Fototutorial: Herfstige smokey eyes

Na mijn heftige Halloween-looks wilde ik voor mijn volgende fototutorial wel weer iets maken wat beter draagbaar is en wat past er nu beter bij het gure weer dan zwoele smokey eyes. De standaard smokey eyes maak je met zwart, maar om de herfstvibe erin te houden ben ik voor bruin en groen gegaan. Jep, twee tinten, ook dat zie je niet vaak bij een smokey eyes. Maar ja, ik zou Corinne niet zijn als er niet een kleine twist aan had gegeven toch? 😉

Stap 1

Ik begin met een oog waarbij ik wat oogschaduwbasis heb aangebracht. Vervolgens pak ik een bruin oogpotlood en hiermee kleur ik mijn ooglid in. Ik vervaag de randen met een stevige kwast.

Stap 2

Oké, dit ziet er even heel gek uit maar het komt allemaal goed 🙂 Ik heb drie bruintinten uitgekozen en de mediumkleur dep ik met een oogschaduwkwast tussen mijn ooglid en arcadeboog in. Ik zorg dat de kleur er goed gepigmenteerd opstaat.

Stap 3

Vervolgens ga ik de rand naar boven toe blenden. Ik gebruik hierbij de lichtste kleur van de drie en hiermee ga ik langs de randen van de oogschaduw die ik al geplaatst had. Ik gebruik cirkelende bewegingen. Zoals je ziet vaag je oogschaduw uit, zodat het nu niet meer mooi overloopt. Ik heb te veel geblend (dit gebeurt bijna altijd), dus ik herhaal stap 2 (met wat minder oogschaduw) en stap 3 totdat ik ongeveer dit heb:

Stap 4

Als je tevreden bent over het verloop van de kleuren vanaf de arcadeboog tot aan de wenkbrauw, dan gebruik je de donkerste kleur op je ooglid.

Stap 5

Met een donkergroen oogpotlood zet ik een lijntje langs mijn onderste wimperrand. Ik ga bijna helemaal tot mijn binnenste ooghoek met die kleur.

Stap 6

Met een groene oogschaduw vervaag ik de lijn een beetje en maak op die manier ook een mooie overgang naar beneden met de groene kleur.

Stap 7

Ik plaats een beetje highlighter in mijn binnenste ooghoek en onder mijn wenkbrauw.

Stap 8

Ik voeg mascara toe op mijn bovenste en onderste wimpers. Ik krul mijn wimpers van de voren met de wimperkrultang. En nu kun je het zo laten, maar ik was niet tevreden over mijn wimpers (nieuwe mascara, ben niet zo tevreden) dus ik besloot nog nepwimpers toe te voegen.

En dan is je smokey look klaar. Ik hoop dat je het weer leuk vond om te zien hoe je deze look maakt en bedankt voor het lezen!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

2 thoughts on “Fototutorial: Herfstige smokey eyes

  1. Pingback: Howto: Smokey eyes | Sweetlooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s