschonen
Ook een optie wanneer je nog genoeg tijd hebt: de randjes schoonmaken. Wil je echt een superstrakke liplijn, dan kan dit een mooie toevoeging zijn. Je gaat hierbij namelijk nog met een beetje concealer op een precies kwastje langs de liplijn. Als je dus kleine foutjes hebt gemaakt, dan kun je die hiermee nog corrigeren. Persoonlijk doe ik deze stap eigenlijk bijna nooit, maar er zijn mensen die dit wel heel graag doen.

7. Bijwerken door de dag heen
Als je bovenstaande stappen hebt gedaan, dan zul je heel lang kunnen genieten van je lippenstift. Wat drinken of een klein hapje eten overleven de meeste lippenstiften dan ook wel. Maar ga je een hele maaltijd doen? Ja, dan is het wel nodig om de lippenstift nadien even bij te werken. Vaak zie je dan dat de lippenstift aan de buitenrand nog prima zit en dat alleen de binnenkant van de lippen bijgewerkt hoeft te worden. En dat is zo gebeurt 🙂

Ik hoop dat je zo hebt kunnen zien dat lippenstift prima een hele dag gedragen kan worden. Een goede voorbereiding is het halve werk, want als je ’s ochtends even tijd maakt om de lippenstift goed en netjes aan te brengen dan kun je er vervolgens (met een paar kleine touch-ups) een hele dag tegenaan.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

One thought on “Howto: Lippen stiften

  1. Pingback: Howto: nagels lakken | Sweetlooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s