FriYou: wel of niet?

Sommige van jullie hadden wellicht al door dat er al een hele tijd geen YouTube-video’s meer online zijn gekomen van mij. Dit had te maken met het feit dat ik besloten had om een zomerstop te houden en even rustig aan te kunnen doen. Veel mensen zijn in de zomer ook weg, doen buitenactiviteiten en zitten minder achter de computer. Video’s worden dan ook vaak minder goed bekeken. Jammer, vooral wanneer er toch veel werk in video’s zit. Maar ondertussen is het al even september en toch zijn er tot op heden nog geen nieuwe video’s online gekomen. Waarom niet?

Tsja, daar kan ik eigenlijk heel kort in zijn: omdat ik er geen zin in heb. Toen ik begon met het delen van mijn passie was dit via YouTube, door het maken van video’s en op die manier laten zien hoe je looks en nail-art kan maken. Langzamerhand ontdekte ik het schrijven van artikelen door middel van een blog. Ik ging zelf foto’s maken, artikelen schrijven en vormgeven en een website bouwen. Dat ging ik steeds leuker vinden en langzaam merkte ik dat ik YouTube-video’s maken steeds meer als moeten ging zien terwijl werken aan mijn blog wel goed voelde. Ik betrapte mezelf erop dat ik het opnemen van video’s iedere keer ging uitstellen tot het laatste moment en snel tevreden was met het resultaat zodat ik maar weer wat online kon zetten.

Maar: ik vond bezig zijn met make-up toch leuk? Dus waarom knaagde er dan iets bij het maken van de video’s? Ik dacht dat ik gewoon even in een creatieve dip zat, niet zoveel inspiratie had. Vandaar de beslissing tot de zomerstop. Even ertussenuit en daarna weer met frisse energie en nieuwe inspiratie aan de slag!
Eenmaal terug van vakantie bleek toch dat mijn gevoel bij YouTube niet veranderd was. Ik had wel frisse energie en veel nieuwe inspiratie, bakken vol! Maar niet voor video’s…Wel voor artikelen.
Lang heb ik erover getwijfeld, want was het toch niet zonde om met YouTube te stoppen? Moest ik het niet gewoon nog eens proberen? Het had zoveel tijd gekost, was dat dan allemaal weggegooide energie? Tot ik besloot: en nu is het klaar. Nee is nee. Ik kies voor mezelf en mijn gevoel en dat gevoel zegt me nu dat je het gewoon niet leuk meer vind. Een klein stemmetje zei nog: ‘maar dan geef je gewoon zomaar op’…
En toch kies ik nu eens voor mezelf. Dat stemmetje is er al heel lang, dat strenge stemmetje wat altijd maar zegt dat ik moet doorgaan en niet mag opgeven, me pusht om steeds verder te gaan zodat ik beter wordt, totdat het perfect is. Maar ja, wanneer is goed goed genoeg? En moet een hobby (want dat is wat bloggen voor mij is) altijd maar aan de hoogste eisen voldoen?
Mijn antwoord nu is ‘nee’! En voor degene die mij kennen, weten dat dat een hele stap voor me is. Kiezen voor mezelf, stoppen met YouTube en dit niet als falen zien en doen wat ik leuk vind, allemaal dingen waar ik zelfvertrouwen in moet opdoen door dit soort ervaringen aan te gaan.
En daarom komen er dus ook geen video’s meer online. In ieder geval niet binnenkort. Mijn kanaal bestaat nog gewoon, mijn oude video’s staan er nog op. En mocht ik in de toekomst toch nog zin krijgen om weer te filmen, dan kan het altijd nog. Maar nu voorlopig gewoon even niet, want ik kies voor mezelf en wat ik leuk vind. Ook al is dat soms nog zo moeilijk…

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s