Make-up trends herfst/winter 2017-2018

Trends komen en gaan. Ieder seizoen komen er trends bij, terwijl anderen nog even blijven bestaan of langzaam weer verdwijnen. Dit is in het modebeeld, maar ook op beautygebied is dit het geval. Er zijn ook trends die steeds een beetje terugkomen, denk aan vampy kleuren in de herfst, glitter rond Kerst en pastel in de lente. Dit past dan gewoonweg bij het jaargetijde, maar de manier van opbrengen en de verschillende afwerkingen kunnen per jaar wel heel erg verschillen. Wat is er komend herfst- en winterseizoen eigenlijk helemaal hip op make-upgebied? Dat laat ik je in dit artikel zien.

Voordat ik op de trends in ga, wil ik echter wel even zeggen dat je natuurlijk niet altijd aan alle trends mee moet doen. Sommige trends zien er fantastisch uit op de catwalk, maar zijn gewoonweg niet zo praktisch. Ook zijn er trends die niet passen bij jou, niet bij je uiterlijk of niet bij jou als persoon. En dat is helemaal oké. Naar mijn mening is de bedoeling van trends om je te inspireren en niet om je te verplichten iets te doen waar je je niet fijn bij voelt. Laat je door het onderstaande dan ook vooral inspireren en pik eruit wat jij mooi en interessant vindt 🙂

Trend 1: Monochrome look
We hebben deze trend al eerder gezien en dit is best een makkelijke trend om te volgen die voor veel mensen geschikt zal zijn. Waarom? Omdat jij zelf nog de kleur kunt kiezen die je gebruikt. Een monochrome look is namelijk een look die is opgebouwd uit één kleur/tint. Je ziet dan dus dezelfde kleur terugkomen op je ogen (oogschaduw), je wangen (blush) en je lippen (lippenstift/-gloss). Dit seizoen zien we deze look vaak gebeuren in een roze-tint, maar ook daarin heb je duizend-en-één keuzes en kun je dus precies kiezen wat je goed staat en waar je je fijn bij voelt.

Trend 2: Metallic
Waar we ondertussen al veel afwerkingen van producten hebben gezien (van satijn tot mat tot superglanzend), is dit seizoen metallic helemaal het ding. Je kunt deze trend toepassen op je ogen door metallic oogschaduw te gebruiken, op je lippen door lipgloss te kopen met deze afwerking of op je nagels. Heb je nu geen zin om veel geld uit te geven aan een nieuwe lipgloss? Je kunt ook metallic lippen maken door metallic oogschaduw of een highlighter over je lippenstift of -gloss aan te brengen.

Trend 3: Lijnwerk

Eyeliner is er altijd geweest en ook dit seizoen is eyeliner niet weg te denken. Wel mag je creatief zijn met je werk, het hoeft niet altijd de basis met wing te zijn. Ook qua kleur mag je ruim denken. Een budgettip voor gekleurde eyeliners? Ga dan zeker even bij NYX kijken, naar de vivid brights eyeliners.

 

Trend 4: Sticky lids
Deze trend zal zeker niet voor iedereen zijn (ondergetekende inclusief), maar ik wil hem toch noemen. Op de catwalks zagen we namelijk looks waarbij de oogleden super glanzend waren opgemaakt door middel van een gloss. En alhoewel dit er super gaaf uitziet op een foto of op de runway, is het feitelijk niet zo praktisch voor alledaags. Want ja, het is plakkerig en laat je oogschaduw dus glijden. Leuk dus voor een gave look als je foto’s gaat maken met je vriendinnen voor op Instagram, niet zo leuk tijdens een stapavond in een hete kroeg…

Trend 5: Glitter

Deze trend is dan wat meer mijn ding, want ja, glitter. Ik vind glitter heel mooi in een ooglook of in mijn nail-art, maar nu kan glitter overal. Dit zagen we afgelopen festival-seizoen eigenlijk ook al en deze trend is dus gebleven. Meer iets voor een feestje of een stapavond wellicht, maar ik vind het een leuke trend 🙂

Trend 6: Lippenliefde
Eigenlijk is dit een trend die we bijna iedere herfst wel terug zien komen: een mooie, egale huid, ogen die basic zijn opgemaakt en bam! Lippen in een mooie kleur die gezien mag worden. Je kunt hierbij denken aan rood, maar ook auberginetinten zijn super mooi in deze tijd van het jaar. Besteed goed de aandacht aan het opbrengen van je lippenstift en werk netjes: daar heb je de rest van de dag profijt van. Een hele mooie look, die iedereen goed staat aangezien je de kleur van de lippenstift kan aanpassen.

En dat waren de belangrijkste make-uptrends voor het aankomende seizoen. Genoeg om uit te kiezen en onze inspiratie uit te halen zou ik zo zeggen. Bedankt voor het lezen!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s