Howto: foundation / concealer aanbrengen

Ongeveer een maand geleden schreef ik al een howto-artikel over het kopen van foundation of concealer. Maar ja, dan heb je eindelijk de juiste foundation gevonden voor jouw huidtype, jouw ondertoon, jouw teint, maar dan? Je kunt natuurlijk dolenthousiast lukraak wat gaan smeren, maar uit ervaring levert dat niet altijd de mooiste resultaten op. Dus vandaag ga ik nog een stapje verder in dit onderwerp door tips te geven voor het aanbrengen van foundation en/of concealer.

1. Gebruik foundation en concealer
In dit artikel heb ik het over foundation en concealer. Die kun je min of meer op dezelfde manier behandelen als het aankomt op het aanbrengen maar weet wel dat dit zeker niet dezelfde producten zijn. Foundation gebruik je om je huid te egaliseren en een goede basis te krijgen. Vaak koop je foundation in een tube of pompflacon.
Concealer zit vaak in kleinere verpakkingen en heb je in vloeibare vorm en in vastere vorm. Concealer gebruik je voor het verdoezelen van je oneffenheden, zoals je donkere kringen, rode plekjes of andere verkleuringen in de huid. Beide producten heb je nodig als je een totaal egale huid wilt creëren, aangezien je concealer alleen aanbrengt op de plekken waar dat nodig is en foundation gebruik je over je hele gezicht.

2. First things first: huidverzorging
Iedere make-up artist zal beamen dat foundation het beste staat op een goed verzorgde huid. Een goede huidverzorging helpt dus al veel en zal er ook voor zorgen dat je minder product nodig hebt. Verzorg je gezicht dus iedere dag, haal oude make-up altijd netjes weg voordat je gaat slapen en zorg dat je huid gehydrateerd is voordat je begint met het aanbrengen van je make-up.

3. Lange houdbaarheid
Wil je extra lang van je make-up genieten of ga je naar een feestje waar je weet dat je het warm gaat krijgen? Dan kun je ervoor kiezen om een primer te gebruiken onder je make-up. Een primer vormt een extra laagje tussen je huid en make-up, die ervoor zorgt dat de make-up goed hecht en extra lang blijft zitten. Bijna alle merken hebben tegenwoordig wel een primer in de collectie, dus qua budget hiervoor kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Ik vind zelf de primers van MAC heel fijn, maar ik gebruik ook de Nivea after shave balm (getipt door NikkieTutorials). Dit mannenproduct fungeert ook heel goed bij dames als primer 🙂

4. Eerst verdoezelen en dan egaliseren of andersom?
Over dit stukje zijn de meningen verdeelt, want wat gebruik je eerst: concealer of foundation? Dit is per persoon verschillend en voor beide methodes valt wat te zeggen. Gebruik je eerst concealer, dan heb je de hardnekkigste plekken al gehad en kun je het mooi egaliseren. Maar je hebt kans dat je de concealer weer wegveegt en dit opnieuw moet aanbrengen. Wanneer je eerst foundation gebruikt, dan kun je daarna goed zien waar je nog extra camouflage nodig hebt. Kijken wat voor jou het beste werkt dus…

5. Dunne laagjes
Vaak hoor ik dat veel mensen vinden dat je zo’n plakkaat op je gezicht kunt krijgen van foundation. Wil je het graag een beetje natuurlijk houden? Dan is het beter om in dunne laagjes te werken. Tussendoor kun je dan kijken of je laagje voldoende is. Is dat niet het geval, dan breng je nog een dun laagje aan.

5. Het aanbrengen
Je kunt foundation en concealer op diverse manier aanbrengen. De meest gangbare:
– Een kwast. Een kwast werkt vaak makkelijk en snel en geeft ook een goede dekking aangezien de kwast weinig product opneemt. Het nadeel kan zijn dat het strepen geeft.
– Een spons. Een hele bekende is de beautyblender, een spons die je vochtig maakt en waarmee je deppend werkt. Een voordeel is dat het een natuurlijke en egale basis geeft en je werkt echt in dunne laagjes. Een nadeel is dat het meer product kost, aangezien de spons ook al een deel opzuigt.
– Je vingers. Heel doodsimpel, maar het kan heel effectief zijn. Ik gebruik mijn vingers vooral graag bij concealers. Door de warmte van je vingers laat de concealer zich goed in je huid deppen. Een nadeel is dat je er vieze vingers door krijgt en bij het aanbrengen van foundation ben je lang bezig om het mooie egaal te krijgen.

6. Afpoederen
Je foundation is een vochtig product, dus het is wel handig dit te fixeren met een beetje poeder. Ik ben totaal niet van het zogenaamde ‘baken’, waarbij er een baklading aan poeder gebruikt wordt. Nee, voor mij gewoon een beetje poeder op een kwast en aanbrengen op de plaatsen waar ik dit nodig heb. Bij mij is dat onder mijn ogen en op mijn T-zone. Teveel poeder kan het plakkaat-effect geven, maar bij te weinig poeder ga je glimmen als een discobal. Dus een beetje aanbrengen vind ik altijd wel mooi.

7. Fixeren
Ben je helemaal tevreden, maar zie je toch een beetje poederachtig? Of wil je de foundation extra fixeren? Dat kan door het gebruiken van een setting spray. Ook die hebben heel veel merken tegenwoordig en is vaak een doorzichtige vloeistof die je door middel van een sprayflacon lichtjes over je foundation sprayt. Laat even opdrogen en dan is je basis klaar!

Ik hoop dat bovenstaande tips je helpen om voortaan een mooie, egale basis te kunnen krijgen met behulp van foundation en concealer. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je die uiteraard hieronder stellen 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

2 thoughts on “Howto: foundation / concealer aanbrengen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s