Fototutorial: Halloween nail-art

Op de valreep voor Halloween leek het mij leuk ook nog een nail-art met jullie te delen voor deze dag. Na drie make-up looks gemaakt te hebben – heb je ze al gezien? Klik hier, hier en hier voor de looks – wilde ik ook een budgetproof nail-art design maken. En dat is gelukt. Ik maak voor deze nail-art gebruik van nail-art stickers van het merk Essence. Ik had ze al laten zien in de blogpost over de Boo-tiful nights collectie. Deze stickers waren €1.59 en je gebruikt ze niet allemaal in één keer. Super budgetproof dus. Maar goed, genoeg gekletst weer, aan de slag!

Stap 1

Allereerst ontvet ik mijn nagels door er even met een beetje nagellakremover over te gaan. Vervolgens breng ik een laagje basecoat aan om mijn natuurlijke nagels te beschermen.

Stap 2

Ik lak mijn nagels in twee basiskleuren. Op mijn wijs- en ringvinger breng ik een zwarte lak aan. Op de overige drie vingers breng ik een donkerpaarse kleur aan met een blauwe duochrome tint. Die nagels blijven verder heel simpel en daarom vind ik dat speciale effect in de lak wel heel leuk.

Stap 3

Met een witte lak maak ik schuine, dikke strepen op mijn wijs- en ringvinger. Ik doe dit gewoon met het nagellakkwastje zelf en het hoeft ook niet super netjes te zijn. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat er een zwart vlak moet overblijven waar de oogjes straks in passen.

Stap 4

Ik pak een beige en mauve kleur erbij. Hiermee ga ik meer diepte creëren in de zwachtels van de mummie. De zwachtels zien er zo een beetje verkleurd en smoezelig uit, wat beter past bij een mummie die al een paar eeuwen in de sarcofaag ligt.

Stap 5

Ik breng dit aan met een iets breder nail-art kwastje en ik ga met zachtje bewegingen over de witte stroken heen. Je wilt een beetje streperig effect, niet egaal dekkend.

Stap 6

Ik breng een beetje topcoat aan op de plaats waar ik de oogjes wil hebben. Ondanks dat het stickers zijn is een extra laagje topcoat als plaklaagje geen verkeerd idee. Ik heb de oogjes met behulp van een pincet opgepakt en op de plek geplaatst waar ik ze wil hebben. Met de punt van de pincet heb ik ze een beetje aangedrukt.
Ik heb de oogjes expres op de ringvinger gezet omdat ze best dik zijn. De ringvinger komt niet zo vaak langs dingen in het dagelijks leven (je duim en wijsvinger bijvoorbeeld veel meer) en hierdoor blijven ze lang zitten. Bij mij zitten de oogjes er momenteel al zes dagen op 🙂

Stap 7

De andere mummie krijgt ook oogjes, maar dan wat kleiner. Ik heb met de beige lak twee stippen gezet en met zwart nog twee kleinere puntjes in de stippen. Ik heb die gedaan met een dotting tool.

Stap 8

Ik heb de nagels nog wat verder opgeleukt door ook andere stickers uit het setje te gebruiken. Deze heb ik ook geplaatst met behulp van een pincet en vervolgens met mijn vinger zachtjes aangedrukt. De stickers zijn glow in the dark en ik had niet veel verwacht van dit effect, maar je ziet het in het donker echt. Super grappig.

Stap 9

Terwijl alles goed droogt, maak ik mijn nagelriemen schoon met behulp van een wattenstaafje en nagellakremover.

Stap 10

En als laatste stap voeg ik natuurlijk nog een laagje topcoat toe om de nagels te beschermen en te voorzien van een mooi glanslaagje.

Happy Halloween allemaal! Ik hoop dat je het weer leuk vond om te zien en bedankt voor het lezen!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s