Recept: Geroosterde aubergine met vulling

Deze geroosterde aubergines zijn echt een favoriet hier in huis. Daarnaast is het ook nog eens voedzaam, je kunt er heel erg mee variëren en helemaal niet moeilijk om te maken. Dus toen we dit laatst weer eens aten, dacht ik bij mezelf: dit recept moet je eigenlijk delen. Dus bij deze 🙂

Wat heb je nodig voor twee personen:
– Twee aubergines.
– Theelepel ras el hanout-kruiden (of andere kruiden als je dat lekkerder vindt).

Met de vulling kun je alle kanten op. Ik heb deze keer dit gebruikt:
– Grote ui.
– Twee tenen knoflook.
– Blikje tomatenpuree.
– Klein blikje kidneybonen.
– Beetje tijm.
– Handje pecannoten.
– Halve plak feta.

En zo maak je het:
De aubergines:
– Verwarm je oven voor op 200 graden.
– Was de aubergines, hak het kapje eraf en snijd ze door de helft.
– Leg de aubergine met de paarse zijde naar de onderkant. Snijd het vruchtvlees met een scherp mes kruislings in. Let op dat je hierbij de schil van de aubergine heel laat.
– Smeer de aubergines met inkepingen in met wat olijfolie en wrijf vervolgens de kruiden in de aubergine.
– Leg de aubergines op een bakplaat en laat ze 30 minuten roosteren in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als je bang bent dat ze verbranden.
– Haal na dertig minuten uit de oven en laat even afkoelen.

Deze aubergine kun je ook uit zijn vel knijpen nu en gebruiken in een lekkere couscoussalade bijvoorbeeld. Maar wij gaan hem vullen (of eigenlijk doen we er een topping op) en die maken we als volgt:
– Snijd de ui en de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olie.
– Voeg de tomatenpuree toe en laat dit even meebakken, zodat de tomatenpuree zijn zuurheid verliest.
– Voeg een kleine glaasje water toe en laat de uit en tomatenpuree even garen.
– Als het vocht grotendeels weer verdampt is, voeg dan de kidneybonen en tijm toe. Laat dit nog even mee verwarmen en zijn smaak afgeven.
– Voeg peper en zout naar smaak toe.
– Schep het uimengsel op de aubergines en maak het af met stukjes pecannoten en feta.

Eventueel kun je hier nog wat aardappeltjes bij serveren of iets dergelijks, maar wij vinden het op deze manier ook super lekker en vullend genoeg. En met de vulling kun je variëren, want je kan ook hamblokjes gebruiken als je vlees wilt. Of laat de feta weg, voeg wat meer noten toe en je hebt een prima vegan-maaltijd. De keuze is aan jou, maar basis blijft die heerlijk geroosterde aubergine en dat is echt top!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s