Review: Urban Decay Primer Potion minor sin

Heel lang heb ik geroepen: wie heeft er nu dure oogschaduwbasis nodig, terwijl er ook prima goedkopere versies zijn? En dat is ook zo…Maar ondanks dat ben ik laatst toch overstag gegaan en heb ik een oogschaduwbasis gekocht van Urban Decay. Waarom, een review en foto’s laat ik je zien in deze blogpost.

Urban Decay is een merk wat jullie wellicht wel kennen van de wereldberoemde Naked oogschaduwpaletten. Het Amerikaanse merk wordt in Nederland verkocht bij de Ici Paris XL. Helaas heeft niet iedere vestiging een display, maar ze kunnen de producten wel overal voor je bestellen. En je kunt het ook zelf via internet bestellen.
Toch heb ik dit product laten bestellen, aangezien ik op de website alleen de travel-editie kon vinden. In de winkel in Middelburg werd ik vriendelijk geholpen en de medewerkster vertelde me enthousiast dat ze nu tijdelijk een stand van Urban Decay hebben met de Naked oogschaduwpaletten. Dus Zeeuwse dames: wil je de paletten eens bekijken in het echt, voordat je wellicht iets aanschaft? Dan nu naar Middelburg, want helaas verdwijnt de stand na de feestdagen weer.


Maar goed, de oogschaduwbasis dus. Urban Decay heeft dit product primer potion genoemd en ze hebben diverse varianten: een gewone, een glitter, een extra matte versie en een anti-aging. Nieuw in de familie is de versie minor sin: een basis met een fijne champagne shimmer.
De oogschaduwbasis komt in een plastic tube die de kleur heeft van de basis. Er zit 10 milliliter aan product in en hiervoor betaal je €21,50. Een stuk duurder dan die van de Hema (€3,50) die ik normaal gesproken altijd gebruik. Maar die van de Hema komt in een tube van hard plastic, waarbij ik nooit al het product eruit krijg (of ik moet hem gaan doorzagen)…Deze primer potion kun je op het einde open knippen om zo de restjes eruit te krijgen. Daarnaast heb je van dit product minder nodig, een klein beetje werkt al super. Hierdoor doe je langer met het product. Maar als ik alles omreken denk ik dat je voor de Urban Decay primer potion ongeveer het dubbele kwijt bent als aan die van de Hema.

De verpakking van de primer werkt fijn. Het is een draaidop met een applicator erin. Vroeger was dit een knijptube, maar deze verpakking hebben ze veranderd. Met deze verpakking kun je het meteen op je oog aanbrengen als je dit wilt. Op het doosje wordt uitgelegd dat het product parabenen-vrij is en dat het zou moeten zorgen voor een goede basis, waardoor de kleur van je oogschaduw beter naar voren komt en de oogschaduw 24 uur zou moeten blijven zitten. Dat laatste zou ik toch niet uittesten, dus ik vind dat altijd nogal schreeuwerige reclame. Wie draagt er nu 24 uur lang oogschaduw? Maar goed, longlasting zou het dus wel moeten zijn.

Als ik het product aanbreng voel ik meteen verschil in textuur. De primer potion van Urban Decay is super zacht en glad. Zonder uit te wrijven zie je die champagnetint mooi, maar eenmaal uitgewreven zie je hier weinig meer van. In het echt zie je nog wel een fijne glinstering, maar dit is minimaal. Het product laat zich goed in de huid werken en hierna voelt mijn huid lekker zacht aan.
Dan de test met oogschaduw. Op de foto hieronder heb ik drie kleuren aangebracht. De bovenste rij is zonder oogschaduwbasis en de onderste rij is met oogschaduwbasis.
Zoals je ziet is er duidelijk verschil. Vooral de roze kleur wilde gewoon niet pakken zonder basis en laat dus vlekken zien. Met oogschaduwbasis komt het pigment juist heel mooi naar voren, iets wat je bij de bruine kleur ook terugziet. De oogschaduw laat zich makkelijk aanbrengen en je hebt niet veel nodig.
Natuurlijk heb ik de oogschaduwbasis ook op mijn ogen gebruikt en hierbij heb ik gemerkt dat de oogschaduw zich ook mooi laat blenden. Vervolgens blijft mijn oogschaduw echt heel mooi zitten en heb ik er geen omkijken meer naar. Ook lijkt mijn huid rondom mijn ogen iets zachter en gehydrateerd, waardoor fijne lijntjes en plekjes minder benadrukt worden.

Kortom: ik vind de primer potion van Urban Decay zeker een fijn product! Ja, het is prijzig en wellicht niet helemaal nodig maar het geeft toch net een iets mooier effect dan die van de Hema. Of dit het prijsverschil waard is? Tsja, dat moet je zelf beoordelen. Maar soms vind ik het toch ook fijn om een luxer product te gebruiken, gewoon om mezelf te verwennen en omdat het kan. Iedere ochtend als ik hem zie word ik toch een beetje blij vanbinnen en dat is toch ook wat waard?

Liefs,
Corinne.

Advertenties

2 gedachten over “Review: Urban Decay Primer Potion minor sin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s