Recept: Cheesecake-bananenbrood met blauwe bessen

Voordat ik een eetstoornis kreeg vond ik koken en bakken heel erg leuk om te doen. Dit verdween uiteraard steeds meer naar de achtergrond, maar nu ik aan het herstellen ben komt ook de tijd en zin om te koken en bakken weer meer terug.
Ik vind het heerlijk rustgevend om in de keuken te staan en lekkere dingen te maken waar ik mensen van kan zien genieten (en ikzelf natuurlijk ook, haha). Ik had laatst wat overrijpe bananen over en wilde hier iets mee doen. Bananenbrood is altijd een goede oplossing voor dit soort gevallen, maar vond dat een beetje simpel. Op zoek dus naar iets anders en uiteindelijk is het deze cake geworden: een combinatie van een bananenbrood met een cheesecakevulling en blauwe bessen. Erg lekker als tussendoortje bij de koffie of als extraatje bij je lunch 😉

Maar wat heb je nu nodig om deze lekkere creatie zelf te maken? Voor één cake/brood heb je de volgende ingrediënten nodig:
– Twee geprakte bananen.
– 50 gram kristalsuiker.
– 50 milliliter neutrale olie (bijv. zonnebloemolie).
– 1 ei.
– 120 gram bloem.
– 1 theelepel vanille-extract of -aroma of 1/2 vanillestokje.
– 1 theelepel bakpoeder.
– Snufje zout.

– 130 gram roomkaas.
– 1 ei.
– Sap van een 1/2 limoen.
– 45 gram kristalsuiker.
– 4 eetlepels bloem.
– Flinke hand blauwe bessen.

De reden waarom de ingrediënten in twee lijstjes zijn gesplitst is omdat je twee verschillende mengsels gaat maken. Met het eerste mengsel maak je het bananenbrood en het tweede mengsel wordt de cheesecake-vulling. Okido, aan de slag dan maar.

Stap 1:
Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius en vet een cakeblik in. Je kunt dit met een beetje boter of olie doen. Wil je zeker weten dat je cake er goed uitkomt, dan kun je nog een bakpapiertje in je vorm doen (mits je bakvorm geen patroon heeft, wat die van mij wel had).

Stap 2:
Meng de geprakte banaan, kristalsuiker, olie, de vanille en het ei met elkaar. Zorg dat dit één geheel is. Zeef daarna de bloem en de bakpoeder en meng dit er goed doorheen. Voeg als laatste nog een snufje zout toe. Zet dit mengsel even opzij.

Stap 3:
Aan de slag met het tweede mengsel. Roer hiervoor de roomkaas samen met het ei, het sap van de limoen en de kristalsuiker los. Roer net zo lang totdat de kristalsuiker is opgelost. Voeg daarna de bloem toe (zeef die om klontjes te voorkomen) en meng het goed door. Als laatste roer je de blauwe bessen door het beslag.

Stap 4:
Pak je bakvorm erbij en verdeel de helft van het bananenbrood-beslag over de bodem van je cakeblik. Verdeel vervolgens je cheesecake-beslag hier overheen en strijk dit glad. Voeg dan de andere helft van je bananbrood-beslag toe. Ik heb hierbij een streep in het midden gemaakt, waarbij ik de randen vrij liet. Op die manier krijg je een leuke boog van cheesecake in je cake.

Stap 5:
Zet de cake in de oven en wacht 50 minuten totdat het brood mooi bruin en gaar is. Laat de cake/het brood eerst 10 minuten afkoelen in de bakvorm en haal hem daarna uit het bakblik. Laat verder afkoelen op een koelrekje. Wees wel voorzichtig, want het is erg breekbaar wanneer het nog warm is. Laat het brood helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Ik hoop dat jullie net zo gaan smullen van deze cake/brood als wij gedaan hebben. Het is een grappige en lekkere combinatie die veel mensen niet zullen verwachten. En dat terwijl het helemaal niet zo moeilijk is.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

One thought on “Recept: Cheesecake-bananenbrood met blauwe bessen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s