Howto: Winged eyeliner

In mijn howto-serie had ik nog geen aandacht besteed aan eyeliner. Dit terwijl veel meiden dit een moeilijk iets vinden om onder de knie te krijgen. Er zijn dan ook dames die zich niet durven te wagen aan deze look, terwijl dat nergens voor nodig is. Het vergt wellicht een vaste hand en een klein beetje oefening, maar iedereen kan een mooie eyeliner maken. Je moet alleen, zeker in het begin, geen haast hebben. Hieronder deel ik mijn tips met je.

Stap 1
Je kunt eyeliner over oogschaduw aanbrengen of op een kaal oog. Mocht je dit laatste doen, dan raad ik het wel aan om ook hieronder een oogschaduwbasis aan te brengen. Op die manier zorg je ervoor dat je eyeliner niet gaat stempelen in de loop van de dag en dus op je arcadeboog zit. Zoals je ziet heb ik mijn oog opgemaakt met oogschaduw.

Stap 2
Ik heb gekozen voor een vloeibare eyeliner in een oranje kleur (NYX Vivid brights collectie), maar je kan iedere kleur kiezen die jij mooi vindt. Ook kun je voor een gelliner kiezen. Let er bij het kwastje wel op dat het een mooi puntje heeft, zodat je precies kunt werken. Ik begin mijn eyeliner vanaf het midden van mijn oog richting de buitenkant. Dit doe ik niet in één beweging, maar ik maak kleine streepjes die aan elkaar verbonden een lijn zijn.

Stap 3
Vervolgens werk ik vanaf de binnenkant van mijn oog richting het midden. Ook hierbij zet ik weer kleine streepjes. Probeer zo dicht mogelijk langs je wimperrand te gaan. Dikker maken kan altijd nog. Zoals je ziet had ik hem nog iets dichter erlangs kunnen zetten.

Stap 4
Bijwerken komt straks wel. Ik ga eerst mijn wing maken. Dit doe ik door de onderkant van mijn wing als eerste te zetten door mijn onderste wimperrand omhoog te volgen. Op die manier creëer je één lange lijn en dat is het mooist. Je kunt hierbij zelf bepalen hoe lang je de wing maakt. Hoe langer de wing, des te dramatischer de eyelinerlook.

Stap 5
Vanaf het buitenste puntje van de wing ga ik terug naar binnen en verbind zo het puntje met het midden van mijn oog.

Stap 6
Vervolgens kleur ik de leegte in met de eyeliner en ik werk bij waar nodig om een zo strak mogelijke lijn te krijgen.

En dan zit je eyeliner erop. Zoals gezegd kan dit met iedere kleur en je kunt de wing zo lang en dik maken als je zelf wilt. Als je de wimpers wilt krullen met een wimperkrultang wacht dan wel even, zodat je eyeliner goed droog is. Anders haal je het weer weg en dat is zonde.
Veel plezier van je mooie eyelinerlooks!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

8 gedachten over “Howto: Winged eyeliner

 1. Pingback: Howto: Vijf keer eyeliner | Sweetlooks

  • Wat leuk dat je het nu toch gaat proberen! Ik hoop dat het lukt en oefening baart kunst 🙂
   Misschien vind je het laatste artikel wat ik heb geschreven dat ook wel interessant, daar laat ik 5 verschillende looks zien met eyeliner.

   Like

   • Dat ga ik zeker doen! Ik vond het bij deze look zo gaaf dat je oranje erbij gebruikt. Dat geeft een heel fris effect. Wat raad je voor eyeliner aan als je er nog nooit mee gewerkt hebt?

    Like

   • Ik vind de vloeibare eyeliners van NYX heel fijn werken. Goed gepigmenteerd en niet duur.
    Je zou ook voor een eyeliner pen kunnen gaan, dan heeft l’Oreal een hele fijne met een goede scherpe punt.

    Like

 2. Pingback: Howto: Vijf keer winged eyeliner | Sweetlooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s