Oplossing tegen schurende huid

Ongeveer een maand geleden schreef ik dit artikel over Smoovall huidcontactspray, een oplossing voor schurende lichaamsdelen. In dat artikel had ik al gezegd dat ik Smoovall een goede, maar wel een dure oplossing vind en dus ben ik hierna verder gaan zoeken naar een goedkopere oplossing. En geloof het op niet, maar die heb ik gevonden! Ik heb deze oplossing uitvoerig getest toen ik op vakantie in Italië was en ik kan met zekerheid zeggen dat het werkt.

Het gaat dus om deze lotion van het merk Odorex. Het product is bedoeld voor mensen die overmatig zweten en kan dus gebruikt worden onder de oksels. Maar schurende lichaamsdelen en de pijnlijke wrijving wordt ook veroorzaakt doordat de warmte niet weg kan en je gaat zweten. Bij mij is dit het geval bij mijn bovenbenen, waar ik het heb door mijn lichaamsbouw en door het feit dat ik vanwege overgewicht een beetje veloverschot heb daar.

Het merk verkoopt diverse producten tegen overmatig zweten, maar ik ben voor deze lotion gegaan aangezien hier extra dry opstond. Daarnaast heeft het product een langdurige werking, waardoor je het zelfs maar één keer in de 2-3 dagen zou hoeven aanbrengen. Dat is fijn, want de Smoovall spray werkte bijvoorbeeld maar vier uur. Deze lotion is te koop bij diverse supermarkten en drogisterijen. In het flesje zit 50 milliliter, wat niet veel lijkt maar het is heel zuinig in gebruik. Zoals je op de foto ziet is er al product uit het flesje, dat is van drie weken vakantie bij gebruik bij mijn bovenbenen en mijn oksels. En nu komt het leuke: het flesje kost rond de €4,00 (afhankelijk van waar je het koopt).

Ik heb het product gebruikt door het aan te brengen op een wattenschijfje. Vervolgens ging ik met het wattenschijfje over het lichaamsdeel waar ik snel last heb van schuring, voor mij de binnenkant van mijn bovenbenen dus. In het begin deed ik dit dagelijks en na een week ben ik het eens in de drie dagen gaan aanbrengen.
Ook ben ik het onder mijn oksels gaan gebruiken, want het was erg warm in Italië en ik zweet dan best snel. Ik vind dat niet altijd fris en dus heb ik het ook onder mijn oksels gebruikt.
Ik liet het product na het aanbrengen even drogen voordat ik mijn kleding aantrok, voor het geval het vlekken zou geven. Het product trekt snel in de huid. Wel is het belangrijk om het niet aan te brengen wanneer je net geschoren hebt of iets dergelijks want dan prikt het heel heftig.

En mijn oordeel? Het werkt echt! Ik heb de gehele vakantie geen last gehad van schurende bovenbenen, ondanks dat het meestal boven de 35 graden was overdag en we zeker niet stil hebben gezeten. Ook kon ik merken dat ik minder snel zweette onder mijn oksels, waardoor ik toch een frisser gevoel hield voor mijzelf. Al met al ben ik dus super tevreden over deze oplossing en ik zou het iedereen aanraden. Het fijne is ook dat er geen parfum of alcohol inzit, wat voor mensen met gevoelige huid ook wel fijn is. Ik maak mijn Smoovall-sprays dus wel op, maar weet nu al welke oplossing ik voortaan ga gebruiken (sorry Smoovall…). Hopelijk werkt deze tip voor jou net zo goed 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

One thought on “Oplossing tegen schurende huid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s