Howto: 5x ogen opmaken

In mijn Howto-serie miste echt nog een artikel over het opmaken van je ogen. Aangezien dat natuurlijk niet uit kon blijven heb ik een artikel gemaakt waarbij ik vijf makkelijke manieren laat zien om je ogen op te maken. Dit zijn looks die heel makkelijk zijn om te maken en die je heel snel kunt maken, ideaal dus voor de beginnende make-upper of voor degene die het liefst niet zo veel tijd kwijt is aan het aanbrengen van make-up. Simpele, alledaagse looks dus, kijk je mee?
Voor iedere look geldt trouwens dat de look het mooist wordt en het langst blijft zitten wanneer je oogschaduwbasis (ook wel primer genoemd) opbrengt voordat je begint aan de oogschaduw. De primer zorgt voor een egale basis waar oogschaduw goed aan hecht, waardoor het lang blijft zitten en de pigmentatie van de oogschaduw beter naar voren komt.
Verder is het ook zo dat je echt niet per se de meest dure oogschaduw hoeft te hebben om mooie looks te maken. Natuurlijk mag je van duurdere oogschaduws verwachten dat ze makkelijker aanbrengen, beter gepigmenteerd zijn en langer blijven zitten. Maar dat wil niet zeggen dat dit ook altijd zo is. Wees daarom kritisch bij het kopen van oogschaduw en probeer de oogschaduw ook altijd even uit door met je vinger eroverheen te gaan en uit te strijken op je hand. Op die manier zie je snel genoeg of de oogschaduw wel of niet goed werkt.
Afijn genoeg gebrabbeld. Op naar de vijf looks!

Look 1
Ik begin maar mer de makkelijkste look, waar je echt zo klaar mee bent. Ik heb mascara opgedaan en het enige oogschaduw wat ik heb opgebracht zit in mijn binnenste ooghoek. Ik gebruik hiervoor een lichte, glanzende kleur en door deze techniek lijk je wakker en fris. Echt perfect voor de ik-heb-amper-tijd-maar-wil-wel-wat-ochtenden.
Look 2
Look twee is een tikkeltje uitgebreider dan de vorige look. Hierbij heb ik namelijk een kleur gekozen en die aangebracht op mijn bewegend ooglid. Je kunt hiervoor een neutrale kleur kiezen of een fellere kleur, aangezien de look verder vrij rustig is omdat er maar één kleur in zit. De kleur heb ik ook langs mijn onderste wimperrand aangebracht en de randjes heb ik uitgeblend met een blendingkwast. In de ooghoek weer die hightlighter die je bij de vorige look ook al zag.
Look 3
Jaja, er zit een opbouwende factor in look 1, 2 en 3 😀 Bij look drie heb ik dezelfde basis genomen als bij look 2, alleen deze keer heb ik een gekleurd oogpotlood gekozen en deze aangebracht langs mijn bovenste en onderste wimperrand. Ik had een potlood wat waterproof opdroogt en echt geen kant meer opgaat. Heb jij dat niet? Breng dan nog een laagje oogschaduw in dezelfde kleur over het potloodrandje aan.
Look 4
Bij look vier heb ik een simpele look gemaakt met iets meer schaduwwerking. Ik heb drie oogschaduwkleuren gekozen in dezelfde kleurfamilie (in mijn geval bruin). De middelkleur heb ik in mijn arcadeboog aangebracht en een beetje vervaagt naar boven. De lichtste kleur plaats ik op mijn bewegend ooglid. Met de donkerste kleur maak ik een v-vorm in de buitenste ooghoek, dus vanaf mijn buitenste ooghoek naar boven en in mijn arcadeboog naar binnen. Op die manier maak je meer schaduw en diepte in de look. De donkerste kleur heb ik ook onder het oog aangebracht.
Look 5
De laatste look is het uitgebreidst en daar ben je het langst mee bezig van deze vijf. Je hebt in ieder geval twee kleuren nodig die uit elkaar liggen, zoals bij mij licht en donker. Ook heb ik nog een kleur in mijn arcadeboog gebruikt om te blenden, die bijna mijn eigen huidskleur heeft. Deze look noemen ze ook wel een halo-look, omdat het een halo-effect geeft met licht in het midden en donker vanbuiten.
Ik heb de donkere kleur aan de binnenkant van mijn oog en aan de buitenkant van mijn oog aangebracht. Ik heb deze twee vlakken in de arcadeboog naar elkaar toe gebracht, zoals je hieronder ziet. Ook onder het oog plaats ik mijn oogschaduw op die manier.
De lege vlakken tussenin vul ik op met de lichte kleur, zowel op mijn ooglid als onder het oog. Ook gebruik ik deze kleur nog in mijn binnenste ooghoek om op te lichten.
Ik ga over de kleuren heen om ze in elkaar over de laten lopen en blend de bovenkant uit met een huidskleurige oogschaduw.
Zoals met alle looks kun je zelf kiezen welke kleuren gebruikt, wat natuurlijk zeker bijdraagt aan de heftigheid van de look. Hoe feller of donkerder de kleuren, hoe heftiger de look overkomt terwijl je met neutrale aardetinten een zachte look maakt.
Maar ook hoop ik je met dit artikel te laten zien dat je eindeloos kunt variëren, ook bij je alledaagse make-up. Je oogschaduw eens op een andere manier plaatsen doet al heel veel.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s