Fototutorial: Budgetproof Halloween – Jaren 80 look

Bijna, bijna, bijna: Halloween is nu echt over een paar dagen. Wellicht heb jij zelfs vanavond al een Halloween-feestje. Zit je nu nog in de stress omdat je niet weet hoe je verkleed moet, wil je niet te veel geld uitgeven of heb je geen zin om een heel moeilijk kostuum aan te trekken? Dan is deze look wellicht iets voor jou, want in deze laatste budgetproof Halloween look deel ik deze jaren 80 look met je. Niet moeilijk om te maken en het enige wat ik gebruik is make-up. Je hoeft er dus zeker geen rare dingen voor aan te schaffen.

Stap 1
Ik begin uiteraard met een kaal gezicht. Ik breng, na mijn hydraterende crème, een primer aan op mijn gezicht en oogprimer voor mijn ogen.

Stap 2
In de jaren 80 waren ze dol op super matte foundation die goed dekkend was. Daarom breng ik een matte foundation met goede dekking aan over heel mijn gezicht en zoals je ziet bedekt dit mijn oneffenheden grotendeels. Nog een beetje concealer hier en daar en afpoederen. Mocht je een droge huid hebben, let dan op bij matte foundations en poeder. Je kan dan al snel een pannenkoek-effect krijgen, dus poeder dan niet of nauwelijks af.

Stap 3
Borstelige wenkbrauwen waren hot en happening in die tijd, maar daar ben ik niet van nature mee gezegend. Dus aan de slag met een oogpotlood, waarbij ik mijn wenkbrauwen iets grover en dikker maak als normaal. Ook borstel ik de haartjes een beetje omhoog voor een borsteliger effect. Je kunt een wenkbrauwgel gebruiken om de haartjes op zijn plek te houden. Heb je dit nu niet? Dan kun je ook een beetje haarlak op een borsteltje spuiten en dit door je wenkbrauwen kammen (voor die ene keer).

Stap 4
Om de felle kleuren goed naar voren te halen breng ik rond mijn ogen een witte basis voor. Ik gebruik hier een wit oogpotlood voor.

Stap 5
Kleur is het sleutelwoord, dus daar gaan we: ik begin met een roze kleur die ik in de binnenkant aanbreng tot aan mijn wenkbrauw. Lekker hysterisch en overdreven. Mijn ooglid laat ik vrij.

Stap 6
Aan de buitenkant breng ik een blauwe kleur in mijn arcadeboog aan (zie rechterkant), wat ik vervolgens uitvaag met een paarse kleur (zie links). Het kan zijn dat je een paar keer opnieuw de kleur moet aanbrengen en moet vervagen om een mooi effect te krijgen. Ook laat ik de roze en blauwe kleur een beetje in elkaar overlopen.
En waarschijnlijk had je het al gezien, maar alle kleuren die ik gebruik zijn mat 🙂

Stap 7
Als ik tevreden ben met mijn arcadeboog, dan ga ik over op mijn ooglid waar ik een felgele kleur op aanbreng. Ik doe dit op een deppende manier, omdat je zo het meeste pigment behoudt.

Stap 8
Onder mijn ogen gebruik ik dezelfde blauwe en paarse kleur als in mijn arcadeboog. De blauwe kleur breng ik dicht langs mijn wimpers aan en ik vaag het uit met de paarse kleur. Aan de buitenkant verbind ik de kleur met de kleuren in mijn arcadeboog.

Stap 9
De nadruk van deze look ligt op de kleur en dat gaan we niet verbergen onder een lading nepwimpers. Maar een laagje mascara op de boven- en onderwimpers mag natuurlijk niet ontbreken.

Stap 10
Ook contouren en highlighten waren nog onbekende termen in de jaren 80, dus we gaan lekker voor een lading blush en meer niet. Zo krijgen de wangen een beetje leven.

Stap 11
En alsof we nog niet genoeg kleur hebben gebruikt, gaat er ook nog een felle lipkleur op. Ik heb hier voor een liquid lipstick in een felle roze kleur gekozen, maar je kunt ook bijvoorbeeld ook voor oranje gaan.

En dan ben je klaar om je party-outfit aan te trekken. Waar kun je bij een kostuum aan denken? Met neon zit je altijd goed, maar je kan ook denken aan een meer grunge-achtige look door middel van een (nep) leren jas en bikerboots. In de jaren 80 lieten sterren als Madonna namelijk zien dat je niet altijd jurkjes en hakken aan moest trekken om toch vrouwelijk te kunnen zijn. Voor je haar kun je denken aan lekker wild getoupeerd met een grote kuif.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Een gedachte over “Fototutorial: Budgetproof Halloween – Jaren 80 look

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s