Fototutorial: pumpkin spice ooglook

De herfst is in volle gang en iets wat echt bij dit seizoen hoort is voor mij pompoen. Ik vind dit een heerlijke groente om mee te koken, te bakken en als geur in bijvoorbeeld kaarsen. En ook bij Starbucks kun je de welbekende pumpkin spice latte weer bestellen, hoera! Nu denk je wellicht: wat een raar verhaal wanneer je een ooglook gaat maken, maar laat ik nu net door pompoen geïnspireerd zijn geraakt voor deze ooglook. *Ja, ik weet ik ook niet echt hoe mijn brein werkt…* Passend bij dit seizoen met kleuren als oranje en bruintinten. Ik laat het je weer stap voor stap zien.

Stap 1:

Ik begin weer met een oog waar ik primer op heb aangebracht en een laagje foundation om te egaliseren. Ik heb huidskleurige oogschaduw vanaf mijn wenkbrauw tot mijn oog aangebracht om het blenden makkelijker te maken. Ook mijn wenkbrauwen heb ik al gedaan.

Stap 2:

Met een zachtoranje kleur en een blendingkwast maak ik een mooie, zachte transitie van de wenkbrauwen naar mijn arcadeboog.

Stap 3:

Niet schrikken! Met een ronde, bolle kwast zet ik een donkerdere oranje kleur in mijn arcadeboog en in mijn buitenste ooghoek. Dit ziet er nu nog heel grof uit, aangezien het nog niet geblend is. Maar door de kleur eerst goed aan te brengen is de kleur wel intens en de vorm kun je goed bepalen op deze manier.

Stap 4:

Je snapt al wel dat we dit bovenstaande niet zo houden. Ik pak een schone blendingkwast en ga hiermee over de randen om de oogschaduw mooi over te laten lopen in de andere kleur.

Stap 5:

Op mijn bewegend ooglid breng in een glanzende crèmekleur aan. Ik zorgt dat dit mooi overloopt in de oranje kleur in mijn buitenste ooghoek.

Stap 6:

Ik pak een donkerbruine oogschaduw en een scherpe eyelinerkwast en breng hiermee ene lijntje langs mijn bovenste en onderste wimpers aan. Dit geeft de look wat meer dimensie en je kunt de bang van de nepwimpers straks makkelijker verdoezelen.

Stap 7:

Ik vaag de onderkant van mijn wimperrand nog wat uit door ook de oranje tinten te gebruiken. Op die manier wordt de look iets meer smokey. Ik verbind de oranje kleur van de onderkant trouwens met die van de bovenkant door de lijn iets verder door te trekken.

Stap 8:

Een laagje mascara boven en onder kan natuurlijk niet missen.

Stap 9:

En nu voor de spice, het kruidige gedeelte: natuurlijk glitter. Met een kleine kwast breng ik glitterlijm aan in mijn binnenste ooghoek en hier overheen breng ik een oranje glitter aan met een gouden ondertoon. Ik maak een mooi puntje in mijn ooghoek.

Stap 10:

En last, but not least: nepwimpers. Ik heb bij deze look nepwimpers gekozen die aan de binnenkant kort zijn, zodat je de glitters mooi blijft zien.

Natuurlijk kun je de look aanpassen naar jouw smaak. Ik heb deze look gedragen tijdens mijn verjaardag, want ik vind dat ik dan glitter mag. Maar ik kan me voorstellen dat je dit te veel vindt, dan laat je het weg of breng je een oranje oogschaduw aan wat iets minder heftig is.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

7 gedachten over “Fototutorial: pumpkin spice ooglook

  1. Pingback: Make-up trends herfst/winter 2017-2018 | Sweetlooks

  2. Weer zo’n mooie look 😮 Echt prachtig. Vind alleen de nepwimpers iets te dik. Vond de look met je eigen wimpers mooier. Jammer dat je niet je hele gezicht laat zien en alleen het oog. Ik ben zo benieuwd hoe het staat op beide ogen met een lach erbij! 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s