Make-up trends die niets voor mij zijn

Er zijn van die dingen die komen en gaan: trends. Die heb je op allerlei gebieden, denk maar aan interieur en mode. Maar zeker ook in make-up. Soms zijn heel dun geëpileerde wenkbrauwen hip en later kunnen de wenkbrauwen weer niet dik genoeg zijn. Trends zijn er om je te inspireren, maar het betekent zeker niet dat je met iedere trend mee moet doen. Ook wanneer je een aantal trends overslaat kun je er nog steeds modern uitzien. Sommige trends passen namelijk gewoon niet zo bij jou als persoon of je vindt het te veel gedoe. Dit heb ik bij enkele make-uptrends zeker en die deel ik vandaag me je.

1. Baking
Nee, ik heb het hier niet over het bakken van een taart #heelhollandbakt… Het gaat hierbij om een make-uptechniek waarmee je foundation en concealer kunt fixeren. Dit doe je door een dikke laag losse poeder aan te brengen, vaak zie je dit onder de ogen of andere delen van de huid die je wilt oplichten. Je laat deze laag poeder minuten zitten en vervolgens veeg je het overtollige deel weg. Niets voor mij, omdat ik het een gedoe vind, het geeft zoveel rommel, ik vind het zonde van zoveel product iedere keer en de kans is aanwezig dat je met een plakkaat op je gezicht eindigt wanneer je het niet goed doet.

De baking-techniek is vooral heel populair geworden doordat de make-up artist van Kim Kardashian-West deze techniek ook gebruikt.

2. Vloeibaar contouren
Ook al ben ik van mening dat het een heel mooi effect kan geven als je het goed uitvoert en blendt, toch contour ik meestal niet met vloeibare producten. Bij deze manier van contouren pak je een foundation of concealer die donkerder is en deze breng je aan op de delen die je wilt contouren. Dit doe je dus tegelijk met je foundation, maar je werkt gewoon met twee tinten in plaats van één. Het kan zeker een mooi effect geven, maar meestal vind ik dit ook echt te veel gedoe dus ik doe dit zeer zelden bij feestjes. Ook moet je echt goed kunnen blenden. Alledaags vind ik het dus het prima om met een poedertje te werken, werkt voor mij tien keer sneller.

3. Liquid lipsticks
Ja, ik heb best een groot aantal liquid lipsticks. Want ja, een nieuwe trend, mooie kleuren, goede pigmentatie: ik ben een sucker voor dat soort dingen en ga dan soms een beetje overboard met als resultaat dat ik best wat liquid lipsticks heb maar ze uiteindelijk weinig gebruik. Want ik vind de textuur van de lippenstiften toch vaak niet zo fijn, heel droog. Hierdoor gaan ze ook snel schilferen, wat niet echt het mooiste effect geeft. Maar dit ligt wel per merk en kleur anders, maar toch geef ik de voorkeur aan lippenstift.

4. Eyeliner stickers
Het zou super makkelijk zijn, een eyeliner in de vorm van een sticker. Op die manier kun je ook hele leuke holografische eyeliner krijgen enzovoorts. Maar ja, het zit wel op het randje van je ooglid en zit dat nu zo lekker? Het lijkt me niet. Dit is weer typisch iets wat er heel leuk uitziet op de catwalk of op foto’s, maar wat feitelijk niet echt draagbaar is in real life.

5. Glanzende oogleden
Deze trend wordt ook wel glossy lids genoemd en zagen we al veel eerder op de catwalks. Het is een trend waarbij je (met of zonder oogschaduw eronder) op je ooglid een glanzende laag aanbrengt. Dit kun je doen met vaseline, maar dat glijdt al helemaal super snel. Je kunt het ook met een kleurloze lipgloss doen, waarbij hoe plakkeriger hoe beter is. Maar toch is de levensduur van zo’n look niet lang en dan gaat die kleverige laag lekker in je arcadeboog zitten en zo’n vies randje maken. Nee, niets voor mij…

Heb jij ook trends waar je niet aan mee doet?

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s