Producten met betekenis

Door de jaren heen heb ik al heel wat make-upproducten versleten. Sommige producten, zoals mascara’s, komen en gaan, maar er zijn ook een aantal producten waar ik toch een soort band mee heb. Producten waar een fijne herinnering aan vast zit, waardoor ze een speciaal plekje in mijn hart hebben. In mijn lijstje staan onder andere de 88-palettes, een geur van Chanel en de Elnett haarlak. Waarom? Lees verder om dat te weten te komen.

~ 88 palettes ~
Voor de die-hard make-up fanaten die al wat jaartjes mee gaan zal dit wel een heel bekend item zijn. Toen mijn make-upverslaving steeds serieuzere vormen begon aan te nemen, waren deze palettes echt een musthave. Het waren paletten met 88 kleuren, te koop in mat en glimmend. Ook waren er diverse kleurcombinaties te koop. Deze palettes waren ideaal om je kleurencollectie uit te breiden want ze waren erg goedkoop. De pigmentatie was zeker niet constant, sommige kleuren waren top en andere totaal niet. Deze palettes herinneren me dus aan het begin van mijn make-upverslaving en het leuke is dat ik ze toentertijd van mijn man (toen vriend) heb gekregen. Ze liggen dus nog steeds in mijn lade, al pak ik er bijna nooit meer naar.

~ NYX Jumbo eye pencil in de kleur Milk ~
Heel veel mensen in Youtube-land gebruikte dit potlood in tutorials om op die manier de kleur van een oogschaduw nog beter naar voren te laten komen. En daar werkt het ook echt super voor, naast het feit dat het budgetvriendelijk is. Na het in al die video’s gezien te hebben, moest ik het natuurlijk ook hebben en dus vroeg ik het voor mijn verjaardag. Ik kreeg er twee van mijn broer en ik heb ze nog steeds. Je hebt maar een klein beetje nodig en ik gebruik het ook zeker niet dagelijks. Nu doe ik extra zuinig, aangezien het een cadeau is geweest van een persoon die er nu niet meer is.

~ Elnett haarlak ~
Deze gouden bus van Elnett staat bij menig dame op de wastafel. Altijd als ik een bus zie of de geur ruik, denk ik terug aan mijn opleiding tot haarstyliste. Een half jaar lang ging ik om de twee weken naar Amsterdam met een koffer vol spullen om daar te leren hoe je allerlei kapsel kon maken. Tijdens deze dagen werd er rijkelijk gesprayd met de haarlak, we waren er soms bijna high van haha. Omdat ik daar veel lol heb gehad en veel heb geleerd, staat de haarlak dus in mijn rijtje.

~ Coco mademoiselle van Chanel ~
Over deze parfum kan ik heel kort zijn. Het was de geur die ik droeg op onze bruiloft…need I say more?

~ Etui met nagelverzorging ~
Denk nu niet aan een pennenetui…Nee het is een mooi, leren, plat etui met allerlei spullen voor de nagelverzorging in zoals een vijltje, nagelschaartje, bokkenpootje enzovoorts. De reden waarom dit zo belangrijk voor mij is, is omdat dit etui van mijn oma is geweest. Ze heeft het gekregen van mijn opa, die haar iedere vliegvakantie een cadeautje gaf in het vliegtuig. Mijn oma kreeg dit toen ze naar Indonesië vertrokken en toen ik meer en meer met nagels in de weer ging wilde ze dat ik dit kreeg 🙂

~ Urban Decay Naked 2 ~
Ik heb meerdere palettes van Urban Decay, maar deze heeft een specifieke herinnering. We waren namelijk op vakantie bij mijn tante in Parijs en hadden met haar afgesproken om te gaan eten in de pub waar mijn nicht toen werkte. Dit was in de buurt van Bercy en toen we daar waren moesten we toch nog even wachten. Toevallig was daar een Sephora en alhoewel ik al eerder in die winkel was geweest, had ik nog nooit het merk Urban Decay gezien. Ik was op slag verliefd en kreeg toen dit palette van mijn man als vakantie-cadeautje. Ik vind deze herinnering nog steeds heel mooi.

~ Lipgloss set Estée Lauder ~
Je kent dat wel wanneer je op een vliegveld uren moet wachten. Je slentert wat rond, doet eens een drankje en kijkt vooral veel in de winkeltjes. Ik was altijd van het kijken-en-niet-kopentype. Ik vind dat lastig als ik nog op vakantie moet, je weet immers niet wat je in het vakantieland nog allemaal aan leuke/mooie dingen tegen komt. Maar op de vakantie naar Australië hebben we meerdere vluchten moeten doen en dus waren we vaker op een vliegveld te vinden, waar ik dan uiteindelijk toch dit setje heb gekocht. En iedere keer als ik zo’n lipgloss pak, waan ik mezelf weer even in dat prachtige Aussie…

Ik hoop dat je het leuk vond om mijn herinneringen bij bepaalde producten te lezen. Heb jij ook producten met herinneringen eraan?
Bedankt voor het lezen!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

2 thoughts on “Producten met betekenis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s