Howto: parfum

In mijn howto-reeks heb ik tot nu toe voornamelijk aandacht besteed aan make-up, maar beauty is zoveel meer dan dat. Huidverzorging, lichaamsverzorging en ook parfum hoort hier zeker bij. Ik houd van parfum: het is echt een klein geluksmomentje voor mij om ’s ochtends mijn la open te doen en een lekker geurtje uit te kiezen voor die dag. Maar op welke manier kies je nu een nieuwe parfum uit of wat kun je beter wel of niet doen om zo lang mogelijk van de geur te genieten? Dat laat ik je in dit artikel weten.

1. Spray, en wacht
Als je een parfumerie inloopt wordt je vaak geprikkeld met allerlei lekkere geuren. Natuurlijk wil je enthousiast gaan testen, maar test alle geuren eerst op een papiertje. Spray de parfum met een afstandje op en wacht even voordat je het bij je neus houdt. Wanneer je direct ruikt kan het zijn dat er nog een alcohol-waas over de parfum hangt wat de geur beïnvloedt en dat zou zonde zijn.

2. Lijfelijk testen
Wanneer er dan een geur tussenzit die je interesse heeft, dan kun je die parfum op je huid testen. Het is altijd belangrijk om ook op de huid te testen aangezien iedere parfum anders reageert op de huid. Dit heeft onder andere met je lichaamstemperatuur en PH-waarde van je huid te maken.

3. Wait for it…
Heb je de parfum opgedaan en ruikt het hemels? Bedwing je impulsen dan nog even en loop uit de winkel. Ga eerst nog eens iets anders doen en snuffel tussentijds nog eens naar de geur. Geuren veranderen namelijk in de loop der tijd door de verschillende noten die erin zitten. Vind je de geur na een paar uur nog steeds lekker? Dan weet je dat het echte liefde is.

4. Bewaren
Eenmaal gekocht wil je parfum natuurlijk zo lang mogelijk goed houden. Parfum kun je het beste op een donker plekje bewaren. Hoe mooi het er dus ook uitziet om ze uit te stallen op je make-uptafel…Door de invloed van zuurstof en licht kan de geur aangetast worden en zijn kracht verliezen en dat zou zonde zijn. Bewaar de parfum dus bij voorkeur in een kast of lade.

5. Lang genot
Een geur blijft het langst hangen in je kleding of op je haar, dus je kunt voorzichtig wat hierop sprayen. Kijk wel uit bij je kleding en spray nooit te direct, aangezien parfum ook vlekken kan achterlaten en dat zou zonde zijn!

6. Intense beleving
Een andere manier om je parfum goed te blijven ruiken is door laagjes van de geur aan te brengen. Hierbij kun je denken aan douchen met een douchegel, insmeren met een bodylotion en dan de parfum aanbrengen (natuurlijk wel alles van dezelfde geurlijn). Door de diverse laagjes blijft de geur extra lang hangen. Maar het is ook begrijpelijk dat je dit niet van iedere geur kunt doen, want dan wordt het wel een extra prijzige bezigheid.

7. Afwisselen
Een leuk excuus om meerdere parfums te hebben staan: afwisseling zorgt voor een intensere beleving. Wanneer je iedere dag dezelfde geur opdoet, ruik je hem zelf niet meer. Je neus raakt er als het ware aan gewend. Je loopt dan het risico dat je veel meer opdoet dan nodig is, aangezien je het zelf niet echt ruikt. Je omgeving zit dan echter in een wolk van parfum. Als je afwisselt wordt je eigen neus ook steeds weer geprikkeld.

En dit waren zo mijn tips qua parfum. Heb jij nog leuke tips? Laat ze dan zeker hieronder achter.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s