Q&A: Mijn make-up verhaal

In mijn omgeving is het algemeen bekend dat ik echt een make-upliefhebber ben. Ik steek dat ook zeker niet onder stoelen of banken. Toch ben ik in onze vrienden- en kennissenkring één van de weinigen die hier zo veel mee bezig is. In Zeeland heerst toch nogal de mening ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Ik word dus ook zeker wel eens raar aangekeken als ik met een felle lippenstift of een donkere smokey eye over straat loop. Maar daar trek ik me weinig van aan. Maar waar komt die passie eigenlijk vandaan en nog meer van dat soort vragen worden mij wel eens gesteld. En laat ik daar vandaag nu antwoord op geven 😉

1. Hoe oud was je toen je voor het eerst make-up ging dragen?
Ik was ongeveer 12 jaar toen ik voor het eerst make-up ging dragen. Ik was 11 toen ik naar de middelbare school ging en in aanraking kwam met meiden die make-up droegen. Dit waren vaak de populaire meiden en daar wilde ik maar wat graag bijhoren. Daarom begon ik met het dragen van make-up: eerst een lipglossje, vervolgens een laagje mascara en oogschaduw.

2. Had je daarvoor ook al interesse in make-up?
Ik kan niet zeggen dat ik als kleuter al de lippenstift van mijn moeder opdeed of iets dergelijks. Ik vond het wel interessant, maar niet op een manier dat ik het ook zelf droeg.

3. Vonden je ouders het nooit erg dat je make-up droeg?
Eerlijk gezegd kan ik me dit niet heel goed herinneren. Het ontwikkelde zich ook, dus ik droeg niet meteen een fullface. Ook concealer en foundation waren de eerste jaren nog niet te bekennen in mijn collectie. Ik denk dat dit wel gescheeld heeft. Mijn ouders hebben me dan ook nooit verboden het huis uit te gaan met de make-up die ik droeg, dus ik denk dat het wel meeviel haha.

4. Hoe kon je nieuwe make-up betalen?
Tsja, je weet hoe dat gaat. In het begin gebruik je make-up van je moeder want dat stond altijd in de badkamer. Mijn moeder was vast wel eens wat kwijt…oeps #sorrymam. En later kocht ik wel eens wat van mijn zakgeld. Ook heb ik vanaf mijn 12e altijd een bijbaantje gehad, dus op die manier had ik ook wat eigen geld.

5. Heb je achteraf wel eens spijt van bepaalde looks?
Ehm, bijna nooit. Natuurlijk kan ik nu achteraf wel eens naar foto’s kijken en denken: waarom droeg ik toen mijn oogschaduw zo? Maar dat heeft iedereen, ook met kleding bijvoorbeeld. Tegenwoordig denk ik wel dat ik iets beter kan inschatten wat wel of niet kan, maar dat gezegd hebbende durf ik nog steeds met een felle lippenstift naar mijn werk te gaan. Dit zouden anderen wellicht niet doen en soms vraag ik me wel eens af of het wel kan, maar ik probeer altijd een bepaalde balans in mijn looks te hebben waardoor ik vind dat het meestal wel kan 🙂

6. Draag je dagelijks make-up?
Ik draag niet alle dagen van de week make-up, maar vaak toch wel vijf dagen. Wel draag ik de ene dag meer make-up als de andere dag. Er zijn dagen dat ik er niet zo veel zin in heb en een simpele look maak, omdat ik wel vind dat ik er verzorgder uitzie wanneer ik make-up op heb.

7. Waarom ben je niet in de make-up business gaan werken?
Goeie vraag…Ik heb hier lange tijd wel interesse in gehad. Zelfs toen ik op de middelbare school zat al. Maar op aanraden van mijn ouders ben ik toch wat anders gaan doen. Jaren later heb ik wel een opleiding gedaan tot make-up artist en haarstyliste. Ik vond die opleidingen heel interessant, maar ik heb toch besloten niet te gaan werken in deze branche. Je moet zoveel tijd en energie erin steken en veel projecten gratis doen in het begin, voordat je echt een beetje geld kan gaan verdienen. Ook was het naast mijn werk en privéleven gewoon te veel, dus vandaar alleen mijn blog.

8. Krijg je wel eens rare reacties op je make-up?
Bijna nooit. De meeste mensen in mijn omgeving kijken al niet raar meer op, ze weten gewoon dat ik zo ben. Toch merk ik wel dat mensen in Zeeland minder gewend zijn dan mensen in de stad. In Zeeland voel ik me toch sneller een rare eend in de bijt. Maar niet omdat mensen wat zeggen, ze kijken eerder een beetje bedenkelijk.
Verder kan Chrisjan wel eens heerlijk eerlijk zijn wanneer ik een look heb gemaakt die hij niet zo mooi vindt.

9. Waarom blog je over make-up?
Heel kort en simpel: omdat ik het leuk vind.

10. Koop je nog steeds nieuwe make-up?
Ja, maar niet meer zo vaak als vroeger. Op den duur heb je al zo veel gekocht en oogschaduw gaat bijvoorbeeld niet zo snel over de datum. Daarnaast investeer ik de laatste jaren liever in kwaliteit dan in kwantiteit waardoor mijn aankopen minder frequent zijn aangezien het duurder is. Maar ja, ik blijf een sucker hoor en moet mezelf soms echt bij de schappen wegslepen. De verleiding kan ik meestal wel, maar natuurlijk niet altijd weerstaan.

11. Wat vind je nu zo leuk aan make-up?
Ik vind het heerlijk om ’s ochtends dat moment voor mezelf te pakken en even lekker te tutten met mijn make-upjes. Op die manier kan ik echt even wakker worden.
Daarnaast vind ik de creatieve kant van make-up leuk. Er zijn zoveel mogelijkheden, je kan er iedere dag anders uitzien. Daarom probeer ik ook echt te variëren met mijn looks. Make-up is voor mij dus echt een creatieve uitlaatklep en een manier om mezelf uit te drukken, het hoort gewoon bij mij.

Mocht jij nu nog een vraag hebben die ik hierboven niet beantwoord heb, zet hem dan zeker even in de reacties 🙂 Bedankt voor het lezen.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s