Persoonlijk: Kerst in Limburg

Deze blog gaat meestal over allerlei beautyzaken. Maar vandaag even niet, vandaag een artikel over iets heel anders, namelijk een weekendje weg. Zo nu en dan gaan Chrisjan en ik een weekendje weg. Gewoon er even tussenuit, ontsnappen aan de hectiek van alle dag en even tijd voor ons samen. We verheugen ons vaak op dit soort weekendjes en gaan iedere keer naar een andere bestemming. Deze keer zijn we naar Limburg geweest, vooral om daar de kerstmarkten in de grotten van Valkenburg te bezoeken.

Chrisjan en ik zijn beide fan van Kerst. We vinden het een hele gezellige periode, ook omdat we allebei echte familiemensen zijn. De meeste mannen vinden al die kerstspullen maar rotzooi, maar Chrisjan heeft daar geen last van. We decoreren ons huis dan ook samen, terwijl we heel cheesy naar kerstmuziek luisteren.
Toen we afgelopen zomer even in Limburg waren om de caravan neer te zetten, hoorden we van de kerstmarkten in de grotten van Valkenburg en dat leek ons wel heel leuk. En daarom zijn wij afgelopen weekend er even tussenuit geweest. Vandaag deel ik wat tips met jullie voor het geval je ook zou willen gaan.

~ Planning ~
Rond de kerstperiode is er in Limburg erg veel te doen. Sommige dingen beginnen eind november al, anderen pas begin december. Dit is dus wel iets om rekening mee te houden als je de kerstsfeer in Limburg wilt opsnuiven. Wij waren er het eerste weekend van december en toen was Maastricht net klaar voor de feestdagen.

~ Struinen ~
Natuurlijk is het goed om van te voren een idee te hebben van wat je wilt en kunt doen in Limburg, maar neem vooral ook de tijd om lekker te kunnen struinen. Gewoon op het gemakje over een kerstmarkt lopen, gaan schaatsen als je er zin in hebt of lekker aan de warme chocomel.

~ Maastricht ~
Vanaf begin december is Maastricht echt een groot kerstfestijn. Je hebt allerlei leuke dingen en het VVV kan je zeker helpen in wat er allemaal te doen is. Sowieso kun je een stadswandeling (op eigen initiatief) maken langs alle mooie lichtversieringen van Maastricht. Op het Vrijthof heb je ook een kerstmarkt, met reuzenrad en schaatsbaan. En kerstshoppen in Maastricht zal ook zeker lukken, want er is voor ieder wat wils: kleine boetiekjes, grote modeketens en warenhuizen (Bijenkorf en Hudsons Bay).


~ Hotel ~
Wil je ook even kunnen ontsnappen aan de kerstgekte? Boek dan een hotel in één van de kleinere dorpjes van Limburg. Wij zaten in een hotel in het plekje Gulpen. Het hotel was prachtig versierd en netjes verzorgd en hierdoor echt een oase aan rust na alle drukte van bijvoorbeeld Valkenburg.

~ De grotten ~
In Valkenburg zie je pas echt de kerstgekte op volle toeren. Het bijzondere hier is dat de kerstmarkten in de grotten van Valkenburg gehouden worden. Je hebt keuze uit de Fluweelengrot en de gemeentegrot, die laatste is het grootst. Je betaalt wel entree voor deze markten en er kunnen lange rijen staan. Wil je de kleinste rijen? Dan kun je het beste rond etenstijd naar de grotten gaan, dan is het minder druk. In de grotten kun je naar allerlei kraampjes kijken met spullen en etenswaar. Door de temperatuur van 14 graden is het in de grotten vaak minder koud dan de buitentemperatuur, dus dat voelt aangenaam.

~ Lichtparade ~
Naast de grotten kun je in Valkenburg ook naar een open lucht kerstmarkt, zijn er tentoonstellingen met zandsculpturen en is Mergelrijk leuk aangekleed. Daarnaast is er iedere woensdag- en zaterdagavond een speciale lichtjesparade, die gehouden wordt door inwoners van Valkenburg. De wagens zijn dan versierd met lampjes, wat mooi is om te zien.

~ Wandelen ~ 
Ben je al dat gestruin beu en wil je liever even lekker wandelen? Dan kan dat in Limburg zeker! Het mooie heuvellandschap leent zich hier prima voor en het VVV heeft meerdere routes. Ook leuk zijn de diverse routes met tussenstops voor hapjes. Rond Valkenburg heb je bijvoorbeeld de Route d’Amuse, waarbij je onderweg bij vijf restaurantjes een hapje krijgt (voor €11,95). Wij hadden hier geen tijd meer voor, maar het klinkt toch best leuk?

Dit hierboven zijn tips die ik kan geven omdat wij ze zelf hebben ervaren, maar naast deze tips zijn er nog zo veel dingen die je kan doen in Limburg. Dus zoek je nog een leuke bestemming voor een weekendje weg? Dan kan ik Limburg zeker aanraden. En als je echt geluk hebt, zie je zelfs nog een winters landschap met sneeuw.


Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s