Recept: Pindakaas M&M’s coockies

Even geleden was ik me aan het vervelen. In mijn overdenkingen over wat ik eens ging doen met mijn vrije tijd, bedacht ik me dat het al lang geleden was dat ik koekjes gebakken had. En we zouden de volgende dag vrienden helpen verhuizen en dan konden we best wat lekkers gebruiken…1+1=2 dus ik besloot weer eens koekjes te bakken. Makkelijk ook, want de meeste ingrediënten hiervoor heb ik meestal wel in huis dus ik hoefde niet langs de winkel.
Ik liep naar mijn keuken en checkte: boter, suiker, eieren, bloem, alles was er. En ik vind het leuk om iets extra’s met koekjes te doen, dus ik pakte er ook de zak M&M’s bij. Vol goede moed ging ik aan de slag, maar toen ik het pakje roomboter opendeed rook ik me toch een stank! Blijkbaar was die over de datum en duidelijk niet goed meer, OMG wat een vieze lucht kwam daar vandaan! Shit..wat nu? Ik had echt geen zin om voor een pakje boter weer he-le-maal naar de winkel te gaan (is 5 minuten fietsen, maar je snapt m’n luie bui wellicht wel…). En toen bedacht ik me ineens dat ik wel eens ergens gezien had dat pindakaas gebruikt werd als ‘vetstof’ in koekjes. Dus ging ik dit experimentje aan en ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want ik heb er een super lekker koekjesrecept bij en vandaag deel ik die met jullie 🙂

Deze koekjes zijn een soort chocolate chip koekjes, maar dan met M&M’s. Door de pindakaas blijven ze een beetje smeuïg aan de binnenkant, terwijl de randjes een beetje krokant worden. Erg lekker! En de koekjes zijn zelfs goedgekeurd door mijn man, die niet eens van pindakaas houdt.

De ingrediënten voor 12 koeken:
– 110 gram pindakaas.
– 1 ei.
– 80 gram kristalsuiker.
– 100 gram basterdsuiker (ik gebruikte lichtbruine).
– 1 theelepel vanille-extract.
– 160 gram bloem.
– Half zakje bakpoeder.
– Snufje zout.
– Scheutje melk.
– M&M’s naar keuze, ik had de pinda-variant.

En zo maak je ze:
– Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed je bakblik met bakpapier.
– Doe de pindakaas, ei, suiker en vanille-extract en mix dit door elkaar tot de suiker is opgelost.
– Zeef de bloem en het bakpoeder en doe dit samen met de zout bij het pindakaasmengsel. Meng dit goed door, dat kan met een mixer met deeghaak of met de hand (let op: het is plakkerig). Het mengsel moet plakkerig genoeg zijn om aan elkaar te blijven plakken. Is dit niet het geval? Voeg dan een scheutje melk toe.
– Meng twee handen M&M’s door het beslag. Kijk even of dit genoeg is en voeg eventueel meer toe als het nodig is/als je dat lekker vindt.
– Maak je handen nat en vorm balletjes van het deeg. Ik heb twaalf grotere koeken gemaakt, maar je kunt ook kleintjes maken.
– Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Zorg wel voor ruimte tussen de koekjes.
– Schuif de bakplaat nu voor 10-12 minuten in de oven. Let op wanneer je ze eruit haalt, want dan zijn de koekjes nog zacht.
– Laat afkoelen en geniet.
– De koeken zijn prima een aantal dagen goed te houden in een goed afsluitbare trommel (als ze het zo lang overleven).

Liefs,
Corinne.

Advertenties

One thought on “Recept: Pindakaas M&M’s coockies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s