Review Essence metal shock nail powder

Laatst liep ik te struinen door de Kruidvat. Dat is voor mij echt een gevaarlijke bezigheid, want al lopend langs de make-upschappen zie ik altijd wel iets interessants. En wanneer de prijzen dan ook nog eens laag zijn, dan wordt het geheel wel heel verleidelijk. Zodoende kon ik het product van deze review dan ook niet laten staan: het metal shock nail powder van Essence. Een poeder voor op je nagels met een metallic finish. Ik weet dat deze techniek in nagelsalons wel wordt toegepast, maar had het nog niet eerder in een drogisterij gezien.

Bij Essence hebben ze nu de keuze uit zes kleuren, zoals je hierboven ziet. De kleuren zijn €2,99 per doosje. Er zit 1 gram product in, maar met dit poeder kun je erg zuinig doen. Vergelijkbare producten van salonkwaliteit zijn voor dezelfde hoeveelheid vaak €15 – €20, dus voor de prijs kun je het gokje wel wagen. Ik heb uiteindelijk voor kleur zes Be my little mermaid gekozen.
Ook verkopen ze er bij Essence een speciale topcoat bij, maar die heb ik niet gekocht. Ik had het idee dat het met mijn eigen topcoat ook wel moest lukken.


Op de achterkant staan de instructies (helaas niet in het Nederlands). Het lijkt redelijk makkelijk: nagels lakken, 1 minuut laten drogen, de poeder met je vinger aanbrengen, compleet laten drogen, topcoat. Ziet er inderdaad uit alsof ik dat ook wel kan…


Het potje is stevig plastic en er zit een schroefdop op. Let op bij het open schroeven, want voordat je het weet zit er overal fijne poeder (ja, ik spreek uit ervaring). Ik weet nog niet hoe ik mijn vinger goed in dit potje ga krijgen, maar we gaan het maar gewoon proberen.


Er wordt gezegd dat je de poeder op je natuurlijke nagels kunt aanbrengen, maar bij holografische en metallic producten is het vaak mooier om een donkere basis te hebben, dus ik lak mijn nagels zwart. Ik zet mijn timer en laat het 1 minuut drogen…


Na 1 minuut wachten begin ik te deppen en heb ik gelijk zwarte drap aan mijn vinger. Poep, dat was niet de bedoeling. Grom…Lichtelijk geïrriteerd besluit ik nog maar een minuutje te wachten.


Na het tweede minuutje wachten dep ik wederom poeder op mijn nagel en ik ben aangenaam verrast. Dit ziet er helemaal niet zo gek uit! En omdat ik tussendoor toch wat langer moet wachten durf ik nu de rest van mijn nagels wel achter elkaar te lakken met zwart en dan achter elkaar te poederen (in plaats van nagel voor nagel).


Ook op mijn andere nagels gaat het poeder er eigenlijk heel makkelijk op. De nagelriemen zijn makkelijk schoon te poetsen met een make-up doekje. Wel raad ik het aan om een tissue onder je hand te doen, anders zit je tafel onder de poeder.

Ik laat het even goed drogen en besluit dan mijn topcoat aan te brengen. Hierbij merk ik dat het poeder makkelijk verschuift. Je moet echt een ruime laag topcoat gebruiken, zodat je kwastje over je nagels glijdt. Zodra het kwastje namelijk gaat slepen, neemt het poeder mee en dan is je effect minder mooi. Even opletten dus, maar niets heel moeilijks.

En dit is het eindresultaat. Op zich vind ik het een mooi effect, maar denk ook dat je dit effect met een metallic nagellak ook kunt bereiken. Nagelpoeders van salonkwaliteit lijken meer holografisch te zijn en dat mist bij deze poeder toch. Maar ik heb ook maar één kleur uitgeprobeerd dus ik weet natuurlijk niet of dat bij andere kleuren ook zo is.
Al met al vind ik het best grappig. Daarnaast is het ook zeker niet moeilijk en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Ook leuk als extraatje op een meidenavond 🙂
Oh en nog een tip die ik later zag: je kan ook een goedkoop oogschaduwkwastje (met zo’n sponsje aan) gebruiken om de poeder over je nagel te verdelen. Ik denk dat je dan netter kunt werken.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s