Fototutorial: Budgetproof Halloween – Venetiaans masker

Halloween is nog maar 10 dagen weg en alhoewel dit een typisch Amerikaans feest is, zie je tegenwoordig in Nederland ook steeds meer Halloween-festiviteiten. Soms voor kinderen, zoals een tocht langs de deuren, in pretparken (denk aan Walibi fright nights) en er zijn ook mensen die het thuis vieren.
Wellicht heb je dit jaar ook festiviteiten rondom dit feest en weet je niet goed wat je moet doen. Dan is dit misschien een look voor je. Het kost even wat tijd om het aan te brengen, maar verder is het een redelijk makkelijke en budgetproof look. Deze look is namelijk vooral gemaakt met simpele oogschaduw. Ben je benieuwd hoe je dit masker op je gezicht maakt? Kijk dan vooral verder!

Stap 1

Op mijn gezicht hebt ik mijn creme aangebracht en vervolgens heb ik een oogschaduwprimer aangebracht op de gehele bovenkant van mijn gezicht. In de primer die ik heb gebruikt zit al wat glans, vandaag die rare gloed op mijn voorhoofd 😉

 

 

 

 

 

Stap 2

De onderkant van mijn gezicht maak ik mooi egaal met een fijne, dekkende foundation. Dit poeder ik ook even lichtjes af, zodat dit nergens meer heen gaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 3

Met een wit oogpotlood teken ik de basisvorm van mijn masker op mijn gezicht. Je kunt natuurlijk ook andere vormen gebruiken, net wat jij mooi vindt.
Het handige van een wit oogpotlood is dat je de lijnen makkelijk weg kan wrijven als je ergens niet tevreden over bent.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 4

Ik begon met het opmaken van mijn ogen. Ik heb mijn goedkope 88 palettes erbij gepakt in de glanzende variant. Hiermee heb ik eigenlijk het hele masker gemaakt. Lekker budgetproof!
De ogen heb ik opgemaakt door drie tinten groen (van licht naar donker) uit te kiezen. De lichtste tint heb ik in mijn binnenste ooghoek tot halverwege mijn ooglid aangebracht, de medium tint zit aan de buitenkant van mijn ooglid. Tot slot heb ik met de donkerste tint mijn arcadeboog aangezet en lichtjes geblend door de lichtste tint weer onder mijn wenkbrauw aan te brengen.

 

 

 

Stap 5

Toen ben ik begonnen aan het invullen van het masker. Dit is even een tijdrovend klusje. Ik heb op mijn voorhoofd een gouden en donkergroene oogschaduw gebruikt en deze in elkaar laten overlopen door te blenden. Voor de beste pigmentatie is het verstandig de oogschaduw deppend aan te brengen. Het helpt zeker om een oogschaduwbasis te hebben aangebracht, daar ‘plakt’ de oogschaduw goed aan.

 

 

 

 

 

Stap 6

Dan de rest van mijn voorhoofd, waarvoor ik blauw en geel heb gekozen. Achteraf vond ik de kleurencombinatie niet zo geslaagd, maar toen zat het er al op. Gelukkig ben je vrij om iedere kleurencombinatie te maken die je mooi vind, dus je hoeft zeker niet deze combinatie te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 7

Het onderste gedeelte van het masker heb ik in zijn geheel ingevuld met een lichtgroene kleur. Ik heb ervoor gezorgd dat het rond mijn ogen overloopt in de kleuren die ik al had aangebracht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 8

Om het masker wat meer definitie terug te geven heb ik de lijnen die ik had getekend met wit oogpotlood overgetrokken met een zwarte schmink. Heb je geen schmink? Dan kun je hier ook prima een zwarte eyeliner voor gebruiken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 9

Het geheel mocht nog wel wat meer definitie krijgen en daarom heb ik mijn wenkbrauwen ingekleurd met een groene vetschmink. Je kunt ook een eyeliner of liquid lipstick hiervoor gebruiken. Hierdoor komt je gezicht iets meer tot leven.

 

 

 

 

 

 

 

Stap 10

Venetiaanse maskers worden vaak ook versierd met glitter dus ik heb een donkergroene glitter aangebracht in mijn wenkbrauwen en op mijn voorhoofd. Je kunt nog veel meer glitter toevoegen als je dat wilt, maar ik was bang de look op den duur te verpesten dus ben gestopt.
Wel heb ik nog een eyeliner met een wing aangebracht bij mijn ogen.

 

 

 

 

 

Stap 11

De ogen kunnen niet zonder mascara en nepwimpers. Ik heb hierbij voor nepwimpers gekozen met gouden wimpers ertussen. Deze zijn van het merk Inglot. Het is zeker wel aan te raden om iets te kiezen met een beetje drama of iets grappigs.
Ook heb ik mijn masker verder versierd door krullen toe te voegen met de zwarte schmink.

 

 

 

 

 

 

 

Stap 12

En als laatste heb ik mijn lippen gedaan. Ik heb hiervoor gekozen voor een groene liquid lipstick. Ik heb vervolgens een gouden highlighter gebruikt om in het midden van mijn lippen te deppen en zo een mooi effect te maken.

 

 

 

 

 

 

 

En dan ben je klaar. Het kost zeker even tijd, maar het is wel een redelijk makkelijke en goedkope look. Qua kostuum hoef je ook niet meer zo veel te doen, gewoon je mooiste/chicste jurk uit de kast trekken en dan is dat klaar. Je haar zou je mooi kunnen vlechten of opsteken en dan heb je een hele originele look die je niet vaak zult zien op feestjes.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s