Fototutorial: Budgetproof Halloween – Zombielook

Budgetproof jezelf opmaken voor Halloween kan zeker! In mijn laatste fototutorial liet ik al zien dat je met oogschaduw een mooi en elegant Venetiaans masker kunt maken. En ik wilde in die budgetmodus blijven, dus hierbij nog een Halloweenlook die vriendelijk is voor je portemonnee. Wat wel handig is voor deze look is schmink, maar dat kun je redelijk makkelijk en voor niet al te veel geld krijgen. En na het elegante masker wilde ik ook wel eens de andere kant op. En dat is deze look geworden: de zombie. Ik maak de basisvariant en ik laat je ook zien hoe je de zombie-hofdame wordt.

Ik heb voor deze look vetschmink gebruikt, maar je kunt ook schmink op waterbasis gebruiken. Bij de laatste variant is het afpoederen van de schmink niet nodig. Mocht je nog schmink moeten kopen, dan zou ik voor vetschmink gaan omdat ik dat fijner vind werken.

Stap 1
Ik begin met een witte schmink waar ik een beetje groen doorheen meng. Op die manier krijg je een kleur die een beetje ziek lijkt, alsof je dus al veel te lang in een kist hebt gelegen. Dit breng ik met behulp van een spons aan over mijn hele gezicht, inclusief mijn lippen. Denk ook aan delen die niet onder je kostuum of haar zitten, zoals je nek en oorlellen.

Stap 2
Met dezelfde spons (andere kant) dep ik een paarse kleur rondom en op mijn ogen.

Stap 3
Ik versterk mijn ogen nog wat door een rode kleur op mijn oogleden en onder mijn oog aan te brengen.

Stap 4
Als laatste bij de ogen breng ik nog wat blauw aan rondom het paars om het beter in de witte huidskleur over te laten lopen. Vervolgens ga ik aan de slag met contouren. Hiervoor gebruik ik allereerst de paarse kleur, die ik aanbreng op mijn slapen, rond mijn neus, onder mijn lip en onder mijn wangen.
Ik zet de kleur er eerst met een kwast op, zoals je ziet op de foto en vervolgens blend ik dit uit met een spons.

Stap 5
Als ik alles heb uitgeblend, dan ga ik eroverheen met een transparante poeder. Op die manier fixeer je de vetschmink.

Stap 6
Ik intensiveer alle kleuren die ik heb aangebracht door er met oogschaduw in dezelfde kleuren overheen te gaan. Dit zijn allemaal matte kleuren in rood, blauw en paars. Dit doe ik niet alleen rond mijn ogen, maar ik pak ook een grijze oogschaduw om de contour sterker aan de zetten.

Stap 7
Ik breng met een sponsje nog een beetje vetschmink aan op mijn lippen in een paarse en rode kleur. Ik ga hiermee ook buiten mijn liplijn.

Stap 8
Om nog wat diepte te krijgen, gebruik ik zwarte oogschaduw bij mijn ogen om ze dieper te laten liggen. In mijn onderste waterlijn breng ik een zwart oogpotlood aan. Rood zou ook heel cool zijn, maar ik heb geen rood oogpotlood.
Op mijn lippen heb ik nog een donkere liquid lipstick deppend aan de binnenkant aangebracht.

Stap 9
En dan is je basis-zombielook klaar. Ik heb mijn haren in een middenscheiding gedaan en vet gemaakt met behulp van kokosvet. Ik heb het warrig gemaakt en in strengen getwist voor die vieze look. Qua kostuum kun je denken aan oude kleding die je scheurt en vies maakt.
Mocht je dit nu te basis vinden en wil je iets extra’s? Lees dan verder 😉

Stap 10
Ik heb de look verder gemaakt naar een dode hofdame die haar koningin en paleis niet los heeft kunnen laten en nog steeds rond doolt in de gangen op zoek naar haar koningin. Een beetje background story zodat je je kunt inleven in je karakter toch?
Anyway, ik ben begonnen met een gouden oogschaduw die ik deppend op het midden van mijn oogleden en in mijn binnenste ooghoek heb aangebracht.

Stap 11
Met een zwarte schmink (je kan ook liquid lipstick gebruiken) heb ik mijn wenkbrauwen aangezet. Ik heb dit met een schuin afgesneden kwast gedaan. Ik heb mijn wenkbrauwen wat dikker gemaakt en losse ‘haartjes’ richting boven getekend voor een borstelig effect.

Stap 12
Als laatste heb ik de gouden kleur ook op mijn jukbeenderen gedept. Dit geeft echt dat mislukte hofdame idee vind ik. En de gouden kleur heb ik ook op het midden van mijn lippen gedept.

Stap 13
Doe een tiara in je vieze, vettige haren en trek je kostuum aan. Het gaafst zou een oude, grote jurk zijn die ook nog eens een beetje gescheurd en geraffeld is. Maar daar moet je net aan kunnen komen. Een broek is in ieder geval een no-go bij dit karakter.

Ik hoop dat je wat inspiratie hebt opgedaan voor een budgetproof-look. Mocht je dit weekend al Halloween gaan vieren, dan wens ik je in ieder geval veel plezier!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

5 gedachten over “Fototutorial: Budgetproof Halloween – Zombielook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s