Persoonlijk: Jarig, een jaar ouder, een jaar wijzer?

Jeej, vandaag mag ik 28 kaarsjes op mijn taart uitblazen want ik ben jarig! Als het op verjaardagen aankomt ben ik nog net een klein kind, ik vind het leuk! Alhoewel ik niet meer stuiter van de zenuwen, wordt ik toch ieder jaar weer blij van deze dag. Je voelt je door de felicitaties, kaartjes, slingers en taart toch een beetje speciaal. Oh, en niet te vergeten de cadeaus natuurlijk want stiekem vind ik dat toch ook wel heel erg leuk aan jarig zijn 😉

Kleine ikke, hihi.

En toch…toch is het dit jaar anders. Het voelt anders. Ik heb niet zoveel zin in jarig zijn als anders. Het voelt dubbel en raar.
Ik heb dan ook zeker even getwijfeld of ik mijn verjaardag wel wilde vieren, want ergens voelt er iets niet goed. Ik denk dat dit iets is wat veel mensen die een dierbare hebben verloren zullen herkennen, want voor mij is het de eerste verjaardag zonder hem, mijn broer. En ergens wil ik dat helemaal niet: ik wil het niet vieren zonder hem. Maar ja, het is nu eenmaal zo en helaas moet ik dat gaan accepteren.
Ik heb dan ook gekozen om het toch een klein beetje te vieren, want niet vieren voelt ook weer raar. Juist na het jaar wat ik heb gehad, mag ik vieren dat ik een jaar ouder ben geworden. In het afgelopen jaar ben ik door een dal gegaan, door het verlies van mijn broer en door het diep wegzakken in een eetstoornis. Negen maanden geleden besloot ik te gaan vechten en dat was net op tijd kan ik achteraf zeggen. Mijn lijf had het niet veel langer aangekund, maar gelukkig was ik er op tijd bij.
Nu, negen maanden later, ben ik blij dat ik toen die keuze heb gemaakt zelfs al is de strijd zeker nog niet voorbij. Helaas moet ik nog iedere dag vechten tegen de gedachtes in mijn hoofd. In de vakantie had ik dit minder, maar nu het ‘normale’ leven weer is begonnen merk ik dat oude gewoontes en gedachtes makkelijk de kop op steken. Toch geef ik niet op, want in die 28 jaar heb ik ook genoeg mooie dingen meegemaakt om te weten dat het leven ook heel fijn kan zijn. En dat ga ik vieren: de mooie kant van het leven, met hem in mijn achterhoofd als herinnering aan de mooie momenten die we samen hebben gehad.
Ze zeggen wel eens: wijsheid komt met jaren. En ik denk ook zeker wel dat je wijzer wordt, je leert veel van de wereld en jezelf. Alhoewel ik afgelopen jaar liever had overgeslagen is het wel een heel leerzaam jaar geweest. Ik heb meer geleerd over mezelf, hoe ik functioneer, wat niet werkt voor mij, hoe ik problemen beter kan aanpakken. Helaas is het niet altijd leuk, maar door moeilijke dingen mee te maken leren we dit soort levenslessen juist.
En dus blaas ik vandaag toch die 28 kaarsjes uit, in een versierde woonkamer met familie en vrienden. Mijn verjaardag gebruik ik ook om hen te bedanken, want zonder hen had ik hier nu niet gestaan. Ik zal naar zijn foto kijken en proosten, ik denk dat hij het ziet en zijn biertje ook in de lucht heft, waar hij ook is…

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s