Recept: Vegan pasta met geroosterde bloemkool

Dit recept is typisch een voorbeeld van hoe het bij mij tijdens koken gaat. Vaak heb ik van te voren ergens een recept voorbij zien komen waarvan ik denk: ‘dat ziet er lekker uit’. In dit geval was dat een recept van de welbekende AH. Vervolgens ga ik zelf aan de slag en maak er vervolgens toch mijn eigen versie van. En dat was nu niet anders. In het recept werd namelijk gebruik gemaakt van kant-en-klare tapenade, maar ik heb het zelf gemaakt. En ik had nog avocado liggen en heb die ook maar meteen gebruikt. Zonder het te weten had ik opeens een vegan-maaltijd gemaakt en op die manier kwam ik erachter dat een keer vegan koken helemaal niet zo moeilijk is.
Even voor degene die het niet weten: wat is vegan? Vegan eten wordt ook wel veganistisch eten genoemd. Het is een bepaald dieet waarbij je alleen plantaardige voeding eet, maar niets dierlijks. Dat betekent dat je ook geen zuivel, kaas of eieren eet en al helemaal geen vis of vlees. Er zijn mensen die dit dieet volgen vanuit gezondheidsredenen of omdat het beter is voor mens, dier en milieu.
Ik ben geen veganist en zou dit ook nooit willen worden. Ik vind dierlijke producten gewoon te lekker. Maar dat neemt niet weg dat je nooit eens zo kunt eten, want het is ook gewoon voedzaam en alle kleine beetjes voor het milieu helpen.

Wat heb je nodig voor twee personen:
– 150 gram pasta naar keuze.
– Halve bloemkool.
– Twee rode uien.
– Tijm.
– 1/2 sjalot.
– 1 a 2 tenen knoflook.
– Half bakje champignons.
– Truffelolie.
– Halve avocado.

En zo maak je het:
– Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
– Snijd de rode uien in parten en de bloemkool in roosjes.
– Doe dit in een ovenschaal en besprenkel dit met olijfolie, tijm, peper en zout.
– Schuif de ovenschaal 25 minuten in de oven.
– Ondertussen kun je verder met de pasta. Kook deze volgens de bereidingswijze.
– Snijd de sjalot in kleine stukjes en de knoflook fijn.
– Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalot en knoflook.
– Snijd ondertussen de champignons fijn en voeg deze toe en bak ze vijf minuten mee, tot ze mooi bruin zijn.
– Doe het champignon-mengsel in een kom en voeg truffelolie, peper en zout naar smaak toe. Pureer dit fijn met de staafmixer. Voeg op het laatst ook de avocado toe en pureer dit even mee.
– Giet de pasta af, laat even droogstomen en meng de pasta vervolgens met de champingon-avocadosaus.
– Haal de bloemkool uit de oven en doe dit samen met de pasta op een bord. Eet smakelijk!

Door de knapperige bloemkool heeft het gerecht toch wat bite. Mis je toch crunch? Dan kun je eventueel nog wat gehakte noten toevoegen.

Groeten,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s