Recept: Drinkyoghurt 2x

Er zijn van die dagen dat ik wel zin heb om iets meer werk te maken van ontbijt of lunch, maar ook geen zin heb om uren in de keuken te staan. Laatst had ik weer zo’n moment. Ook had ik een overrijpe peer en ik stond te bedenken wat ik daar eens mee ging doen: weggooien of gebruiken…Als zuinige Zeeuw heb ik een hekel aan weggooien en toen bedacht ik dat ik zelf wel drinkyoghurt kon maken wellicht. Het was het proberen waard in ieder geval. Feitelijk zijn deze recepten gewoon smoothies met yoghurt, waardoor ik het drinkyoghurt vind 😉 En hierna had ik de smaak te
pakken en heb ik nog een andere variant gemaakt met rijpe banaan. Snel, makkelijk, lekker en gezond: wat wil een mens nog meer. Ook makkelijk om mee te nemen in een dichte beker naar bijvoorbeeld school of werk, voor je portie zuivel en fruit.

De recepten hieronder zijn voor één persoon. Ik maak de drinkyoghurt het liefst op de dag dat ik het drink, want lang laten staan maakt de smoothie helaas niet lekkerder. Een (halve) dag kan prima, maar vers is het allerlekkerst.
Daarnaast maak ik deze drankjes gewoon met een staafmixer. Het is namelijk zo’n kleine hoeveelheid dat ik het zonde veel om heel mijn blender hiervoor vies te maken. Een staafmixer is snel en makkelijker schoon te maken. Mocht je dit recept voor meerdere personen maken, raad ik je wel aan om dit in een blender te doen.

Herfstige peer
Je hebt nodig: 1 peer – snuf kaneel of speculaaskruiden – drie eetlepels yoghurt.

Werkwijze:
– Schil de peer en snijd in stukjes.
– Doe de peer, kruiden en yoghurt in een hoge beker.
– Pureer het geheel met de staafmixer. Is het iets te dik? Voeg dan wat melk of water toe.
– Schenk in een glas en drink smakelijk 🙂

Bananenfeest
Je hebt nodig: 1 kiwi (ik heb zo’n gele gebruikt) – 1/2 banaan – paar scheutjes melk

Werkwijze:
– Schil de kiwi en snijd in kleine stukjes.
– Schil de 1/2 banaan en snijd in stukjes.
– Stop alle ingrediënten in een hoge beker en pureer weer met de staafmixer.
– Schenk in een glas. Ben je geen fan van de pitjes? Dan kun je de smoothie nog door een zeef halen om die eruit te halen.

Ik weet dat deze receptjes super simpel zijn, maar toch wilde ik ze delen. Het is soms gewoon leuk om even iets meer moeite te doen om voor jezelf iets lekkers te maken, zonder al te veel gedoe. En daar zijn deze receptjes ideaal voor.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s