Real life vs. Instagram make-up (the power of make-up)

In Youtube-land heb ik al veel beauty’s gezien die de instagram vs. everyday make-up challenge doen. Op die manier laten ze zien wat make-up kan doen en het laat je zien hoe anders mensen eruit kunnen zien. Vooral voor die perfect gestylde foto’s op Instagram gaan er bakken make-up op het gezicht en worden de creatiefste looks gemaakt. Het laat de kracht van make-up zien: je kan alle kanten op met je gezicht als blank canvas. Dat is één van de grootste redenen ook waarom ik make-up zo leuk vind. En daarom heb ik uiteindelijk besloten om deze challenge ook te doen, in fotovorm. Het was namelijk ook wel leuk om mezelf weer eens creatief uit te dagen. En om een goed beeld te geven laat ik drie vormen zien: mijn kale gezicht (zonder make-up), een alledaagse look (voor mijn doen dan) en een Instagram-waardige look. Kijk je mee?

Naked face

Mijn naakte gezicht. Ik heb een gevoelige huid, die zeker verzorging nodig heeft maar weinig kan hebben. Lichte crèmes en fijne maskertjes zijn prima. Als ik stress heb dan zie ik dit snel terug in de kwaliteit van mijn huid (drogere huid, donkere kringen en puistjes). De huid rondom mijn ogen is heel dun en laat snel donkere plekjes zien. De huid van mijn neus is heel snel rood. Mijn wenkbrauwen zijn heel dun en de haartjes groeien niet zo heel goed.

Mijn everyday look
Dit is één van mijn go-to looks voor alledaags. Ik gebruik een lichte foundation of concealer. Zo één die egaliseert en een klein beetje dekt, maar waar je kleine plekjes soms nog wel doorheen ziet. Dit oogt wat natuurlijker. Verder teken ik altijd mijn wenkbrauwen bij voor meer expressie in mijn gezicht. Mijn ogen heb ik opgemaakt met oogschaduw in aarde- en bruintinten. Dit past altijd goed bij mijn gezicht. Ik gebruik ook altijd mascara. Een beetje bronzer en blush en een fijne lippenstift en klaar ben ik. Met de lippenstift varieer ik: de ene dag nude, dan weer kleur. Ligt er wel eens aan waar ik zin in heb en hoe mijn bui is.

Instagramlook
Voor de Instagramlook heb ik een zware, dekkende  en lichtere foundation gebruikt. Ook heb ik veel meer bronzer en contour gebruikt. De ogen heb ik heftig opgemaakt met een blauwe smokey-eyes die ik tot ver onder mijn wenkbrauw door laat lopen. De wenkbrauwen heb ik scherper ingetekend en nepwimpers kunnen uiteraard ook niet ontbreken. Op de lippen heb ik liquid lipstick gebruikt die ik een beetje buiten mijn liplijn heb aangebracht. De nodige glitter en highlighter kon natuurlijk ook niet ontbreken.

Naast elkaar
En zo zie je de looks naar elkaar. Zoals je ziet maakt de manier waarop je make-up aanbrengt, de kleurkeuzes die je maakt en de toevoegingen die je doet toch echt wel een groot verschil.
Ik vond het in ieder geval weer eens leuk om zo’n soort artikel te maken. De instagramlook vraagt namelijk toch iets meer van mijn vaardigheden en creativiteit en dat vind ik leuk.
Ik zag er trouwens op den duur wel heel charmant uit hoor, namelijk zo:

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Een gedachte over “Real life vs. Instagram make-up (the power of make-up)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s