Review Smoovall huidcontactspray

Mooi weer, ik sta vertwijfeld voor mijn kast. Ik houd van jurkjes in de zomer, vind ze mooi. Maar toch aarzel ik, want sinds kort heb ik weer last van een ‘oud’ probleem namelijk schurende bovenbenen. En voor degene die hier ook last van hebben die weten: dat kan verdomde zeer doen. Als je nu denkt: ‘Schurende bovenbenen, hoe dan?’, spring dan maar een gat in de lucht en doe een dansje. Want het is niet erg prettig.
Jarenlang heb ik ook gedacht dat het aan mij lag. Dat bijna niemand hier last van had en dat het kwam door mijn overgewicht en daarna door mijn veloverschot op mijn bovenbenen. En natuurlijk zijn deze dingen ook van invloed, maar het heeft ook veel te maken met je lichaamsbouw. En daarom hebben veel meer mensen hier last van *opluchting*. Dat het te maken heeft met je lichaamsbouw betekent ook dat afvallen vaak niet helpt om dit probleem te voorkomen. Maar tegenwoordig zijn er gelukkig andere oplossingen en één ervan zit vandaag in deze review: Smoovall huidcontactspray.

De spray is bedoeld om schuurplekken die ontstaan tijdens het bewegen te voorkomen. Je kunt het dus gebruiken wanneer je last hebt van het schurende-bovenbenen-syndroom, maar dat is niet de enige toepassing. Je kunt het ook gebruiken wanneer je last hebt van andere schurende issues, zoals je lies tijdens het fietsen, je armholtes bij het sporten of schurende kleding.
Al deze huidirritaties ontstaan bij warmer weer. Door het warmere weer ga je meer zweten. De huid zwelt ook een beetje op bij warm weer. Doordat je huid in contact komt met elkaar of kleding, kan de warmte en het zweet niet goed weg. Dit veroorzaakt schuring wat een geïrriteerde huid tot gevolg heeft. Een geïrriteerde huid ziet vaak rood, gloeit en is pijnlijk.
De Smoovall spray is bedoeld om dit allemaal te voorkomen. Door een kleurloze beschermlaag op de zone te sprayen helpt dit schuurplekken te voorkomen. De spray zou vetvrij moeten zijn, makkelijk in gebruik, niet moeten plakken, geur- en kleurloos moeten zijn en langdurig moeten beschermen (vier uur). Bij dat laatste gaan mijn wenkbrauwen toch even naar boven, want het zal aan mij liggen maar vier uur vind ik niet erg langdurig klinken…

Het product komt dus in een sprayflacon waar 80 milliliter in zit. Op de website staat dat dit genoeg moet zijn voor 1 1/2 week intensief en dagelijks gebruik. Als je het minder vaak gebruikt, doe je er natuurlijk langer mee. De flacon is dus niet super groot, wat het wel makkelijk maakt de spray mee te nemen. Iets wat helaas wel nodig is, aangezien de spray ‘maar’ vier uur werkt.
De spray is alleen via internet te koop, namelijk via www.smoovall.com. De levering is wel heel snel en verloopt vlekkeloos. Voor een flacon betaal je €13,00, wat ik niet heel goedkoop vind wanneer je er maar 1 1/2 week mee kan doen.

Ik heb de spray dus aan de binnenkant van mijn bovenbenen gebruikt. De spray is makkelijk in gebruik. Het is inderdaad kleur- en geurvrij. Ook is het niet vettig. Meteen heb ik al het gevoel dat mijn bovenbenen soepeler glijden en minder wrijven. Dit blijft zo gedurende de dag. Ik heb dit product nu meerdere keren gebruikt en het lijkt te doen wat het belooft. Maar een hele dag in de zon door een stadje slenteren heb ik nog niet gedaan. Maar so far, so good, tot nu toe heb ik nergens last van gehad en dat is toch wel heel erg fijn! Ik ga het dus zeker nog wel blijven gebruiken, want ik vertik het om korte broekjes aan te trekken onder mijn jurkjes. Heb ik het alsnog warm, dus hell no!
Een groot nadeel vind ik wel de prijs-hoeveelheid verhouding. Voor hetgeen wat je krijgt, de hoeveelheid die je gebruikt en de prijs die het kost is het wel een dure oplossing. Dus wellicht dat ik nog wel eens verder ga kijken naar goedkopere oplossingen, maar zolang ik die niet naar tevredenheid vind blijf ik lekker dit product gebruiken 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Een gedachte over “Review Smoovall huidcontactspray

  1. Pingback: Oplossing tegen schurende huid | Sweetlooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s