Howto: Vijf keer eyeliner

Eyeliner, een product wat ik zeker niet iedere dag gebruik (want wie heeft er ’s ochtends vroeg nu zin om te miepen met eyeliner?). Maar toch is het een product waar je hele mooie looks mee kunt maken. Ik wilde mezelf dan ook eens uitdagen wat meer met eyeliner te doen en hierdoor is dit artikel tot stand gekomen. Ik laat jullie vijf diverse looks zien met eyeliner/oogpotlood. En het leuke is: er zijn nog zoveel meer mogelijkheden. Dat opgeteld bij het feit dat je iedere look ook nog eens in iedere kleur kunt maken die je maar wilt, geeft een oneindige hoeveelheid aan mogelijkheden. Daar gaat ieder make-up hartje toch sneller van kloppen?

Look 1

Deze look is supermakkelijk en wil ik ook nog wel eens dragen op doordeweekse dagen. Het kost namelijk niet zo heel veel tijd. Je kunt je ogen opmaken met oogschaduw zoals je wilt. Vervolgens pak je een oogpotlood en daarmee breng je een lijntje langs je bovenste en onderste wimpers aan. Een laagje mascara en klaar ben!

Look 2
Deze look liet ik onlangs al zien in mijn howto-artikel over winged eyeliner. Dit is een klassieke manier om eyeliner te gebruiken en staat altijd erg mooi. Mocht je willen weten hoe je dit doet, lees dan hier mijn vorige howto-artikel even terug.

Look 3
De dubbele lijn is leuk voor een extra touch. Het is subtiel, maar trekt toch de aandacht. En wil je minder subtiel? Dan maak je de lijnen wat dikker en langer. Voor deze look heb je twee kleuren eyeliner nodig. Je maakt als eerste de winged eyeliner zoals hierboven. Vervolgens zet je een tweede lijn iets onder de wing. Je laat hiertussen wat ruimte vallen, waar je een lijntje zet met de andere – het liefst contrasterende – kleur.

Look 4
Deze look is mooi doordat er geen harde lijnen in voor komen. Het is een zachte lijn, oftewel smokey eyeliner. Voor deze look gebruik je oogpotlood. Je zet een lijn langs je bovenste wimperrand en trekt die iets door, alsof je een wing maakt. Vervolgens breng ik een oogschaduw aan op mijn ooglid. Met een pencil-kwast (een kwast met een rond puntje, als een potlood) en een oogschaduw in dezelfde kleur als het oogpotlood ga ik de lijn uitvagen. Ik zorg ervoor dat het langs mijn wimpers goed zichtbaar blijft en vaag het naar boven toe uit. Vervolgens doe ik hetzelfde aan de onderkant van mijn oog en wanneer dit klaar is, voeg ik nog mascara toe.

Look 5
 De klassieke cateye, een look die mooi is op zichzelf. In de Arabische wereld wordt deze eyelinervorm ook veel gebruikt, dan vaak in combinatie met heftige oogschaduw. Ik maak voor deze look gebruik van vloeibare eyeliner, oogpotlood en oogschaduw. Ik begin met de vloeibare eyeliner waarbij ik een lijn langs mijn wimpers zet en ik ga helemaal naar de binnenkant van mijn ogen toe. Ik maak een wing aan de buitenkant.
Dan pak ik het oogpotlood en hiermee ga ik in mijn onderste waterrand en langs mijn wimpers. Met oogschaduw fixeer ik deze lijn. Belangrijk is dat de lijnen overal op elkaar aansluiten en er dus geen huidskleur zichtbaar is tussendoor. Wil je echt de Arabische hoek op? Dan is het mooi om in je binnenste ooghoek een puntje te maken met de vloeibare eyeliner. Op die manier heb je echt de doorlopende vorm van een kattenoog.

Als ik al deze looks zo op een rijtje zie, dan vind ik eyeliner toch echt weer een prachtig product. Wellicht toch weer wat vaker dragen…Hopelijk vond jij het ook leuk om te lezen en haal je er weer wat inspiratie uit!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s