Howto: nagels lakken

Twee weken geleden heb ik dit artikel geschreven over hoe je goed je lippen kunt stiften. En toen dacht ik: waarom maak ik daar geen serie van? Een howto serie met allerlei tips over het aanbrengen van make-up enzovoorts. Dus bij deze deel twee van deze serie: howto nagels lakken. Hoe zorg je er voor dat je nagels gezond zijn en blijven met nagellak? Hoe blijft nagellak het langst zitten en wat kun je doen om je nagels te laten groeien? Dat en meer in dit artikel.

1. Groeiwerk
Vaak vinden mensen dat mijn nagels zo mooi zijn qua lengte. Maar hoe krijg ik dat voor elkaar? Tsja, het is een combinatie van factoren maar hier enkele tips:
– Goede voeding: toen ik nog heel slecht at (veel te weinig dus), kon ik echt merken dat mijn nagels snel afbraken en broos waren. Goede voeding doet dus ook zeker wat met je nagels!
– Goede verzorging: ook je handen en nagels hebben verzorging nodig. Zo smeer ik iedere dag een handcrème en ik wrijf mijn nagelriemen in met nagelriemolie om ze soepel te houden en er zo voor te zorgen dat mijn nagels goed blijven groeien.
– Voedingssupplementen: omdat ik dus last had van broze, brekende nagels, maar ook van dun en brekend haar en een vale huid (allemaal door de eetstoornis), heb ik een tijdje extra voedingssupplementen genomen voor huid, haar en nagels. Zo heet het ook en ik koop het bij de Tuinen.
– Zachtjes vijlen: als je als een malle heen en weer gaat vijlen dan nemen je nagels je dat niet in dank af. Het beste kun je vijlen door de vijl één kant op te bewegen en een niet al te grove vijl te gebruiken. En dus heb je bij het vijlen ook een beetje geduld nodig.
– Je nagels ontzien: tsja, dit is een puntje wat natuurlijk niet altijd gaat. Maar dingen als schoonmaken, stickers ergens vanaf peuteren, typen op een toetsenbord: allemaal dingen die zwaar zijn voor je nagels.

2. Voorwerk
Voordat je gaat lakken zorg je er eerst voor dat oude restjes nagellak weg zijn. Het liefst doe ik dit een dag van te voren al, zodat ik mijn nagels eerst nog goed kan verzorgen en ze een beetje rust hebben.
Ook vijl ik mijn nagels van te voren in de juiste lengte en vorm.

3. Ontvetten
Als ik wil dat mijn nagellak goed blijft zitten, dan is het belangrijk om op een vetvrij oppervlak te werken. Eigenlijk hetzelfde als je gaat verven. Ik ontvet mijn nagels altijd door er met een laagje nagellakremover overheen te gaan.

4. Basislaag
Mooie gelakte nagels bereik je door met laagjes te werken. Dit doe ik als eerste door een basecoat te gebruiken. De basecoat zorgt ervoor dat je nagelplaat beschermt is tegen verkleuring door de nagellak. Daarnaast heb je zo een goede grondlaag waar de kleur zich goed aan kan hechten.

5. Tussenlaag
Dan is het tijd voor de midden-laag: de kleur. De kleurlaag breng ik altijd twee keer aan zodat het mooi dekkend is.

6. Optioneel: nail-art
Als je het leuk vindt dan kun je ervoor kiezen om je nagels extra te versieren met nail-art. Dit kan gaan van glitter tot tekeningetjes of stempels. Ik laat de kleurlaag altijd minstens vijf minuten drogen voordat ik met de nail-art aan de slag ga.

7. Toplaag
Als de kleurlaag en/of nail-art 10 minuten aan de lucht gedroogd heeft, dan maak ik de laklaagjes af door een topcoat aan te brengen. Ik gebruik altijd een sneldrogende topcoat, zodat je niet te lang meer hoeft te wachten. De topcoat sluit de kleur mooi op en voegt nog een mooie glans toe.

8. Opschonen
Vaak ben ik niet de netste lakker. Ik heb respect voor mensen die nagels lakken en dan nog hele schone nagelriemen hebben. That’s not me…Dus ik maak altijd mijn nagelriemen schoon door dit te poetsen met een wattenstaafje wat ik in nagellakremover heb gehouden.

9. Verzorgen
Als de nagellak droog is, dan verzorg ik mijn nagels en handen altijd een beetje extra door een extra laagje nagelriemolie en handcrème op te doen.

10. Mooi houden
Door de bovenstaande stappen blijft de nagellak al langer mooi zitten, maar natuurlijk kun je dit nog een beetje extra helpen door de nagels niet te lang in water te houden, handschoenen aandoen wanneer je schoonmaakt en niet met je nagels verpakkingen/stickers los peutert.

Ik hoop dat je met behulp van deze tips ook langer mag gaan genieten van je gelakte nagels. En vergeet niet dat het lakken van je nagels ook gewoon een heel fijn en ontspannen momentje met jezelf kan zijn en dat is altijd een goed idee 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

4 thoughts on “Howto: nagels lakken

  1. Pingback: Howto: Foundation / concealer kopen | Sweetlooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s