Persoonlijk: Mijn eerste tattoo

Al vanaf dat ik kind was, vond ik tatoeages interessant. Toen ik klein was natuurlijk vanwege de plaatjes en hoe komt dat dan op iemands lichaam. Later vond ik een mooie tatoeage een versiering van het lijf en hierna kwam ik achter de diepe betekenis die tatoeages kunnen hebben. Toen ik in de pubertijd kwam wilde ik ook graag zo’n plaatje op mijn lijf, toen wellicht omdat ik het wel stoer vond. Maar mijn ouders zeiden nee, ik mocht geen piercings of tatoeages (wel oorbellen, vandaar dat ik er acht heb 😉 ). Achteraf ben ik blij dat mijn ouders dat toen gezegd hebben, want anders had ik toch wel met een betekenisloze tatoeage op mijn lijf gelopen. Maar dat wil niet zeggen dat de kriebel om een tatoeage te nemen ooit weggegaan is. En nu vond ik de tijd rijp om er dan ook echt één te laten zetten.

Dit is ongeveer een week na het zetten. Zoals je ziet heb ik wat kleine velletjes, dit is een teken van genezing.

Het nemen van deze tatoeage heb ik niet zomaar even in een dag besloten. Sterker nog, met het idee van deze tatoeage loop ik al ongeveer 2 tot 2 1/2 jaar rond. Het begon als vaag idee en langzamerhand werd dat een duidelijker beeld van wat ik wilde en waar op mijn lijf het moest komen te staan. En toen mijn broer afgelopen februari overleed wist ik het zeker: het gaat gebeuren.
Om niets overhaast te doen heb ik eerst nog even gewacht, totdat de eerste maanden voorbij waren. Daarnaast heb ik nog even gewacht omdat ik toen nog fors ondergewicht had en dan is je lijf toch anders. En ik heb gewacht omdat ik uit wilde zoeken bij wie ik hem wilde laten plaatsen.

Maar anderhalve week geleden was het dan zover. Ik heb de tatoeage laten plaatsen bij een tattoo-artist in mijn eigen dorp. Na redelijk wat onderzoek via internet gedaan te hebben en reviews te hebben gelezen heb ik hiervoor gekozen omdat ik vond dat hij mooi werk had en het goed vind om lokale bedrijven te steunen. De shop heet Wizzard Tattoo en zit in Oost-Souburg. Ik ben van te voren langs geweest om kennis te maken en te kijken of ik me prettig voelde bij hem als persoon. Daarnaast hebben we mijn idee besproken. Ik had referentieplaatjes meegenomen, waarbij ik duidelijk verteld heb welke elementen uit de plaatjes ik mooi vond en terug wilde zien in mijn tatoeage.
Na dit besproken te hebben, prikten we een datum en ik heb €50,00 aanbetaald. Dit gebeurt vaak, aangezien de artiest van te voren al aan de slag gaat met het tekenen van jouw ontwerp. Vervolgens gebeurt het natuurlijk ook dat mensen op het laatste moment toch niet meer durven en niet komen opdagen, terwijl de artiest er al wel tijd in heeft gestoken. Naast de aanbetaling hebben we ook een totaalprijs afgesproken.

Op de dag zelf had ik om 4 uur ’s middags de afspraak. Van te voren heb ik goed gegeten. Dit was me aangeraden aangezien je bloedsuiker door de pijnprikkels raar kan gaan doen. Als je onvoldoende hebt gegeten, kun je flauwvallen en dat wilde ik niet. Verder heb ik losse, oude kleding aangetrokken voor het geval er ergens inkt op zou komen. Eenmaal bij de winkel hebben we het ontwerp bekeken. Ik had nog wat aanpassingen en dit hebben we dan ook gelijk veranderd. Iets wat heel je leven op je lijf blijft staan moet zeker wel naar je tevredenheid zijn en wees dus niet bang om aan te geven dat je bepaalde elementen anders wilt. En toen was het echt zo ver: het ontwerp werd gestencild op mijn lijf, ik mocht gaan liggen en we begonnen. Wat ik fijn vond is dat de deur van de shop dicht gaat, er kan dus niemand onverwachts binnen komen.
Ook vond ik het fijn dat ik één persoon mee mocht nemen, vooral omdat het de eerste keer was en ik niet wist wat ik kon verwachten. Bij mij ging mijn man mee.
Ron legt goed uit wat hij gaat doen, wat hij van jou verwacht en gaat geconcentreerd aan het werk. Ik heb in totaal vijf kwartier op de tafel gelegen voor het zetten van de tatoeage, maar Ron schijnt een snelle artiest te zijn (dat had ik in de reviews al gelezen). En dan de vraag: deed het pijn? Tsja, wat denk je zelf wanneer je vrijwillig naalden op je laat zetten? Het was niet de meest prettige ervaring, vooral op mijn heupbot en aan de onderkant van mijn ribben deed het wel zeer. Door goed te blijven ademen was de pijn echter wel te doen. Maar het ligt natuurlijk ook aan de hoogte van je pijngrens. Volgens Ron was ik wel een bikkel: ik bleef goed stil liggen en ik heb maar één keer stop gezegd vanwege de pijn. Ik kan redelijk goed met pijn omgaan en weet dat het maar tijdelijk is. Hoe vaker je stopt, des te langer het duurt. Maar je hebt dus wel de vrijheid om even te stoppen als je even op adem wilt komen tussendoor.

Ik ben heel erg blij met mijn tatoeage. Ik vind hem mooi. Ik heb gekozen voor zwart-wit omdat dit het langst mooi blijft. Kleuren vervagen veel sneller. En daarnaast vond ik zwart-wit ook beter passen bij het idee achter de tatoeage. Want zoals ik in het begin van deze post al zei: ik vind het zo mooi dat er een betekenis achter die plaatjes zit. Voor mij staat de ketting voor de zware dingen die je kan meemaken in je leven (ik denk hierbij aan de dood van mijn broer of mijn eetstoornis). Maar uiteindelijk kun je losbreken uit die negativiteit en de vrijheid van het leven ervaren, zoals een vlinder. Ik hoop dat mijn broer die vrijheid in de dood heeft gevonden en dat ik die vrijheid vind in dit leven. Ik heb hem ook expres aan de linkerkant van mijn lijf geplaatst, aangezien je hart ook iets meer naar links zit in je lijf. En ik heb een plek gekozen die niet zo zichtbaar is voor iedereen, want ik heb de tatoeage voor mezelf genomen en niet voor anderen. Ook is het voor werk makkelijk wanneer je het gemakkelijk kunt verbergen en dat kan op deze plek zeker.

Ik ben benieuwd: heb jij een tatoeage? En heeft die een speciale betekenis?

Liefs,
Corinne.

Advertenties

2 gedachten over “Persoonlijk: Mijn eerste tattoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s