Fototutorial: cut crease look

Mezelf opmaken heb ik altijd super leuk gevonden. Toch ben ik tegenwoordig iets zelfbewuster wanneer ik nog de deur uit moet. Vooral hier in Zeeland word je toch een beetje raar aangekeken wanneer je heel uitgebreid in de make-up zit of felle kleuren gebruikt. Eigenlijk is dat jammer, want hierdoor maak ik minder gevarieerde en kleurrijke looks. Je komt een beetje in een make-upsleur. Maar gelukkig heb ik dan mijn blog, want dan heb ik een goed excuus om eens uit te pakken met make-up en mijn vaardigheden op dit gebied een beetje bij te spijkeren en te trainen. En dat was dan ook de aanleiding voor deze look: creatief bezig willen zijn en mijn vaardigheden te vergroten. Een cut crease look is daarvoor echt erg goed. Het leert je precies te werken, goed te blenden en plaatsing van kleuren te kiezen. Uiteindelijk vond ik de look ook echt super mooi en door de kleurkeuze nog best draagbaar (naar een feestje oid). In het artikel laat ik je stap voor stap zien hoe je de look kunt maken en natuurlijk kun je dit met iedere gewenste kleur namaken 🙂

Stap 1
Ik begin met een ‘kaal’ oog. Ik heb mijn foundation over mijn ooglid aangebracht, zodat verkleuringen of adertjes niet meer te zien zijn. Mijn wenkbrauwen heb ik al gedaan en er zit een laagje oogschaduwbasis op mijn ooglid en onder mijn oog.

Stap 2
Ik kies een donkerbruine kleur met een grijze ondertoon. Met een precieze, schuin afgesneden kwast zet ik een lijn net boven mijn natuurlijke arcadeboog. Je arcadeboog kun je vinden door recht in een spiegel te kijken. De vouw van je ooglid, dat is je arcadeboog (ook wel crease genoemd in het Engels).

Stap 3
De lijn die ik heb gemaakt versterk ik wat meer en ik blend de oogschaduw uit naar boven. Ik probeer ervoor te zorgen dat er niets onder die lijn komt. Ik blend het nog niet helemaal tot perfectie uit, want er komt nog een andere kleur bij.

Stap 4
En die andere kleur is in mijn geval roze, lekker fel (in eerste instantie). Ik zet de kleur best dik aan precies boven de bruine lijn.

Stap 5
En nu ga ik aan de slag met mijn blendingkwast. Ik vaag de kleuren uit, zodat ze mooi in elkaar overlopen en ik zorg dat het roze mooi overloopt naar mijn wenkbrauw. Dit is een klusje waar je even je tijd voor moet nemen, want door het blenden verliezen de kleuren pigment. Soms ga ik dus terug met mijn kwast in de kleuren om ze weer te intensiveren en vervolgens blend ik weer. Dit proces gaat net zolang door totdat ik tevreden ben.

Stap 6
Ondanks dat je zorgvuldig werkt, kan het gebeuren dat tijdens het blenden de scherpe lijn die je had gemaakt een beetje verloren raakt. Dit kun je weer netjes maken door met een precieze kwast en concealer over je ooglid te gaan en de lijn netjes scherp te maken.

Stap 7
Het ooglid vul ik vervolgens in met een licht glanzende kleur. Ik doe dit met een platte oogschaduwkwast en op een deppende manier. Als je het deppend aanbrengt, dan komt de kleur het beste naar voren. Ik breng de kleur aan tot de lijn die we hebben gemaakt.

Stap 8
Ik had wel zin in een leuke eyeliner, dus ik heb mijn roze eyeliner erbij gepakt en hiermee een eyeliner met wing gezet.

Stap 9
Ik wilde de eyeliner even laten drogen en dus ging ik verder onder mijn oog. Ik heb een paars oogpotlood in mijn waterrand aangebracht en dit heb ik uitgevaagd naar beneden door er een lila-oogschaduw aan te brengen. (Zie je trouwens de oogschaduw op mijn lens…)

Stap 10
Dan een onmisbare stap, namelijk mascara wat ik zowel boven als onder aanbreng. Maar niet voordat ik mijn wimpers met een wimperkrultang heb gekruld. Wil je de look wat draagbaarder houden? Dan kun je hier stoppen en ben je klaar. Wil je iets meer drama? Kijk dan nog even verder.

Stap 11
Want wat is meer drama dan een paar ultralange bambi-wimpers! Maar dat is nog niet alles…

Stap 12
Een mooi detail, die opvalt wanneer je met je ogen knippert of naar beneden kijkt, is een glitterrandje aan de onderkant van je cut crease. Ik heb dit gedaan door glitterlijm met een eyelinerkwast aan te brengen en daaroverheen de glitter.

Ik vond het zelf echt leuk om weer eens zo creatief met make-up bezig te zijn en mezelf uit te dagen. Al heb ik nog wel wat kritiekpuntjes voor mezelf, bijvoorbeeld dat mijn eyeliner wel dikker mag aangezien dit na het aanbrengen van de nepwimpers helemaal wegvalt. En dikke eyeliner zetten vind ik lastig, dus wellicht wordt dit een uitdaging voor de volgende keer. Hopelijk zie ik jou dan ook weer!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s